Az Internetes Károsultakért - magyar ember, védd magad!

2014.11.27. 10:00

mrgergoke

logo.png

" Btk. 373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el "

Ma egy rendkívüli cikkel jelentkezem, melynek egyetlen célja, hogy a magyar ember minél biztonságosabban vásárolhasson az interneten. Nem, sajnos testőrt nem tudunk biztosítani, és a falatot sem rágjuk majd meg helyettetek. Ehelyett remek tájékoztatást biztosít a potenciális vásárlóknak az Internetes Károsultakért nevű oldal, így elég okosan indulhattok vásárolni a nagy Internetbe bele. Fontos anyag jön, csak értetek van, olvassátok hát!

Kik ők? Mit csinálnak? Mé csinálják? Mé jó ez nekem? - Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre ad választ ez a rövidke cikk.

Névtelen_1.png

Tessék csak a képre nézni. Ez bizony egy számlaszám kereső. "Sajnos" még nem vertek át, és nincs feketelistás számlaszámom, ezért nem tudtam letesztelni, de hátha nektek van.

Ilyen, és ehhez hasonló funkciókkal rendelkezik ez az oldal, az üzemeltetői pedig bármikor instant segítségnyújtást vállalnak problémás ügyeitekben (pl. átverés utáni feljelentés).

Lehet telefonszámokat keresni, IMEI alapján telefonokra (ez minden telefon egyedi azonosítója), stb. Ha szoktatok itthon vásárolni apróhirdetési oldalakról (pl. OLX, jófogás, hardverapró), szerintem mindenképpen érdemes átnézni az oldalaikat, olvasgatni kicsit, hogy mit hogyan, aztán elkönyvjelzőzni őket, hogy később tudjatok nekik üzenetet írni. Sok online átverés van Magyarországon, és hiába hiszed azt, hogy veled ez nem történhet meg, ha eleget vásárolsz, előbb-utóbb úgyis meg fog. De ha mégsem, számítani kell rá, mert sok gyökér csaló van.

Bár ez a dolog némiképp eltér a blog eredeti profiljától, úgy gondoltam, hogy nagyon jó kezdeményezés, és mivel ti is nagyrészt ilyen seftesek vagytok, nem árt tudnotok, hogy vannak, akik tudnak segíteni, ha beüt a szar.

Ha úgy gondoljátok, hogy megérdemlik, dobjatok nekik egy lájkot Facebookon, ha netalántán vert már át valaki, ne habozzatok, írjátok meg nekik!

 

Uff.

komment

Címkék: hír

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr206934301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása