Kínai világító zuhanyrózsa teszt - kínai LED-ek mindenhol!

2015.04.13. 10:00

mrgergoke

led-font-b-shower-b-font-font-b-head-b-font-7-colors-font-b-temperature.jpg

 

Rettentően belelendültem a vizes témába. Most egy mindenféle színben villogó zuhanyrózsa érkezett. Figyelem, elképesztő mértéket ölt ma a csicsa, az olvasást csak erős idegzetűek folytassák!

Azt nyilván mindenki tudja már Kínáról (ha máshonnan nem is, hát innen, a blogról), hogy a világon létező összes termékből készítettek LED-es változatot. Például LED-es külső akksi, LED-es kávéfőző, LED-es kínai kisgyerek, kamukamera, műgyümölcs, 18in1 lézer pointer, és hát a LED-es zuhanyrózsa. Milyen is lehetne egy igazi, modern zuhanyrózsa, ha nem LED-es?

 

Beüzemelés

Ez volt a maga kategóriájában a legolcsóbb, ilyenkor az a szokás, hogy ennek a tesztjével kell kezdeni, később jöhetnek a drágább darabok. Nagyjából 1500 forintos áron megvásárolható, de tudni kell róla, hogy a drágábbakkal szemben ez valami előre meghatározott program szerint villogtatja a LED-eket búcsús cigány körhintája módra, nem pedig hőmérséklet szerint.

Igazából azért vettem meg, mert nagyon tetszett a dizájnja. Az átlagos zuhanyrózsát, tudjuk milyen, az a forma már uncsi. Ez meg csak egy szolid henger a közepén műanyag résszel, belülről sokszög alakra szabva, hogy törje a fényt. Élőben pont olyan jól néz ki egyébként kívülről, mint a képeken, ez jó dolog, általában erősen idealizáltak a képek.

Képek

A menetre volt húzva az a kis műanyag rész, benne egy szűrős gumitömítéssel. Ennek szintén örültem, hogy gondoltak erre, hiába filléres dolog. Feltekertem hát a csőre, majd megnyitottam a vizet. Annyira tetszett a fényjáték, hogy csak röhögtünk a Zsoltikával és észre sem vettem a lényeget, ami csak este várt rám.

 

Líra

Az este fagyos volt aznap. A hóesés reggeli lendületéből mit sem vesztve födte be a házak tetejét fehér testével. mrgergoke egy forró zuhanyra vágyott. Tudta, hogy ebben a szomorú zimankóban csak ez az egy dolog billentheti ki mélabús elmélkedéséből. Ahogyan ez eszébe jutott, gyorsan befejezte a kínai termékek böngészését, felállt, és alsóneműre redukálva ruházatát magához vett egy törölközőt.

- Hoppá! - lassított sietős léptein, majd visszaszaladt a nap legtöbb figyelmet érdemlő tárgyáért a szobába. Egy világító kínai zuhanyrózsa. Korabeliek közül viszonylag kevesen tevékenykedtek furcsábbnál furcsább kínai termékek rendelésével, de mrgergoke ennek szentelte a szabadidejét. Egyszerűen élvezte, bár maga sem tudta volna megmondani, hogy ez a hobbi a hasznosak közé sorolható-e.

Megvizsgálta a tusoló csövét, sebes mozdulatokkal letekerte a szintén kínai, takarékos zuhanyrózsát, majd gyorsan feltekerte az újat. Jobb kezében fogva kissé eltartotta magától, és úgy csodálta művét, mintha valami nagyot alkotott volna, amit csak így, egy méterről lehet igazi megelégedéssel nézni. Gyorsan beállt a zuhanyfülkébe, megengedte a vizet, bámulta a hirtelen felragyogó színeket, és közben kezével figyelte a hőmérsékletet. Várta már a pillanatot, hogy a kellemesen forró víz zuhataga alá tarthassa a hátát, és elmerülhessen gondolataiban. Egyszerre magához tért a bojler, és már kellemes, meleg víz folyt a zuhanyból.

Na végre! - gondolta a fiú, majd felvette jól megszokott gondolkodós pozícióját. Érezte, hogy valami nincs a helyén. Kicsit módosított a hőmérsékleten, próbálta szokni az új vízsugarakat, de hamar rájött, hogy nemhogy valami nincs a helyén, gyakorlatilag semmi nincs a helyén. Egy fél pillanat alatt feldolgozta a hirtelen jött gondolatot: ez egy szar.

Elkapott a líra, de most már mondom tovább én. Ahogyan majd az alábbi videón is látjátok, annyira kis területen éri az embert a víz, hogy még azzal is jobban járnánk, ha egy slagot lógatnánk fel, és abból jönne a víz. Persze az nem villogna. A víznek ráadásul van egy olyan tulajdonsága, hogy a közel lévő molekulák vonzzák egymást, és nem tudom, hogy ez, vagy a sugarak ferdesége az oka, de minél messzebb nézzük, annál inkább egy sugár az egész. Nézzétek meg:

 

Nem csoda

Ne vegyetek ilyet. Amilyen jó a dizájnja, annyira rossz vele zuhanyozni. Semmi kiterjedt felület érzete nincs, kellemetlen alatta állni. Amúgy tényleg poén, de ebben a kivitelben egy nulla. A hulladék kategóriába azért nem sorolom be, mert figyeltek pár apróságra, amire kitalálták azt betölti, csak éppen kellemetlen használni.

Itt megvásárolható egy csomó LED-es zuhanyfej.

Meg itt is.

Uff.

2 komment

Címkék: otthon elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr747114991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huginn · http://agartha.hu 2015.04.15. 19:46:46

Kíváncsian várom a drágábbak/használhatóbbak tesztjét. Régebb óta tervezek ilyesmit beszerezni és nem ártana hozzá némi alap, mint például tesztek.. :-]
süti beállítások módosítása