Kínai kamu Rapoo vezeték nélküli egér teszt - ezmiáz, Móni

2015.06.01. 10:00

mrgergoke

2015-new-high-quality-optical-font-b-mouse-b-font-2-4ghz-mini-font-b-wireless.jpg

Van egy ooország... Hol a pofátlanság határtalan... Kínai Népköztársasáág! Énekelni nem tudok, ritmusérzékem nincs, szótagokat számolni nem tudok, ti meg nem vagyok erre kíváncsiak. Na, szóval Kínában a pofátlanság tényleg határtalan, és ti itt látjátok jó példáját ennek.

Minden akkor kezdődött, amikor én csak egy vezeték nélküli márkátlan egeret akartam venni. Viszont megláttam az egyiken az ördögi feliratot. Egy hirdetésben, ugyanazon az egéren két különböző színben (kínai eladók pls). Már akkor hülyének néztem őket, de azért megvettem. És akkor még én nézek hülyének másokat. Most megjött, és tényleg rajta van a felirat. Ördögi eszköz.

Kicsit Paranormal activity ez az egér. Majd meglátjátok.

 

Csomagocska

Jó arc postásunktól két értesítőt is kaptam biztos, ami biztos elven. Elballagtam értük a postára, és meglepetésemre két külön csomag volt két befőttes gumival összefogva. A csomagolásuk teljesen ugyanolyan volt, csak a méretük tért el. Az volt rájuk írva, hogy malloom.comEz azért furcsa, mert bár a két egeret maximum fél óra eltéréssel vásároltam, tök különbözőek, és más eladóktól vettem. Ezek alapján eto666 és go_vovotrade ha nem is ugyanazok, de ugyanannak az alkalmazottai.

Ma csak az egyik egérről lesz szó természetesen. Meglepődtem, hogy egér van a zacskóban, annyira kicsi volt. Aztán azon lepődtem meg, hogy az egér milyen kicsi, nagyobbra számítottam. Mondjuk a régi egerem még kisebb volt, de erre sem tudom rátenni normálisan a tenyerem, pedig nem nagy.

 

Képek

 

Üzemben

Mindegy, hát ezt kaptam, ki kell próbálni. Nézegettem erősen a csomagot, hogy hol van hozzá a vezérlő, de nem láttam. Elkezdtem megnézegetni az egeret, leszedtem az alján az elemtokot (1 darab AA) és meglepődtem, hogy ott van eldugva a miniatűr USB kulcs. Kerítettem egy elemet, bedugtam a gépbe a vevőt, sebesen felhúzta a programját, bekapcsoltam az egeret, és megcsodáltam középkék fényét, mely használat közben nem látszik, a görgőig sem jön fel. Új tapasztalataim után ezt pozitív dolognak tartom; ha nem tudják kulturáltan felvezetni a fényt az ujjak környékére, akkor ne tegyék. Jó, ez természetesen a Rapoo dizájnja eredetileg, de akkor is jó.

Lehelyeztem az asztalra, és kipróbálgattam. Működött király módon, tette a dolgát. Szerencsére itt normálisan működnek az előre-hátra gombok, nem úgy, mint a Kinbas VP-X7-nél. Nagyon jól is vannak elhelyezve, abszolút kényelmes megnyomni őket, és nincs holtjátékuk, nagyon határozott a nyomáspont. Ami ezzel kapcsolatban még furcsa, hogy nem cicceg, mint a bal és jobb gomb, hanem puhán és teljesen hangtalanul lekattan. Furcsán jó érzés.

cpam-2-4ghz-rapoo-7300-ultra-thin-wireless-mouse_7060741_4_bak.jpg

Sajnos a kéznek már nem ilyen rettentően kényelmes. Aki kisebb egerekhez van szokva, annak nagyon tetszene szerintem, de Kinbas (amit most is használok) ettől jóval dagibb, terebélyesebb. A bal és jobb gombok kellemes ellenállással rendelkeznek, de a görgő már nem. Nem tudom, ti milyen gyakran használtok görgőkattot nagyon gyors görgetéshez, én gyakran. Mivel könnyen gördül, de kicsit nehéz lenyomni, előfordult, hogy nyomni akartam, de csak elgördült. Ez valójában egy nagyon zavaró jelenség, idegenné teszi az egeret. Nyomni akarod, de nem csinálja, amit szeretnél, mert ilyen sufnigyárban készült kis tróger.

DPI gombja természetesen van, 3 mód van, melyről semmi sem ad információt. De semmit. Még a hirdetés sem, egy szóval nem említik. Úgyhogy kísérletezéssel én azt mondom, hogy 800/1200/1600 a három állás. Ha ez nem, akkor minden értékhez adjunk hozzá kb. 200-at, az lehet a helyes. Sacc.

Pozitív funkciója, hogy durván 10 perc tétlenség után kikapcsolja magát, és klikkel lehet ébreszteni. Általában. Volt, amikor félig ébredt fel, és a klikkek már működtek, de a kurzor nem mozgott, de ilyen csak egyszer volt.

 

Lag

Tudjuk, mit jelent ez a szó? Lassulást, szaggatást, és leginkább játékoknál alkalmazzák. Ha a játék hibás, optimalizálatlan, vagy csak a gép nem bírja el, akkor belassul, és másodpercenként 24 képkocka alá esik az FPS, innentől nem látjuk folyamatosnak a képeket, és ilyenkor szoktak megpusztulni a billentyűzetek és egerek.

free-shipping-china-famous-brand-rapoo-wireless-mouse-7300-one-year-warranty-gray-1lot-5pcs.jpg

Használtam kőkemény 10 percig, és elkezdett ez is laggolni. Jobb szót nem tudok rá. Egyszer ment, egyszer nem, de a másodperc töredéke alatt véletlenszerűen váltogatta ezt. És én mozdítottam rajta egy nagyot, és a kurzor kb. a harmadát tette meg a képernyőn. Kikapcsoltam, bekapcsoltam, megütögettem, kifújtam, és megint jó volt fél percig. Már az eladónak is írtam, hogy ez egy kula, amikor rájöttem, hogy csak az asztal felületének azt a részét nem szereti, ahol én mindig használom az egeret. Eddig soha nem találkoztam ilyesmivel, ne kérdezzetek. Még a farmeromon is jobban ment.

 

Konklúzió

1110 forintért egy valójában tökéletes működésű, bár kissé aprócska, vezeték nélküli, 6 gombos egér? Sima liba! HA valaki nem riad vissza a méretétől, azt hiszem nem kell tovább keresnie. Kellemes anyaghasználat, remek összeszerelés, nagyon jó súlyeloszlás, kulturált (lopott) dizájn, és picit nehezen lenyomható görgő jellemzi a rágcsálót. Mit kérhetnénk még ennyi pénzért?

Itt megvásárolhatóak eredeti Rapoo termékek.

 

Uff.

3 komment

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr847247139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spd 2015.06.06. 16:34:51

Ez nem Rapoo, hanem oodvj, annak meg teljesen hibátlan... :D

pacagánycsök 2016.02.29. 14:55:22

programozható a back/fwd gombok? adtak hozzá valamilyen driver cuccot?
süti beállítások módosítása