Doki rendelése - kínai MP3 lejátszó és fülhallgató teszt

2014.12.29. 10:00

mrgergoke

mp3_player_gy_m228_776.jpgMa Doki cikkét olvashatjátok. Vele pár hónapja találkoztam, ő segített új plexit csináltatni a gépházamhoz, mert a régi finoman szólva is meggyötört volt. Kiderült időközben, hogy ő is rendelget Kínából, privát levelezésünk közben rátalált a blogra is, és felvetette, hogy mi lenne, ha ő is írna időnként. Íme:

Ez alkalommal egy olcsó MP3 lejátszót és egy hozzá abszolút nem illő, de vele jól működő fülhallgatót/headset-et szeretnék górcső alá venni.

Képek

 

A szürke 5 árnyalata

Most senki ne gondoljon semmi pikánskodásra, mivel kőkemény tecnikai dolgok következnek.
Nemrégiben megrendeltem egy olcsó MP3 lejátszót csodás, szürke alumíniumból, és egy "I"szériás eszközökhöz hirdetett headset-et.

Az egész tétel a free shipping-nek köszönhetően 1076 ft volt. Ebből a headset 568 ft-ot tett ki. Nemhiába, a minőséget meg kell fizetni, ha már úgy reklámozzák, hogy ,,3.5mm In-ear Earphones for iPad iPhone iPod".
A csomagolása remek módon történt: bubis borítékban bubiban a bubi és egy kis bubi a végére.


A gépezet

Maga a lejátszó egyértelműen az almások shuffle-jének a másolata, persze a lehető legköltséghatékonyabb megoldásokkal. A kezelőszervek teljesen egyértelműek és még egy LED-et is kapott, hogy tudják hol jársz a Holdról is. De erre még visszatérünk.
Az 5 színben elérhető MP3 player használatához microSD-kártyára (max. 32 GB) lesz szükség, amit nem mellékeltek a csomagban. Ha megvan a kártya, microUSB kábellel - ezt sem küldtek - gépre csatlakoztatva Plug and Play módon rámásoljuk a kedvenc zenéinket, mint egy pendrive-ra és indulhat a próba.
A töltést is az adatkábel végzi, kb. 30 perc alatt kész is. Jó hír, hogy a gép mind a gyökérben, mind a mappákban tárolt zenéket kezeli és ABC sorrend szerint játsza le őket.
A súlya mindössze 13 gramm, aminek a felét az aluház teszi ki. Bent egy icike-picike, 1 cellás li-on akkut találunk mindenféle felirat nélkül. Kapacitásra utaló jel sehol.
Maximumon hallgatva 3-4 órás üzemidő a reális elvárás.


Szétszerelés, megfigyelésünk kiiktatása

A szétszerelés megkezdésekor a Hammerfall: No Sacrifice, No Victory című számánál indult a lejátszás, így már sejtettem, hogy nem lesz egy egyszerű művelet. A belső merevítők, akku és ragasztója, csatlakozók, fémház és a gombok tartófülei egyidejű illesztése komoly türelmet kíván. Ez nekem nincs, de azért sikerült szétszedni, majd összerakni.
A szétszedéshez a hátlapon lévő clip-ben látható miniatürizált csavart kell eltávolítani, majd alulról felfelé kitolható az egész egység, ahogy a képeken is látható. Nagy csodát nem vártam, így nem is csalódtam benne. Olcsó megoldások mindenhol, de valahogy mégis stabil és jól használható. Egyedül a vissza gombot nem sikerült illeszteni a gyárban így kapott egy kétoldalú ragasztó darabkát. Szép? Nem. Működik? Igen!

A második, egyben utolsó és fő gondom a LED volt a gépben. Hihetetlenül erős fénnyel világít. Lejátszáskor, adatkapcsolat esetén villog, töltéskor és pause módban folyamatosan ég. Mit ég? Vakít és visít az arcomba! Ahol nem alu a ház, ott látható is a fénye alul-felül. Ezt a problémát némi fekete szigszalag segítségével szerencsére sikerült kiiktatni.


A "babos füles"

Szépen csomagolt, kis dobozban érkező headset-et kaptam a pénzemért. Ránézésre majdnem eredeti. Kibontva és kézbe véve érezhető némi anyaghiány a kábelezésen. Konkrétan nagyobb a borítás, mint a benne futó vezetékek. Sajnos a doboz miatt az egyik oldala erősen deformálódott de tökéletesen működik. Még.. lsd. kép.


A lényeg a hangzás!

A két, abszolút nem összeillő dolgot csatlakoztatva valami hihetetlenül tiszta és erőteljes hangzást kapunk, ami a buszra, metróra bőven elég is. A magas hangok nagyon szépen és tisztán jönnek át, míg a basszus, - ha jól illesztettük a fülünkbe- elsöprő és elemi!
A kis méregzsákunk dobhártyaszaggató hangerőre képes, amit nem ajánlok huzamosabb ideig senkinek használni! A headset-en lévő kezelőszervek értelemszerűen nem kompatibilisek de a gombok mindig kézre állnak a gépen. Már ha sikerült egy olyan ruhadarabot találnunk amire fel lehet illeszteni az amúgy nagyon vékony clip-pel a lejátszót. Ezt a problémát úgy fogom orvosolni, hogy rendeltem egy másikat, másféle clip-pel. Hamarosan megosztom veletek a tapasztalataimat arról termékről is!


Összegzés

Az árát mindkét termék maximálisan megérte. Ha nem akarjuk a telefonunkat, phabletünket hamar lemeríteni, egy ilyen kis kínai csoda mindig elfér a táska sarkában és hosszas unatkozás esetén jól is jön. Kb. 2 hét használat alatt komoly hibát nem fedeztem fel egyik termékben sem. Ha rendelésre adjuk a fejünket, szerintem érdemes egyből egy tartalékot is rendelni mind a két kütyüből. Főleg, hogy egy árban elérhető, több színben is a két cucc.

Itt megvásárolható mindkét termék.

Meg itt is.

 

Uff. (Ezt már én írtam ide, Doki nyilvánvalóan nem szokta azt mondani, hogy uff.)

3 komment

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr856970009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spd 2015.01.04. 12:01:45

Az a helyzet, hogy a LED-nek nem látok előtétellenállását (az egész panelen 1db 6R8 van, de azt úgy látom, hogy a tápé). Én leragasztás helyett lehet inkább kivenném onnan (a proci remélhetőleg nem sértődik meg érte), vagy ha van annyi hely a házban, akkor adnék neki egy nagyobbacska előtétellenállást (először 1k környékén próbálkoznék). Gyanítom, hogy a készülék fogyasztásának nem elhanyagolható részét a LED teszi ki... ha csak 5mA folyik rajta (ettől erős a gyanúm, hogy több), az 4 óra alatt 20mAh, az az aprócska aksi meg szerintem 100-120mAh környékén lehet max.

doki333 2015.02.19. 11:02:20

Szia

Ne haragudj de most vettem ezt észre.
Látom hozzáértő személy vagy aki nálam tutira jobban ért az elektronikához.
Az előtétellenállás egy jó ötlet de sem a cucc értéke sem a rendelkezésre álló hely nem teszi lehetővé a beszerelést.
Meg nincsen a Weller-emhez tűhegy. :)

A klipp mérete miatt rendeltem egy másikat vagyis ha elektronikusan meghibásodik akkor megy alkatrésznek.
Az akku kapacitását én is 100-120 mAh közé raknám.Sajnos semmi nem védi töltés közben így a 2. lejátszó is elhalálozott időközben nálam.

scottish 2016.02.23. 11:13:49

Szia,

Tuti nem egy helyről vásároltunk. Én is beruháztam egy kínai ipod fülhallgatóra. 2800 Ft ingeyenes szállítás. A hülyének is megéri. Megjött a cucc kb két hét alatt, kicsomagolva szinte gyári dobozba tekerték fel.
A fülseről: Van eredeti ipod fülhallgatóm, de a sok futástól megnyekkent a beállító vezetéke, ezeket meg nem lehet forrasztani. Az elsőre feltűnt, hogy az eredeti fülesnél oldalt van még egy pici hangszóró, ami a magas hangokért felel. Ennél meg nincs. Emiatt olyan a hangja, mintha telefonon keresztül hallgatnál zenét. Kb 3kHz-nél vágja le a hangot. De legalább olcsó volt
süti beállítások módosítása