Sades SA-907 virtuális 7.1 fejhallgató teszt - Sades non plus ultra

2016.02.29. 10:00

mrgergoke

nevtelen.png

Egy újabb Sades remekmű. Kijelentem, hogy szerelmes vagyok. Elsőként megjegyezném, hogy bolondulok a Sades termékekért, de igyekszem teljesen elfogulatlan maradni. Ezekben a napokban jött el az a pillanat, amikor teljesen beleszerelmesedtem a cuccaikba. Ilyet csak az tud érezni kínai cuccokkal kapcsolatban, aki majdnem mindenét onnan rendeli, ha teheti, és rengeteg gyenge dolgot látott már, és tudja értékelni, ha nagyot alkotnak. A Sades pedig igazán nagyot alkotott ezért a 15.000 forintért cserébe.

A gyártóról már éppen eleget hallottatok szerintem. Röviden: Shenzhen, brutálisan sok fejhallgató a sokplatformosoktól (XBOX, PS3/4, PC, 3.5 jack cuccok) elkezdve a platformspecifikusakon át a vezeték nélküliekig mindenük van. Olcsó, drága, kicsi, nagy, világítós, csicsás, világítós, de nem csicsás, nem világítós, rezgős, minden. Egészen elképesztő dizájnnal rendelkezik egyik-másik, de ti sem maradtok már sokáig információk nélkül, mert már most mondom, hogy az összes valamirevaló fejesüket meg fogom rendelni. Ezt nem lehet kihagyni.

10.png

Már járt nálam az SA-904, az A30 (amiből azóta van új kiadás is), az A60, és az A70, ezekről is olvasható teszt, ha érdekel valakit. Megragadtam az A60-nál, napi szinten használom szkájpolásra, zenehallgatásra, kockulásra, mindenre. Annyira sokoldalú, hogy az hihetetlen. Ennek ellenére nem bírtam ki (szerintem már az A60 tesztben is leírtam), hogy ne vegyek egy újat megint. A lehető legjobban sikerült belenyúlnom a dolgok közepébe. Elsőre azt mondtam, hogy ezt nem tudják überelni, de látva az újabb modelljeiket, még akár azt is el tudom képzelni.

Na, de sok a homályos információ, s rózsaszín felhőket böfögök elétek szerelmedetes gondolataim közepette, digitális papírra vetem hát szívem mélyéből fakadó gondolataim, hogy lássatok, tapasztaljatok! Magyarul leírom, hogy mit gondolok a cuccról.

Bontogatás

Az első, ami azonnal szembetűnő volt, a hatalmas doboz. Indokolatlanul nagy dobozban foglal helyet, és tényleg olyan, mintha csak a presztízse, a kiválósága miatt kapna ilyen, nagy dobozkát. Én amúgy is imádom, ha valamit feketére, meg sötét kékre festenek, és megpróbálják beállítani ilyen alvilág elpusztítója szerepbe. Tudjátok, sötétség, gomolygó kékes műfüst, aztán kilép belőle egy sötét csuklyás alak, akinek senki sem tudja a nevét, meg fosik is tőle mindenki, de azért tudják, hogy ő jó ám, mert kinyír minden gonoszt, csak éppen annyira király, hogy senki sem mer hozzászólni. Kicsit olyan, mintha Vin Diesel kezébe nem sörétest, hanem lézerkardot adtak volna, és a kellékes nem izompólót, meg trikót, hanem csuklyás szerelést nyomott volna a kezébe.

11.png

Szóval én szeretem, ha valamit egy kicsit ilyen misztikus felhőbe burkolnak, és bár tisztában vagyok vele, hogy ez a világon semmit sem tesz hozzá (mármint a doboz színe, meg dizájnja) a termék valós értékéhez, használhatóságához, de sokkal izgalmasabbnak találom, nagyobb élvezet bontogatnom is, és ezt fontosnak tartom egy pénzes termék esetében, amiért nem 3 dolcsit fizettem. Ennek a doboznak az alakja is egyedi, a színe is tök jó, és ráadásként sosem látott dologgal találkoztam: az előlap nem a doboz oldala, az egy darab karton, ami bal oldalt rögzítve van fixen, jobb oldalt pedig két tépőzáras tappancs tartja ott. Felnyitható, és megtekinthető alatta a termék egy műanyagréteg alatt, belül pedig további infókat találunk. Rendkívül ötletes, Kínából még sosem jött semmi, ami ilyen király lett volna. Pedig anno a Newman N2 doboza (képeknél keresd) sem volt kutya.

12.png

Kiszedtem az összevissza agyonhajtogatott dobozból a belenyomorgatott, atombiztos műanyagházat, majd kiesett a hátuljából egy zacsesz, meg ott lógott a kábel. A zacsiban egy vastag használati utasítás van, matricák, papírok, meg a drivert tartalmazó CD. Utána kihámoztam a mindenféle csomagolásból, meg zacskóból a fejest, és irgalmatlan hosszú kábelét, meg lekaptam a jól megszokott műanyag USB dugó védő izét. Állati jól néz ki, alább vannak a saját képeim, nézzétek meg majd őket. A műanyag matt fekete és igazán minőségi hatású, strapabírónak tűnik. A párnázata mindenhol extrém puha. A képeken úgy néz ki szerintem (sajátjaimon), mintha valami bőrutánzat lenne, és félig legalább kemény lenne, pedig még az A60-étól is sokkal-sokkal puhább. Ez tényleg olyan, mint egy párna, egészen odavagyok a viselési élménytől. Ettől puhábbra szerintem nem lehet szükség semmilyen körülmények között.

13.png

Annak ellenére, hogy ilyen puha, rettentő jól illeszkedik a fejemre, köszönhető ez a tág határok között állítható, számozott pántnak. Nem tudom, hogy így hívják-e azt a részt, ami összefogja a két oldalt. Aki eddig azért nem vett Sades fejhallgatót, mert mindenféle színben játszottak, és max. teljesen kikapcsolni lehetett a fényt, annak itt az ultimate megoldás. Ez olyannyira visszavesz ebből a giccsből, hogy alapból csak a fejhallgató kapcsol be, minden egyes bedugás után a világítást nekünk kell a távirányítóján, ami pont az ölembe lóg, ha viselem a fejest. Ennek tetejébe csak egyszínű: a képeken hamisan világos, szemkiverős kéknek kinéző kék. Tévedés, szidjátok érte a telefonomat nyugodtan, ugyanis szolid, megbámulható középkéket ad. A kedvenc színem.

7.png

A mikrofonja olyan, mint az A30-é volt, egy nagy gumiban megy az egész, meg ott a végén az érzékelő. Omnidirectional jelzéssel van ellátva a cucc, ami azt jelenti, hogy minden irányba ugyanolyan érzékenységű, azaz a környezetünkből mindenfelől ugyanannyi hangot fog befogni. Meglátjuk. Az USB kábelről mondanom sem kéne, hogy a szokásos módon harisnyázott, merev, combos darab. Jöjjön a lényeg.

Képek a fejesről

Képek a driverről

 

Tesztüzem

Bedobtam gyorsan a CD-t, hátha rajta van már a Win10 driver, és nem kell netről letöltenem. Kicsit meglepődtem, ezen már rajta volt, és tökéletesen működik. Gyorsan levettem a hangerőt, amit ilyenkor sajnos mindig 100 közelébe állít a Windows, vagy a fejes drivere, nem tudom, de mindig megijedek tőle, olyan hangos szokott lenni. Ahogyan az összes többi eddigi USB-s Sades-nél, itt is érdemes levenni Windowsban a hangerőt a lejátszóeszközöknél, hogy a 2-4-6 körüli hangerő tényleg halk legyen. Alapból nagyon hangosak ezek a cuccok.

2.png

A viselésről ejtenék pár szót a nyáladzásom előtt. Az első olyan Sades darab, ahol a puhasága ellenére olyan vastag a párna, hogy nem ér hozzá a jobb fülem pereme egy ponton sem a belső huzathoz, ami hosszú idő után zavaró tud lenni. Kicsit hülyén szabta a jobb hallókám, aki csinálta, és eddig minden elkezdte nyomni, hiába a hatalmas párnák. Persze ehhez is hosszú idő kellett, úgyhogy eddig sem panaszkodtam miatta, de most még ez is megszűnt. A hangszigetelésre sajnos nem mondhatom, hogy első osztályú, mert csak úgy tessék-lássék módon tompítja a külső hangokat, viszont erre is abszolút igaz az általam felállított Sades ökölszabály: ha elkezd szólni benne akár csak halkan is bármi, meg sem hallod a környezeted.

3.png

Állítgattam némiképp az equalizeren, hagytam egyelőre kikapcsolva minden virtuális 7.1 hangzással kapcsolatos beállítást, és nekirontottam némi basszusos zenének. Hiába a zenész fül, én is kissé basszusbolond vagyok, audiofilek most csukják be a szemüket és görgessenek lejjebb pár sort. Az eddigi darabokban is nagyon durva basszus van, és pontosan ugyanilyen elven ebben sem kellett csalódnom. Olyannyira nem, hogy még jobb, mint az eddigiek. Ami számokat ismertem olyan mély basszussal, hogy a mélynyomóm távolról sem adta ki, a többi Sades cuccnak, pedig plusz 20 hangerő kellett, meg maxra húzott 30-60-120 a hangszínszabályzóban, az az SA-907-es lazán kiköpködi. Meg se rezdül tőle (szó szerint, mert ez vibromotort sajnos nem kapott). Hiába az irtózatosan durva basszus (vágjátok, olyan, mint a bulikban, amikor azt hiszed, hogy kiesnek a falak, olyan ablakrengetős érzés), marad az összes közép és magas tartomány. Egészen elképesztő élmény volt ilyen tipikusan modern pop számokat hallgatni. Ahol jött egy igazán mély 30 Hz körüli rész, azt fogta és úgy odabszta, hogy csak pislogtam.

4.png

A fenti képen látható náci zombi valószínűleg egy kínai marketingfogás, amely vásárlásra ösztönzi a látogató tudatalattiját a félelemben tartás eszközével.

Van egy amúgy elég retek szám, amire Csabi mondta mindig, hogy csak arra jó, hogy megnézd zene közben, hogy mi az alja, amit a fejes kiad még. Volt valami Sennheisere, amit elvesztett, de azt mondta, hogy az olyan mélyen kinyomta, hogy amikor elkezdődött az emelkedés, még szinte meg tudta volna számolni, hogy hányat üt a frekvencia, olyan mély volt. Persze ezt nem szó szerint kell kezelni, de valóban durván alacsony. Szinte pontosan 14 másodpercnél kezdődik az a rész, ahol a drop után megint emelkedni kezd a mély frekvenciája.

Mélynyomóval csak később kezdem el hallani. Kipróbáltam azt is, hogy mi van, ha default-on hagyom a hangszínszabályzót, és úgy hallgatok ilyen gusztustalan módon basszusos számokat. Az eredmény szolidabb kiadásban ugyanaz. Sokkal visszafogottabb volt az egész, de nem bújt el egyetlen frekvencia sem, és nem jöttek ki jobban a közepek/magasak sem. Végre-végre-végre kijelenthetem, hogy itt az első fejhallgatóm, aminek a basszusbeállításai abszolút függetlenek a közép és magas tartományoktól.

Ami a többi típusú zenét illeti, mint például jazz, komolyzene, pop, ambient, chill, stb., szintén nem lehet egy rossz szavunk sem, ugyanis véleményem szerint tökéletesen kiadja a közép és magas tartományokat is. Ami külön tetszett benne, hogy mindenféle magas (értsd: 8 kHz fölött) csitítás, finomhangolás nélkül is olyan a hangzás, hogy egyszer sem bántották az "s" betűk, cintányérok a fülemet. Mind tudjuk, milyen kellemetlen élmény, ha belesziszeg a fejes a fülünkbe.

5.png

Nézzük hát a térhatást, mert már eddig is ígérgették, és többkevésbé meg is volt, de azért fenntartásokkal kellett kezelni a dolgokat. Hatalmas izgalommal vártam, hogy mi a helyzet térhangzás fronton ezzel a termékkel, mert ha abban is kiemelkedőt nyújt, van egy ultimate fasza fejhallgatóm, amibe nem köthet bele senki. Jó, tudom, mindig van pár olyan Vér István, akit azért fizetnek valószínűleg nem is szűkmarkúan, hogy bebizonyítsák nekem, hogy az márpedig szar, amim nekem van.

8.png

Ez a kép szintén egy kínai marketinges technika eredménye. Sorsolásos alapon a cég egyik munkatársát elkeseredett betörőnek öltöztetve szuggerálják a nézőt. A technika lényegét nem értem, de én végül is beszereztem egyet, úgyhogy működik.

Murphy nemtom hányadik törvénye alapján a Crysis 3, amivel az ilyesmit tesztelni szoktam, természetesen most romlott el, gondolom ez is valamiféle win10 okosság. Nem kapok hibaüzenetet sem, csak szimplán nem indul. Assetto Corsával próbáltam, de ugye ott nincsenek messzebbi hangok, csak kíváncsiságból, meg mindenféle online tértesztekkel, meg 7.1 hangzású vidijókkal. A tapasztalatom egészen kiváló. Amelyik videóban térhangzást kellett hallanom, abban tökéletes térhangzás volt. A kedvencem valami BF3 gameplay volt, fantasztikus élmény volt. Nem tudom, hogy van-e még ettől fölfelé, lehetséges, hogy igen, de nekem nem kell jobb. Amit ez a fejhallgató nyújt térhangzásban, az tökéletesen kielégíti az igényeimet.

 

Konklúzsön

A teszt megírása alatt végig rajtam volt a fejhallgató, és nem 1 órás hadműveletről beszélünk, rengeteg háttérmunka is van. Nem izzadtam bele, nem fájdult meg a fülem, sem a fejem, élveztem végig a zenét, remek volt a térhangzás, nagyon jó, puha a párna, királyak a fények, egyetlen egy aprócska kivetnivalót sem találok a fejesben. Ha keresek sem találok rajta. Ha létezik olyan, hogy tökéletes mindenes fejhallgató, akkor az számomra itt kezdődik. Egyetlen egy dologról nem beszéltem még nektek, az áráról. Tomtopék árulják, és náluk több, mint 20 dolcsival volt éppen olcsóbb vásárláskor, mint Banggood-on, így majdnem kerek 15.000 forintért jutottam hozzá. Ismétlem, 15.000 forint. Egy ilyen fejhallgatóért. Ha valaki mindenes fejhallgatót keres, szereti a basszust, kéne a térhangzás is, de nem akar 15-20-nál többet szánni egy fejhallgatóra, szerintem nem érdemes tovább keresgélnie. Ahány ember nálam járt azóta, mindnek ki kellett próbálnia. Nem volt választásuk. De imádták.

Uff.

komment

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr348381854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.02.29. 12:54:08

Füleshez driver...

Itt kezdtem röhögni.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.02.29. 13:25:35

Aki ilyen "zenével" tesztel annak a véleménye nem ér semmit :)

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.02.29. 13:25:57

Az semmi, füleshez USB? minek? Meg kéken világít

IamTwo 2016.02.29. 14:24:14

Azért kell driver, mert USB-s és azért USB-s mert nem analóg módon csatlakozik. Egy Plantronics cuccom van, az is USB-s, az is driveres, csak nem adják külön hozzá CD-n, mert a Win alapból felismeri.

Verghaust 2016.02.29. 15:24:22

@enpera: többek között pont azért. USB 5V nélkül nehezen világítana.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2016.02.29. 15:26:51

Jol nez ki. En SONY MDR-1RBT hasznalo/rajongo vagyok. A 10 colos telefon tabletem miatt allandoan hordom.

Verghaust 2016.02.29. 15:27:38

Nemrég vettem én is "gamer" fülest, de pont igyekeztem elkerülni ezeket az USB-s saját "hangkártyás" vagy driveres USB-s füleseket, maradtama csak a sima jack-nél, úgyhogy az enyém csak egy mezei ilyen:

www.youtube.com/watch?v=NaMi8dMWNbI

Viszont az is igaz, hogy nekem Az Sound Blaster Zx kártyámon külön erősített füles kimenet van egy jókora potival, úgyhogy ez bőven elég volt. Teljesen meg is vagyok vele leégedve.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.02.29. 15:35:12

@IamTwo: jah, winem sincs
erősítőn meg nincs usb

:D

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.02.29. 17:06:45

@IamTwo:

Zenéhez nem kell driver.
Még az előállításnál sem látni számítógépet.

Amibe a számítógép belép, az már nem zene hanem zaj.

nniicckk 2016.02.29. 18:56:40

@enpera: Ja en is hanyni tudok, ettol ovodas teknotol. Iszonyu gaz ez a ovis rajzfilmekbol kivagott efektekbol osszealliott zene. Nem egetnem magam azzal, hogy ilyen ovodas szarokat hallgatok.

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2016.02.29. 19:02:40

@nniicckk: most már csak nem állom meg a dolgot. Akárkinek is céloztátok ezeket a csodakommenteket, itt egyetlen ember sem állította, hogy ilyet hallgat. Sem én, sem a kommentelők, sem más.
Nem tudom, mennyire jött át az a rész, ami úgy indul, hogy ,,Van egy amúgy elég retek szám, amire..."

atomplanet 2016.02.29. 19:16:00

Szegény hangmérnökök órákat tökörésznek a stúdióban referencia hangfalakkal, hogy megtalálják a tökéletes egyensúlyt. Na most az így masterelt zenét rátolni egy "basszuskiemelős" kínai csodára nem túl szimpatikus. De mint minden, ez is szubjektív, én nem teszem, van akinek úgy "jobban szól", hát lelke rajta.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.29. 19:19:23

Jazzből és klasszikus zenéből mit hallgattál vele?

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2016.02.29. 19:31:59

@atomplanet: A basszus akkor van kiemelve, ha kiemeled. Ha nem akarod, nincs kiemelve. Elsősorban amúgy is gémer fejes, nem audiofil.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Jazz-t vegyesen. Modern jazz-t, lounge-ot, Fitzgerald-ot, Sid Philips-et, Ellingtont, meg minden régi jóságot. Klasszikusból szórványosan mindent, nagy tételben Beethoven szimfóniáit.

HgGina 2016.02.29. 20:16:17

Maradok a Koss Pro-nál. Csak 34 éves.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.29. 20:30:59

@mrgergoke:

Engem elsősorban klasszikus zenéhez érdekelne fül- vagy fejhallgató. Van valami tipped?

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2016.02.29. 20:46:33

Ilyen kategóriában nem igazán utaznak a kínaiak, ez sajnos nem az én szakterületem.

Amator 2016.02.29. 22:30:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Sennheiser HD 598. Itt kezdődik.

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.29. 23:24:21

@atomplanet: a hangmérnökök dinamikát kompresszálnak, és még ennek az eredményét is clippingig hangosítják, mert az tetszik a parasztnak.

@KDNP a selejtek gyűjtőhelye: mit röhögsz? Usbre kell driver. Enélkül egy 4 jackes kábelkötegre lenne szükség.

Zene előállításnál meg mindig ott a számítógép, már ha felveszik.

2016.03.01. 00:23:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Klasszikushoz:Sennheiser és minden zenéhez, amihez hangszert használnak
Modernhez AMG
Digitálishoz BOSE

Dr.Démonmac1 2016.03.01. 09:19:27

Sennheiser fülesem van, karcsú könnyed kecses, ez valami ménkű nagy batár:)
eszemben sincs lecserélni.

2016.03.01. 09:53:41

A sok csicsa miatt aggódnék, plusz melegnek néz ki. :(
azért a pénzért lehet, hogy jó, nem mondom..

FlybyWire 2016.03.01. 09:56:41

@Amator: *csak* Sennheiser. Így van.

FlybyWire 2016.03.01. 09:58:39

@Könnyen elkaptuk, uram!: hangszerekhez ÉS énekhanghoz is kizárólag Sennheiser.

Azaz zenéhez :)

ELektronikus zajokhoz is jobb, mint a többi, csak oda minek.
Ja és persze alá egy normális lossless, pl. Fiio - nekem egy X3-as van.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.03.01. 09:59:13

@Amator:

Köszönöm a tippet!

@fidesz maszop dk egykutya:

Azzal még nincs semmi baj, ha a kivezérlést feltolják 0dB-ig. A gond azzal van, hogy a dinamikát az élvezhetetlenségig komprimálják, hogy - szerintük - nőjön a hangosságérzet. Így ha megnézed a WAV-ot, azt látod, hogy a burkológörbe végig 0dB-nél húzódik, nincsenek halk részek, nincs dinamika.

Mondjuk ez nem új jelenség, már a vinyl-korszakban is csinálták a popzenében. Ez az oka annak, hogy pl. egy szám elején dübörög a basszus, aztán amint belép a dob, elhalkul a basszus - vagy fordítva. Le kell halkítani a basszust, mert különben a dob belépésekor túlvezérlés lenne.

Sajnos a vinyl-korszakban is voltak ügyetlen hangmérnökök. Érdemes elolvasni a boldogult Hi-Fi Magazinban az Egy crescendo anatómiája c. cikket:

www.hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM0603.HTM

FlybyWire 2016.03.01. 10:25:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: de még mennyire hogy voltak.
A szerintem létező legrosszabbul hangszerelt album a U2 Joshua Tree-je. Külön bosszantó, hogy közben az egyik legzseniálisabb zene, amit ismertek, de olyan elképesztően pocsék minőségben rögzítve, hogy anno a haveromnek nem akartam elhinni, hogy nem valami gagyi másolt kazettát (!) adott el nekem eredeti helyett. Egy kaki régi walkmenenen egy átlag gagyi fülhallgatóval is sokkal rosszabb volt, mint egy csomó egyéb másolt zeném.

2016-ban, netről leszedett .flac vinylben, Sennheiser fülessel *ugyanolyan* fos minőség! Hihetetlen.

hariel 2016.03.01. 10:30:33

Jesszus, hallottál te már rendes fejhallgatót.

Szabványok 2016.03.01. 11:47:18

Rá van írva nagy betűkkel, hogy ez "Gaming hadset". Ezt nem arra találták ki, hogy zenét hallgassak belőle, hanem arra, hogy a szintetikus(!) robbanászaj a lehető legijesztőbb legyen. (Igazi robbanásokat úgyis kevesen hallottak, az élethűség mellékes.)
Zenére minden bizonnyal alkalmatlan. Zenére vannak gyártók, akik ugyanazt a jól eltalált típus 40 éve tökéletesítik. (Pl. AKG K140.)

Sennheiser 50 éve csinál fejhalgatókat nagyon jól be tudja lőni, hogy a 40e-es fejhallgatója jobban szóljon, mint a 30-es, de rosszabbul, mint az 50e-s. Azzal nem lehet mellélőni.
AKG is régi márka, de nem olyan széles a palettája.
A többiek között is előfordul pár jó, pl. a Bayer DT880, egykét Sony(!), sőt az Akai elektrosztatikus. Koss nekem túl amerikais ízlésű.

Ja, akkor már emlékezzünk meg a KIRÁLY-ról is.
Stax Lambda.
Akár 200 alatt is hozzájutsz egy egyszerűbbhöz. De ne hallgassd meg, mert utána minden más torznak fog tűnni. Ugyanúgy, ahogy egy jó(!) elektrosztatikus (vagy Magneplanár, vagy szalag) hangfal után minden más hangsugárzónak dobozhangja lesz.
Hetekig kell fület mosni és mp3-t hallgatni, hogy újra élvezni tudj egy normál dinamikus fejhallgatót/hangsugárzót.

attila12345 2016.03.01. 13:09:59

Ok ....de mi az a térhatás

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.03.01. 13:12:56

@Szabványok:

"Hetekig kell fület mosni és mp3-t hallgatni, hogy újra élvezni tudj egy normál dinamikus fejhallgatót/hangsugárzót."

Szerintem elég lenne hozzá pár lyuk befúrása is betonba egy ütvefúróval. :)Vagy 5 perc flexelés.

FlybyWire 2016.03.01. 13:52:16

@Szabványok: Hmm... ez a stax érdekes, tényleg. Az a baj, hogy mire lenne rá pénzem, már a hallásom fog annyit romlani (sajnos már elkezdte), hogy nem fogom tudni kihasználni :(

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.01. 15:16:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem csak 0-ig tolják a kompresszálás után, hanem 0 fölé, lenyisszantva a hullámok tetejét, borzasztó hallható torzulást okozva. Meg látható is, a fennsík a hullámok tetején.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.03.01. 15:25:50

@fidesz maszop dk egykutya:

Ez azért is vicces, mert a clipping elkerülésére két módszer is van. Az egyik az, hogy a szoftver normalizál - ez persze igazából nem is kompresszió -, a másik pedig az, hogy a clipping közelében egyre erősebb kompressziót alkalmaz. Utóbbi esetben is van torzítás, de nem clipping jellegű, hanem ahhoz hasonló, amikor a magnószalagot túlvezérlik. Tehát lelapul a hullámok csúcsa, de nincs vágás.

@FlybyWire:

Én egy Joe Satriani lemezen tapasztaltam hasonlót. Bár szerintem ott inkább az utómunka során tolták el.

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.01. 21:58:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a többségnek jó ez a módszer is, azt se hallják meg. A lényeg, hogy minél hangosabbnak tűnjön az anyag, mert már évek óta max hangerőn nyomatja a fülesbe a buszon, így ott már nem lehet feljebb tolni.

exec 2016.03.02. 14:48:10

gratulalok azoknak akik egy 15k-s kinai gamer fulest egy 60-200e forintos high end cucchoz hasonlitjak...

Farkaspókember 2016.11.10. 19:34:13

Ezt pont nem lehetett kapni, viszont specifikációban a Somic G910-ese ugyanezt tudja, és mint a gyártó zászlóshajója, ugyanúgy 15.000 forint körül mozog. Régebben rockzenével kacérkodtam, de nem vagyok audiofil, ezt a fülest meg 80% játék 10-10% film-zene fogyasztás céljára vettem. A füles elődje egy 10 éves Altec Lansing darab, ahhoz tudom hasonlítani.

A mélyek _nagyon_ erősen jönnek, ami most furcsán és kappanhangúan hat, viszont meghallottam az egyik kedvenc számomban egy új dob ritmust. Equalizerrel játszom még picit, meg drivert keresek hozzá, mert most még zavar, hogy nem annyira élesek a közepek mint az elődjénél.

Ebben is van vibromotor, de potméterrel állítható. Szerencsére mert mondjuk egy harley-davidson szimulátornál valószínűleg megőrülnék. Egyébként vicces dolog játékokhoz, és zenéhez is érdekes, olyan hangulatot ad, mintha az első sorban a hangláda szomszédságából néznél egy hangos rockkoncertet.

Formára passzol, és kényelmes, és a külvilág zajait is elfogadható mértékben távol tartja.

Nyílván nem csókolhatja meg a lába nyomát sem egy komoly audiofil fülesnek, de 15.000 magyar forintért nem tűnik rossz vételnek.
süti beállítások módosítása