Blitzwolf BW-BR1 bluetooth vevő teszt - bármiből BT hangrendszert csinál

2016.07.11. 08:00

mrgergoke

d602558b-7dd7-408f-be62-c99b4cc88c9f.jpg

Elsőre sokaknak nem biztos, hogy világos, mire jó ez az eszköz. A rendkívül pici, beépített akksival rendelkező bluetooth vevő egy olyan 3.5mm jack kimenettel rendelkező eszköz, melynek segítségével bármilyen hangszóróból, fülhallgatóból bluetooth-os verziót varázsolhatunk egy csapásra. Mindegy, milyen hangkeltőről van szó, ha lehet bele jack kábelt dugni, vagy lóg ki belőle egy jack kábel, akkor működni fog a dolog. Rendkívül érdekes kütyü akadt a kezeim közé!

A semmitmondó dobozkában egészen sok tartozék volt. A képen látható, mindkét végén 3.5mm-es jack dugós, fém konverter mellett még egy ugyanilyen kábel is lapult, ha ez nem lenne elég hosszú. A töltőkábelről sem feledkeztek meg a srácok, ahogyan a használati útmutatóról sem, mely ilyen esetekben néha hasznos tud lenni. Vagy öregszem, vagy a kütyüim bonyolódnak, de egyre gyakrabban fordul elő, hogy belekukkantok a használati utasításba.

d51aa93d-64ba-4f72-94e4-a2c5c9287b14.jpg

Az eszköz rendkívül könnyű, el sem hiszi az ember, hogy ebben akksi van. Néhány grammnál nem nyom többet, így pedig erősen kétséges, hogy ha valóban van benne akksi, akkor az mennyit bírhat. Az anyaghasználata kissé olcsó hatású, bár semmi különösebb indok nincs a prémium érzésen kívül arra, hogy miért használjanak mondjuk fémet. Sőt, még talán szerencsésebb is ez, mivel bár nem csíptetős, de könnyedén zsebre vágható, vagy kézben hordható. Na mindegy, a lényeg az, hogy rendesen össze van rakva, és nem recseg, meg egész tűrhetően is néz ki, viszont a fényes felület a két nagyobbik oldalán eléggé gyűjti az ujjlenyomatokat. Ez csak fényben látszik, de akkor sem szép.

6b092bb0-c3a9-46bd-a2af-0d8df110a1bb.jpg

Van rajta két hangerőszabályzó gomb, egy 3.5-es jack kimenet, egy indikátor LED, egy mikrofon a telefonhívásokhoz, egy microUSB port, meg a nagy be/kikapcsoló/play/pause gomb. A specifikáció szerint egy CSR8635 chip dolgozik benne, ami lehetővé teszi iOS (és gondolom MIUI) alatt az akksi töltöttségi szintjének kijelzését például. Volt benne egy kevéske szufla a dobozból kivéve, így egy rövid próbára volt is lehetőségem, de hamar feladta a harcot, és fel kellett töltenem. Jöjjön hát az igazi teszt.

 

Tesztüzem

Miután teljesen feltöltött, és végre elaludt az indikátor LED is, jöhetett egy merítéses teszt. Közben volt lehetőségem megfigyelni a hangminőséget, nézni a vételi távolságot, hangerőt, működési időt, stb. Szóval rákötöttem a hangrendszeremre, és maximum hangerőn elkezdtem járatni. Ne gondolja senki, hogy nem képes ugyanarra a hangerőre, amit az alaplap kiad, vagy amit a telefon küld a BT fejhallgatónak. Semmivel sem gyengébb az aprócska eszköz.

298ad891-79a9-4fba-9596-6f379461d283.jpg

Rögtön megpróbáltam két eszközt rácsatlakoztatni, ami az egyenként történő párosítás után meg is történt, és meg is maradt, viszont nem tudta rendesen kezelni őket huzamosabb ideig. Azt próbálgattam, hogy az egyikről megy a zene, megállítom, másikról megy, megállítom, megint az egyikről, és oda-vissza jó pár alkalommal. Na, ezt nem kifejezetten tolerálta, és behülyült tőle rövid idő alatt, úgyhogy maradtam az egy telefonos megoldásnál, mert az stabilan ment. A hangerő tehát nagyon a helyén van, a hangminőségben pedig semmi hallható különbséget nem tapasztaltam (nyilván telefonról toltam, ami nem ugyanaz, mint számítógép, plusz hangkártya, ezt figyelembe vettem).

1464933606_2.jpg

Két telefonnal is próbáltam (mondanom sem kell, hogy kínai mindkettő), de mindkettővel igen gyér távolságot tudtam csak elérni, ahogyan az mostanában minden BT eszközömmel lenni szokott. Már jó ideje azt tapasztalom, hogy a BT hangszóróimat csak közelről tudom megküldeni telefonról, mivel mindnél szaggatni kezd a hang, amint arrébb megyek pár métert, és a légvonalukba állok. Ha ez nem lenne esetleg elég, akkor a székem támláját is útba szoktam tenni, és akkor már tényleg mindig szaggatni kezd az adás. Nincs ez itt sem másképpen. A régi THL 5000-esemmel kifejezetten rossz, gyakorlatilag nulla távolságot sikerült elérnem ismeretlen ok miatt, az Ulefone Viennával viszont a tiszta légvonal nem jelentett gondot több méteren sem, az akadályokra viszont ő is negatívan reagált.

0d5086c7-a10c-4f46-9d2a-18f5dcfd3ec9.jpg

A teljes működési ideje maximum hangerőn, egy telefonos csatlakozással kb. 10 óra volt. Ez nem rossz, főleg ha fix helyen alkalmazzuk folyamatos tápellátás mellett, mivel akkor lemerülni sem tud. Mondjuk egy asztali gép mögé bekötve. Ha veszünk egy megfelelő jack elosztót, akkor meg lehet csinálni azt is, hogy a hangrendszert is, meg ez a BT eszköz is rá van kötve a hangszórónkra folyamatosan. Ha a kütyüt bekapcsolva hagyjuk, és folyamatosan tápoljuk (mondjuk egy gép hátuljába dugott USB kábelen keresztül), akkor macera nélkül tudunk rá bármikor csatlakozni például telefonnal, ami nem rossz funkció.

 

 

Konklúzsön

Még sosem találkoztam ilyen eszközzel, de ez tök jó, nagyon szimpatikus. Sajnos a két telefonos csatlakozással nem volt kibékülve, de simán lehet, hogy a THL 5000 volt hulladék, azzal amúgy is nagyon döcögős volt az egész. A hangminősége tökre rendben van, a hangereje egyezik bármilyen általános BT eszköz által nyújtott hangerővel, és még a működési idejére sem lehet panasz. Egyedi, de annál kreatívabb funkciót lát el. Nem volt rá szükségem alapjáraton, de olyan jó, hogy megtartom. Sosem tudni, mikor jöhet jól.

Az ára 4000 forint, ami nem olyan kevés egy ilyen eszközért, de tekintve, hogy például a Logitech ugyanilyen eszköze 13.000 forint itthon, mindjárt nem is hangzik olyan soknak, főleg, hogy neves gyártótól származik.

Itt megvásárolható.

komment

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr238866480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabidoki 2016.07.11. 18:35:57

Ezeket leginkább arra találták ki hogy autóban a régebbi rádiókat is össze lehessen kötni a telefonoddal. Ahhoz meg nem kell nagy távolság...

Dzsontra Volta 2016.07.11. 20:15:28

Esetleg próbáld meg úgy kipróbálni, hogy minden bluetooth francot kikapcsolsz, amit nem használsz, esélyes, hogy az interferencia kavar be.

2016.07.12. 14:26:34

@szabidoki: de ha már a kocsiban van jack bemenet akkor miért ne használnám azt? nincs felesleges BT-tömörítés

petya2525 2016.07.16. 17:26:38

szervusztok.

tehát, ha jól értem ez a mütyűr nem alkalmas arra hogy az autórádió aux-ába dugva a samu teflonom hangfájljait hallgasam kanóc nèlkül? a rádió tud bt-t de csak hanghívásra. :-(
van javaslat az imént említett célra?

Sunsertes 2016.07.20. 12:34:13

@petya2525: De,pont arra alkalmas. A telefonod az adó és a kütyü a vevő.

kostörőfal 2016.10.19. 19:52:04

Erősít a kütyü valamit a ráküldött jelen? Vagyis a hangereje erősebb lesz mint az AUX-jack kábeles megoldás? Autórádióval próbáltam ez utóbbit, de nagyon halk volt, feltekerve pedig zajos. Rendeltem egy olcsóbb BT vevőt, de sajna ugyan ez a probléma ezzel is.
süti beállítások módosítása