Kínai kazetta adapter teszt - multimédia minden autóba

2015.09.21. 10:00

mrgergoke

91wbmv1gacl_sl1500.jpg

Lehetséges, hogy van köztetek olyan, aki még nem hallott/látott ilyesmit, bár nem olyan ritka az ilyesmi. Sokszor még Tesco polcain is látni 1-2 ezres körül. Ez egy kazetta adapter, ami arra jó, hogy CD-t le nem játszó, AUX-ot, vagy USB-t nem fogadó autós fejegységekre is lehessen külső eszközről zenét nyomni. Erre ugye egy lehetőség volt az anno bemutatott FM-transzmitter, hát itt a másik filléres lehetőség.

 

Mit csinál?

Lényegében nem egy nagy szám. Egy rendes kazetta tulajdonképpen, amiben nincs szalag, helyette elektronika kapja meg a lejátszott tartalmat, és azt kapja majd meg a fejegység egy kazettára hajazó szerkezettől. Mivel jellemzően mindből 3.5 mm-es jack dugó lóg ki, gyakorlatilag az összes multimédiás lejátszóra rá lehet dugni, legyen az táblagép, okostelefon, MP3 lejátszó, régebbi telefon, vagy bármi, aminek ilyen dugója van.

Képek

 

És mit tud?

Hát, ez attól függ, hogy mennyiért vesszük, honnan vesszük, meg egy kicsit szerencse kérdése is a dolog. Én természetesen megvásároltam az elsőt, ami ebay-en szembejött, történetesen éppen egy dollár volt. Ez mondjuk még a régi szép idők terméke, amikor a dolcsi még 210-225 forint között mozgott. De szép is volt.

5019323_sa.jpg

Szóval nem mai gyerek az adapter, durván 2 éve biztosan megvan, és még mindig ugyanúgy teszi a dolgát, mint kézhez vételkor. Hogy ez milyen minőség, az már más kérdés.

 

Tesztüzem

Nem kell nagy látványosságra számítani a kicsomagoláskor, egy darab műanyagot kapunk némi kábellal, számszerűen 75 centi. Tapasztalat alapján a hátsó ülésről már kényelmetlen, nehézkes zenét nyomni, előre tervezték a kábelmennyiséget. Bedugja az ember a kütyüt a kazettalejátszóba elindítja a lejátszást, és csönd van. Bedugja a telefonjába a dugót, recseg, meg csattog egy kicsit a hangszóró, és ahogy elindítjuk a zenét, máris szól az autó hangszóróin. Körülbelül ennyi a bűvészmutatvány. Illetve nálam nem teljesen ennyi volt.

only-universal-car-audio-cassette-adapter-for-mp3_4528658.jpg

Szólni szólt a zene, de olyan bitangpusztulatosan fostos minőségben, hogy majdnem elsírtam magam. Kiderült némi kísérletezés után, hogy nem bírja átvinni a basszust, és nem bírja az equalizert sem. Amint jött egy minimális basszus, rögtön elhallgatott, mert az equalizer felerősítette, átvinni nem tudta, és olyankor volt pár tizedmásodpercnyi szünet a zenében.

Ettől eltekintve csak annyi a baja, hogy rettentően doboz hangja van (nem a hangszórókkal volt a fő probléma), és ennyi idő után egy kicsit érintkezési hibás is lett. Ja, meg alapjáraton is zörög. Mármint így csattog az adapter, biztos valami nem úgy jár benne, mint kellene. Amióta megkaptam, ilyen.

 

Konklúzsön

Ez most így soknak hangzik, és az is. Viszont volt vagy 200 forint évekkel ezelőtt. Használni lehet, annyira nem rossz, hogy sírva fakadsz a minőségtől, de aki normálisan szeretné ugyanezt csinálni, az fizessen ki pár ezrest egy kínai oldalon valami márkásabb darabért. Konkrét javaslatom nincsen, de a nyakamat teszem rá, hogy vannak 2000 forint körül nagyon jó minőségű darabok. Aki pedig valami hasonlóan büdzsé megoldást szeretne, meg olyan öreg az autója, hogy a menetzaj 90-nél kisebb hangrobbanással ér fel, az nyugodtan vegye meg ezt, úgysem fogja úgy hallani a zenét, mintha csend lenne, úgyhogy tökéletes megoldásként szolgálhat.

Itt megvásárolható.

 

Uff.

Szólj hozzá!

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr237803904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása