Smart button - az okos gomb, ami majdnem olyan okos, mint a gazdája

2014.10.13. 10:00

mrgergoke

Ezek itt az úgynevezett okos gombok. Elsőként asszem a Xiaomi csinált ilyet, és róluk kezdte el másolni mindenki. Meg kell hagyni: elég zsír ötlet volt.

Képek

Ezeket az okos gombokat azért hívják így, mert az amúgy is túl okos telefonunkat még okosabbá teszik. Ilyenkor mindig úgy érzem, hogy kellene valami eszköz, amitől az emberek lesznek okosabbak. Na, mindegy, az oktatás nem az én reszortom. Tehát a képeken látható tárgyak 3.5 mm-es jack dugóba (közönséges fülhallgató) dugható ketyerék, melyek végén egy aprócska gomb van. Méretéből adódóan éppen csak kifigyel valami a csatlakozóból, az én telefonomon (Thl 5000) nem vették észre azt sem, hogy nem a telefon része, pedig fekete színű a készülék. Szóval a kilógó kis rész annyira kulturáltan van megcsinálva, hogy nem csúfítja el a telefonunkat.

A lényege az ennek a vacaknak, hogy a végén található gomb segítségével gyorsutasításokat adhatunk a telefonunknak, így nem kell matatni rajta, ha csak valami pár másodperces dologról van szó. Lehet ez például a LED fény bekapcsolása, egy lesifotó lövése, videó indítása, memória kipucolása, meg még sok minden más.

2014-10-12 21.51.27.png

Mivel több mobil app is létezik, amely az utasításokat veszi, ezért nyilván van jobb és rosszabb app is, bármilyen egyszerűnek is tűnik a feladat. A nevét már meg nem mondom, de amit elsőnek feltettem, az egy nap alatt lemerítette a telefonomat, mert úgynevezett wakelock alatt tartotta a processzoromat 728 MHz-en. Ez azt jelenti, hogy az app működéséhez a processzor egy-két magjának folyton ezen a frekvencián kell működnie, ami nyilván zabálja az áramot. Hétköznapi telefonok pár óra-fél nap alatt lemerülnének egy ilyentől. Ez a program hibája, nem érdemes rá időt fordítani (persze lehet, hogy más telefonon nincs ilyen bugja!).

Ami nekem bejött, az az iKey nevű program, az .apk-t feltettem a képek mappájába, töltsétek le nyugodtan. Az utasítások sokszínűsége a programokkal is változhat, ahogyan is, hogy mennyire lehet testre szabni a bevihető jelsorozatokat. Ilyen tekintetben is ez a program eddig a legmeggyőzőbb, ezzel ugyanis Morse-jelekhez hasonlatos kódsorokat is bevihetünk, melyeket mi találhatunk ki. Így azért elég sok fajta utasítást adhatunk ki a képernyő bekapcsolása nélkül.

Ilyen gombot akár ebay-en, akár ali-n vásárolhatunk egy dolcsi körül, ami alapján szerintem instant vételes a cucc. Az egyetlen nyilvánvaló hátránya, hogy amíg be van dugva, addig fülessel nem tudunk zenét hallgatni (legalábbis dugóssal nem), és kérdéses, hogy ha kiszeded, hogy tudj, akkor hova teszed úgy, hogy ne vesszen el. Elég mütyür. Megoldatlan probléma, de akinek bejön egy ilyen ketyerének a használata, az úgyis megtalálja a módját.

Nem részletezném tovább a dolgot, nincs mit mondanom már a cuccról. Nagyon király, és nagyon olcsó. Vegyétek-vigyétek!

Itt megvásárolható több fajta is.

Uff.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr956784907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása