Sörhastalanító, kézi zacskóvisszazáró, jégkövek - Gearbest kütyübazár vol. 3

2016.10.21. 08:00

mrgergoke

img_2526_small.JPG

A filléres kütyüáradat még mindig nem ért véget, ugyanis van egy harmadik adag is a Gearbestes vackokból. Ma egy sörhastalanító valami, egy elektromos, hővel működő zacskóvisszazáró (pl. félig kiürített csipszes zacskóhoz), és egy zacskónyi kőkorong (whisky hűtésére vannak kitalálva) kerülnek a tesztasztalra.

Na, már most. Hazudok annyiban, hogy a sörhastalanítót tesztelem, mert sajnos (?) nincsen sörhasam, amit visszahúzhatna. Ellenben kipróbáltam, és még így is egészen kellemes tapasztalataim vannak vele. A zacskóvisszazáró egy érdekes dolog. Ti küldtétek nekem fészbúkon, hogy rendeljek egy ilyet és írjak róla tesztet. Jó üzlet volt, ugyanis pár másodperc alatt visszazárható egy félig megkajált adag csipsz zacsija. Bár nem tudom, hogy ilyen pórul járt csipsz létezik-e egyáltalán, amelyet a tulajdonosa galád módon csak félig kajált meg. A kőkorongok meg csak úgy magukban is elég érdekesek. Be kell dobni őket a fagyasztóba, aztán alkalomadtán a whiskybe.

 

1.) Sörhastalanító

Arra a címkéje alapján sem jöttem rá, hogy miből van, de valami poliakármi, ami minden bizonnyal műanyagot jelent. Ez a tudatos vásárlókat máris messzire szalajtja, hiába nem izzadós a ruhadarab. Vagy kiegészítő. Akármi is ez. Többször is előfordult, hogy napokon keresztül viseltem 2 ok miatt. Egy az, hogy kezd hideg lenni, és bár soha nem hordtam még csak hasonló ruhadarabot sem, nagyon kellemes meleget biztosít deréktájon akkor is, ha a póló vékony, és a pulcsi alá befúj a szél valami miatt. Például amikor lehajolsz a cipődhöz, vagy nyújtózkodsz valamiért, stb.

A másik ok, ami miatt egy másik célközönség számára is érdekes lehet, az, hogy hiába nincs sörhasad, akkor is feszül annyira, hogy ne tudj szokásos adagot enni, csak valamivel kevesebbet. Na jó, ez ilyen formában nem igaz, de az már teljesen helytálló megállapítás, hogy hamarabb elérkezik a megszokott teltségérzet, ami miatt egy kóros zabagépnek is könnyebb leállnia. Mondjuk neki hasa is lesz minden bizonnyal, amit visszahúz.

Én éjjel is viseltem, akkor sem rohadtam bele, megfelelően szellőzik. Napközben, hűvösebb időben pedig kellemes meleget nyújt. Hogy eredeti funkcióját mennyire tölti be, azt nem tudom. 1400 forintért nem volt rossz üzlet.

Innen van >>

 

2.) Zacskóvisszazáró

Na, ez egy nagyon érdekes kütyü. Tiszta mázli, hogy elküldtétek nekem, mert esélyes, hogy amúgy sosem járt volna nálam. Két darab AA elem kell bele, amik felhevítenek egy szál drótot, amit végighúzva a zacskón, hővel újra összeolvasztja annak száját. Az anyaghasználata a végtelenül olcsó és tróger műanyag, senki ne várja tőle, hogy focizni lehet majd vele, még egy leeséstől is simán eltörhet.

Az elemtok fedele is nagyon bénán áll ott, és hát úgy az egész eszközről üvölt, hogy spóroltak a mindennel. Ettől függetlenül a funkcióját meglepő módon maradéktalanul betölti, simán visszazárta a vastagabb zacskókat is. Nem szabad nagyon szorítani, mert akkor ugrálva, akadozva fogjuk tudni csak mozgatni, amitől helyenként nyitva marad a zacsi. Pár használat után viszont simán bele lehet jönni. Az kérdés, hogy egy-egy családban mennyire van létjogosultsága egy ilyen eszköznek, értem ezt úgy, hogy nem csak porfogó lesz-e belőle. Ez viszont mindenki saját döntése, én csak annyit vagyok hivatott megállapítani, hogy tök jól működik, és 500 forintot bármikor megér.

Innen van >>

 

3.) Jégkövek, vagy mi

Sokat gondolkodtam rajta, hogy minek nevezzem el, de végül nem gondoltam túl a dolgot: jégkövek. 9 darab korong alakú, talán nem műkőből készült italhűtő egy zacskóban. A szőrös zacsi nem marad becsukva, ha nem kötünk csomót a madzagra, de a fagyasztóban úgysem fog magától kiborulni. Egészen kellemes tömegük van, ami annyiban hátrány, hogy nagyon magas pohárba nem biztos, hogy jó ötlet beledobni, mert egészen komoly sebességet tud elérni, mire leér a pohár aljára. Nálam egy whiskys pohár alján is jó nagyokat koccantak.

Pár órára elég is betenni őket a fagyasztóba, vagy mélyhűtő ládába, relatíve gyorsan lehűlnek. Azért jobb ilyeneket whiskybe rakni, mert ha valaki nem húzózza, akkor nem fog beleolvadni vízként úgy, mint a jégkockák. Én például rühellem, amikor vizes lesz a whiskym csak azért, mert nem iszom elég gyorsan, ezért rendeltem meg ezeket. Ami viszont igen kellemetlen bennük, hogy hiába néznek ki jól, ez minden, amit tudnak. Funkciójukat sajnos nem töltik be, nem hűtik le az italt. Egy rakás ebtermék. Nem érnek meg 1600 forintot sem sajnos.

Innen van >>

 

komment

Címkék: egyéb otthon elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr6611775763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jóska Pista 2016.10.21. 11:45:27

Aki egy picit is ért a fizikához, nem csodálkozik a kövek hatástalanságán.
A jég olvadása ami igazán hőt von el.
1kg jég -20 fokról 0-ra "melegedése" 42 kJ energiát von el a környezetéből, ugyanennyi jég felolvadása 332kJ-t. Ha tovább melegszik a víz +10 fokra az még 42 kJ energia felvét. Összesen 416kJ, aminek a jelentős része az olvadás alatt kerül a jégbe.
Ugyanekkora tömegű márvány, szintén -20 fokról +10 fokra mindössze 26,5 kJ-t von el a környezettől.
Vagyis a jég 15-16-szor jobban hűt. (főleg az olvadás miatt)

Ez azt jelenti, míg jégből elég fél deci, ugyan ilyen hatás eléréséhez 2,8 dl (3/4 kg) márványra lenne szükség.

Bocs.

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2016.10.21. 15:53:42

@Jóska Pista: Köszönöm a részletes leírást! A meglepődés szerintem ettől még jogos, mert bár 5-ös voltam anno fizikából, fejből megsaccolni sem tudtam volna egy ismeretlen fajta kő fajhőjét például.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.10.22. 14:49:08

@mrgergoke: Persze... Csak itt arról is van szó, hogy azt azért látod, hogy nem olvad és ahogy Jóska Pista is elmondta, az olvadás hűtene sokat.

DE(!) sok esetben nem 1kg jégről van szó, nem mind olvad el. Érzésem szerint, ha italod eleve hideg és nem túl hosszú időre akarod hidegen tartani a hasonló kövekkel, akkor már nem lenne nagy gond.

dreamhotep 2016.10.23. 08:14:05

egy művelt alkoholista megvetne, de én a mélyhűtőben tartom a scotch-ot...ugyan állítólag nem jön ki úgy az íze, de a vizes whiskey-nél tuti jobb

tabaga 2016.10.24. 02:26:23

Nem tudom, hogy mire adták neked a fizika ötöst, de ezért a mondatért el is vehetnék: "Egészen kellemes tömegük van, ami annyiban hátrány, hogy nagyon magas pohárba nem biztos, hogy jó ötlet beledobni, mert egészen komoly sebességet tud elérni, mire leér a pohár aljára."

mrperfect 2016.10.26. 10:12:30

Mondjuk azért nem mindegy hogy miből vannak ezek a kövek.. nem biztos, hogy csupa ártatlan anyag oldódik ki belőlük az alkohol hatására...

hdnctrl 2016.11.22. 14:30:02

azért nem mindegy, hogy véletlenül egy jégkockát nyel le az ember, vagy egy ilyen követ...

nemma 2017.01.29. 01:45:05

@dreamhotep:
"de a vizes whiskey-nél tuti jobb"

Csakhogy a jó whisky-hez KELL egy kicsi víz!

dreamhotep 2017.01.30. 11:42:13

@nemma: egyezzünk ki abban, hogy van aki vizezi, van aki kólát, energiaitalt tesz bele, van aki nem. az általam legfeljebb heti egy-két pohárral fogyasztott 18 éves chivas regal-ba szentségtörésnek tartanám. JW-be mehet jég, annak mindegy.

nemma 2017.01.30. 18:40:53

@dreamhotep:
Aki kólát, vagy energiaitalt tesz bele, az idioóta, vagy valószínüleg hitvány whiskyt iszik.

De leírom megint, bizonyos Whiskyhez vizet rakva sokkal több íz érzik ki belőle, nem csak az alkoholt fogod érezni.
Nem jeget írtam hanem vizet (de az se csapvíz legyen). Nem véletlen, hogy Angliában, Skóciában sok helyen egy minőségi whisky mellé/bele adnak vizet.
süti beállítások módosítása