Kínai Nillkin telefontöltő és kábel teszt - ezmiaz dicséret

2015.08.31. 10:00

mrgergoke

2a-top-speed-charger-original-nillkin-ac-2a-eu-usb-plug-power-home-wall-charger-adapter.jpg

Mindenhol csupa jót hallottam a Nillkin márkájú 2 amperes töltőkről és a hozzájuk dukáló, ezt áteresztő kábelekről. A mindenhol csupa jót hallottam itt nem azt jelenti, hogy két ismerősöm hallani vélte, hogy az unokaöccsük a koleszban részegen mesélte, hogy lehet, hogy vesz, mert a haverjának jók voltak a tapasztalatai. A csupa jó itt azt jelenti, hogy legalább 10-15 embertől ugyanazt az egybehangzó áradozást kaptam, hogy ezt muszáj. Nézzük meg, mit ér a gyári töltővel szemben. Lecsó!

Csomagolás

Valószínűleg a Belkin névről másoltak, amikor kitalálták, mi legyen a nevük. Ez a márka már talán ismerősebben csenghet, minőségi cuccokat gyártanak. Meglepő módon a kínai mása sem nagyon különbözik minőségben a hallottak alapján. Gondoltam, megveszem én is a szettet, ha már 5000 mAh-snak mondják az akksi kapacitását a telefonomban. Az durván duplája másokénak, úgyhogy nekem aztán igazán kijár a gyors töltés élménye.

Egy több tételes rendelés keretében ki is néztem őket Banggood-on, a töltő kb. 2100 forintba került, míg a kábel további 1300-ba. Összesen tehát 3400 forintért nagy ígéreteket vásároltam.

samsung-microusb-nillkin-2-0-fast-charging-cable-sync-ckystore-1411-20-ckystore_1.jpg

Amikor megérkezett a csomagom, ezeket kaptam ki belőle először, és meglepődtem, hogy milyen szép, kulturált csomagolásban vannak. Szerintem ezt bármelyik gyártó nyugodtan felvállalhatná, annyira stabilan védő, és dizájnos dobozkában jöttek. Ehhez képest néha még zárlatos kábelt is kapok. Na mindegy.

Képek

 

Próba, 1-2-3

A kábel 120 centis, amivel meghaladja a legtöbb gyári töltőkábel hosszát, ezzel is kényelmessé téve a használatot. Az anyaga a szokásosnál lényegesen puhább, kellemesebb tapintású gumi, viszont jobban tapad a dolgokhoz is, tehát ha egy kábelrengetegben akarjuk huzigálni, minden más is vele fog jönni. Engem ez eddig nem zavart egyszer sem, pedig van kábelrengeteg az asztalomon. A lapos dizájn teljesen szokatlan a nagy telefongyártók körében is, ez is egy apróbb különlegesség, melynek egyébként a gubancolódás meggátolása a funkciója. Sikerül neki.

A töltőadapteren sok különleges infót nem találunk, csak ráírták a szokásos gyári, névleges értékeket. Színekben tökéletesen egyeznek, és hasonló környezetben igazán elegánsan mutatnak, nekem legalábbis nagyon tetszenek.

dsc_6134a.jpg

Na, most már vakon is le tudnátok rajzolni a kütyüket, annyit pofáztam a külsejükről. Most akkor jöjjön egy kis általános infó úgy mindenkinek, tájékoztatásképpen. És győzködésképpen, hogy még mindig muszáj vennetek egy fogyasztásmérőt.

Vegyünk egy nagyon kommersz okostelefonhoz járó töltőt, így írói szabadságomnál fogva azt mondom, hogy kerek 1.0 amperrel képes tölteni. Névlegesen legalábbis. Jár hozzá valamilyen kábel, amiről semmit nem tudunk. Vegyünk egy mostanában népszerű, újabb, közepesen erős okostelefont, amihez jár egy 1.5 amperes töltő, és valami random kábel. 2014-2015 környékén ez talán a legáltalánosabb. Végezetül vegyünk egy combos, nagyon erős csúcstelefont, amihez jár egy 2.0 amperes (lehet 2.1, 2.2 amper, de kirívó esetekben még több is) töltő, és a már említett, random kábel. Értelemszerű, hogy ha a kábelt nem vesszük számításba, ebben a növekvő sorrendben töltenék fel a telefonunkat egyre gyorsabban. Feltételezzük persze, hogy a telefonunk felvesz ennyi áramot. A fogyasztásuk rendre 5, 7.5 és 10 watt, mert az USB ugye 5 volton működik.

Az én telefon még mindig egy Thl 5000-es, amihez random kábel és 1.5 amperes töltő járt. A szett fogyasztása meglepő módon mégis 8.6 watt körül áll meg, ami 1.72 ampert feltételez (átalakítási veszteségekkel nem igazán kell számolnunk, nem jelentősek). Ez nagyon jól hangzik, alig akartam hinni a szememnek. Annál nagyobb volt a meglepetés, amikor a gyári töltővel, és a Nillkin kábelével még feljebb emelkedett ez az érték, és beállt 8.9 watton, ami pedig 1.78 ampert ad ki. Ez a névleges 1.5-hez képest annyira jó, hogy több, mint gyanús, és még mindig nem hiszem el, csak leírom nektek.

120cm-5v-2a-origin-nillkin-data-cable-usb-2-0-charger-for-samsung-galaxy-s3-htc.jpg

Ez már két meglepetés volt, de legalább pozitívak. A legnagyobb, és ráadásul negatív meglepetés akkor ért, amikor a komplett Nillkin szettel próbálkoztam. 5.1 wattot írt a fogyasztásmérő és nem hazudott. Igen, ez alig több, mint 1 ampert jelent, amire a legócskább, legótvarabb, nóném töltők is képesek. Elmondom azt is, hogy miért nem tévedés. Azért mértem csak rájuk (nem érdekelt annyira a fogyasztás), mert az új szettel olyan irgalmatlanul lassan töltött, hogy nem győztem kivárni, pedig szemmel látható javulást kellett volna észrevennem a gyári kombóhoz képest. Bárhol, bármikor próbáltam, ez a lassúság volt a jutalmam.

Az olvasott vélemények alapján meggyőződésem, hogy ez egy hibás darab, valami baja lehet (nem melegszik igazán), így nem is használom. Igazság szerint tökre elégedett vagyok a gyári töltő + Nillkin kábel kombóval, olyan, mintha fényéveket gyorsult volna a töltés, közben meg alig látszik az értékeken. Ezt sem teljesen értem.

 

Konklúzsön

Akármi is volt ezzel a töltővel, biztos vagyok benne, hogy csak egy rossz darabot fogtam ki, ez látszik a gyártó kábelén is, és annak a rengeteg embernek a véleményén, akik ugyanezt a szettet vették, és rettentő elégedetten nyilatkoztak róla. Akárhogyan is, hezitálás nélkül megvenném mindkettőt újra, bízva a 99.9% szerencsémben. Hibás Nillkin töltőről asszem egyszer hallottam már, de nem vagyok benne biztos. Nyugodtan vegyétek meg, megéri.

Itt megvásárolható a töltő.

Itt megvásárolható a kábel.

1 komment

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr527746328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fantomász 2015.09.29. 17:45:56

A te esetedben nem a töltő, hanem a telefon elektronikája korlátozza a felvehető árammennyiséget. Próbáld meg teljesen lemerült akkuval, de inkább egy O+O-al (példa), és rögtön kiderül hogy megy - e a 2A ;)
süti beállítások módosítása