Csapra szerelhető vízszűrő bemutató - Rossz a csapvized?

2016.10.14. 08:00

mrgergoke

51sj_fveq1l.jpg

Néha elég random dolgokat rendelek Kínából. Ilyen ez a vízszűrő is, amely nagyvárosi embereknek egy jó lehetőség a spórolásra is. Ha valaki csak a kellemetlen íze miatt nem issza például a budapesti csapvizet, annak jó hírem van, ez megoldhatja a problémát, így nem lesz szükség többé havi egy köbméter Szentkirályi ásványvízre!

Nálam igazából nem rossz a víz, vagy legalábbis nekem nem tűnik fel, ezért mindig azt iszok. Sokan vannak viszont, akik panaszkodnak rá, vagy akár elvből nem isszák meg a fővárosi csapvizet. Előbbieknek megoldást, utóbbiaknak lelki megnyugvást jelenthet ez a remek kis eszköz, amelyről most csak egy bemutatót írok, mivel tesztelni számomra fizikai képtelenség. Laboros vizsgálatokra lenne szükség számos mintavétellel ahhoz, hogy bizonyítani lehessen a hatékonyságát, úgyhogy ez leginkább ilyen elhiszem/nem hiszem el alapon működik most.

51lqy3wjael.jpg

Sima kartondobozban érkezett, és hogy biztosítsák a különféle csaptelepekkel való kompatibilitást, 4 szabványos adaptert adtak hozzá, meg egy univerzális "akkóis rámésza zanyádat" típusú szorítóelemet. Az összeszerelése elég egyszerű: le kell tekerni a nagy kúpos részt, és beletenni a sarokvakarónak tűnő szűrőt, aztán már csak fel kell csavarni az egészet a csaptelepre, ami szintén 1 perces művelet. Az oldalán lévő kétállású kapcsolóval lehet utána kapcsolni a szűrt és szűretlen víz között. Utóbbi zuhanyrózsaszerűen, de késlekedés nélkül jön, előbbire viszont egy picit várni kell. Na jó, ez így túlzás, mert várni nem kell, de van egy késleltetése, ami engem zavar.

41szh0zr57l.jpg

Úgy működik, hogy átállítom szűrt vízre, megnyitom csutkán a csapot, de érezhetően kevesebb víz jön át rajta, mint a szűretlen oldalon, tehát még limit is van, arról nem beszélve, hogy kis késleltetéssel jön, és zavaró késleltetéssel áll el. Elzárom a vizet, és még 2-3 másodpercig folyik/csöpög belőle a szűrt víz, amíg megszűnik belül a túlnyomás.

Ezt az apróságot leszámítva amúgy tök kulturáltan néz ki, egyszerű a használata, eddig bírta a forró vizet is mindkét oldal, és ha lehet neki hinni, akkor rengeteg kórokozót, szemetet, meg szagot/rossz ízt megszűr. A gyártói adatok szerint egy szűrőrúd kb. 6 hónapig alkalmas a működésre (szerintem a smirglipapírt is azért adták, hogy néha kicsit csiszoljon az ember rajta), utána 9 dolcsiért, azaz kb. 2600 forintért lehet venni darabját külön. Szeretném azt mondani, hogy meggyőzött a termék, de igazából a víz íze itt eddig sem volt rossz, nekem inkább lelki megnyugvás a használata.

Itt vettem >>

 

8 komment

Címkék: élet otthon

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr7211738335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chayenne 2016.10.15. 19:12:39

Nem kell megijedni tőle......pont azt tudja, mint egy hordozható túra vízszűrő, amit ráadásul sokkal koszosabb vízzel használsz!
Itt meg az amúgy is iható (!!) csapvizet tisztítod tovább vele!

Tehát kockázat nincs....

Dworkyll · http://ekonyvolvaso.blog.hu/ 2016.10.15. 22:18:40

@Chayenne: Őőő, ezzel így óvatosan. 1. mit tesz bele a vízbe? 2. nem látom, mennyi víz pang benne egy időben. A csapvíznek megvan az az előnye, hogy a többi élelmiszerhez képest iszonyat sokat tesztelik, stb. A céges vízautomatákkal ez a bajom, hogy nem tudod, meddig áll benne a víz, akár ballonból, akár vezetékből.

Ha már vízszűrő, akkor az Aquaphort ajánlanám, 10 év tapasztalatom van vele, és jó.

masada 2016.10.16. 10:00:33

Rendelj kínait...vízszűrő a csapra....aki tènyleg azt hiszi így jobb lesz mint a az ásványvíz az balek idióta

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2016.10.16. 12:57:48

@masada: de szerencsére itt senki sem hiszi ezt, mert mindenki tudja, hogy ettől nem lesz ásványvíz a csapvíz. Ellenben tisztább lesz, jobb ízű és összehasonlíthatatlanul olcsóbb az ásványvízhez képest.

zoldborso 2016.10.16. 18:19:25

Nem jó ötlet forró vízzel tesztelni a vízszűrőket, tönkremennek tőle, illetve olyan anyagokat old ki a forróvíz a szűrőből, amelyeket nem szívesen innál meg, ha tudnád...! -- Csodálkoznék ha épp a kínai volna a kivétel, amelyikre ez nem igaz.

2016.11.10. 23:24:46

@masada: a csapvíz eleve jobb, legalábbis az a fajta ami iható.
süti beállítások módosítása