Zopo ZP700 teszt - csak mert rég volt már okostelefonról szó

2014.07.14. 10:00

mrgergoke

263297009_zopo-zp700.jpg

Ahogyan faszbúkon említettem, ma ismét egy telefonos cikk következik. Már úgyis tök rég volt telefon-táblagép a téma. A képen látható verkzájg egy Zopo ZP700-as készülék. A tovább után minden kiderül róla, tessék kattogni szorgalmasan.

Képek (a néhol mosódott képekért elnézést kérek, de a telefonom mindig a képernyőn visszatükröződő képre fókuszált, és nagyon nehéz volt rábírni, hogy a telefon teste legyen éles)

 

Alapinfók

Tessék csak ránézni a képekre. Mindent bizonyítanak, ami itt következik. Ismeri mindenki a Zopo-t, mint márkát? Nem? Akkor csak annyit mondanék el róluk, hogy viszonylag kevés termékük van, de azok egytől egyig baromi jók. A minőséget ugyan meg kell fizetni, általában Kínában sincs ez másképp, mint itthon, de még mindig nagyon jó áron adják a ketyeréiket. Ez a készülék kint, ÁFA nélkül jelenleg 95 és 140 dolcsi között kapható meg. A 95 dolcsis ár ITT megtekinthető, én sem hiszem el, hogy ilyen létezik, de ki tudja. Épp most akadtam ki ezen (én még 180-ért vettem mindkettőt, amik a képen láthatóak).

Szóval a gyártó jó cuccokat csinál, de most már azt sem mondhatom, hogy meg kellene őket fizetni, mert 95 dolcsiért ingyen van, még ha ÁFA is jön rá. Az egyik képen látszik a specifikációja, szerintem egy rohadt szavunk nem lehet rá.

 

Csomagolás, külső

A doboza rendkívül igényes. Semmi fényűzés, de ez a kemény karton (különösen a fekete) igazán minőségi érzést ad. Ez itthon azért nem lenne ekkora nagy szám, de Kínában előszeretettel spórolnak a csomagoláson. Pedig a kicsomagolás élménye meghatározó szokott lenni azért. A doboz kialakítása pont olyan, mint a THL W100-asnál volt anno, két felül nyitott téglát egymásra csúsztatnak. Egyszerű megoldás, és biztosítja a telefon védelmét, mert az oldalfalak dupla olyan vastagok lesznek. Sérülés szinte sehol nem is látszik a csomagoláson sem, a Zopo nyilván el akarta kerülni a szállítás közben létrejött sérülésekből adódó garanciális ügyintézéseket, visszáruzást.

A fedőt lecuppantva a szokásos bazárra bukkanunk: egy (hagyományos) füles, mely hangzás terén nem érdemel szót, utána pár papír, egy képernyővédő fólia, hozzá törlőkendő, adatkábel, egy 1750 mAh-s akksi, és egy EU szabványú töltőadapter. Igen, a Zopo, kinek neve nagy betűvel írandó ezért, nem EU átalakítót küldött az amcsi, vagy akármilyen szabványú töltőadapteréhez, hanem rögtön EU-s töltőt! Bravo, ez férfimunka!

A felső réteget lehámozva a képernyőről a szokásos, gyárilag felhelyezett könnyen karcolódó védőfóliát látjuk, ami ezúttal nem is karcolódik olyan könnyen, mint szokott. Megcsodálhatjuk rögtön a kialakítás dizájnját, ugyanis a telefon meglepően elegáns. Még fehérben is lazán vállalható. Ti pont tudjátok, mennyire utálom a fehér készülékeket (ezért van nekem is lassan egy éve), de ezt kérdés nélkül zsebre vágnám fehérben is. A hátlap ezzel a kockázott, helyenként süllyesztett mintával rögtön megfogott. Ilyet kínai még nem csinált, a szememben ezzel vesztették el a kínai telefonok a szüzességüket dizájn terén.

Végre a töltőcsatlakozó is alulra került, és felül már csak a 3.5 mm-es jack foglalja a helyet. A hangerő gombok és a bekapcsológomb egymás alatt azonos oldalon találhatók, egyáltalán nem kényelmetlen az elhelyezés, bár időnként zavaró lehet, ha vaktában nyomkodjuk őket. Nem fejteném ki. Érdekesség, hogy a gyártó feliratozta a készülék főbb pontjait, így tudjuk, hogy melyik antenna hol van. Azt is feltüntették, hogy mindkét normál méretű SIM foglalat megküzd a 3G internettel, ami bár nem jellemző, hogy fontos lenne, de sosem árthat. Én például kihasználom ezt a lehetőségét a telefonomnak.

 

Rendszerről, használatról röviden

A gép egy 4.2.2-es Androidot hajt meg, - amint láthatjátok - egy kicsit Zopo-s verzióban. Nem szabták át elképesztő módon a menürendszert, de éppen eléggé ahhoz, hogy egy kellemes mosolyt csaljon a stock Android felülettől okádók arcára. Éppen ezért fülig ért a szám, amikor megláttam ezt a gyermeteg ikonendszert. Nem leszólni akarom ezzel, hogy gyermeteg. Tényleg gyerekes és béna egy kicsit, de olyan jó ránézni. Végre nem a gyökér alap ikonokat láthatjuk, hanem egy kicsit színes, sajátos, és TESTRE SZABHATÓ rendszert. Hála neked, Zopo. Igen, a  dolgok testre szabhatóak, van egy pár előre elkészített dizájncsomag. Majd meglátjátok, ha megvesztek egyet.

A sebességre természetesen nem mondhatok megint semmit, a kamera itt is remekül teljesít. Fölösleges bizonygatnom a dolgokat, most az egyszer megkímélek mindenkit a kameraképektől, homályos foltok, pixeles, zajos részek keresésétől. Higgyetek nekem, ez a telefon remekül teljesít szoftveresen. Kettőt használnak a környezetemben (bár lányok mindketten), de még egyikőjük sem szólt, hogy bármi problémája lenne a ketyerével.

Az üzemidő mindig fontos kérdés, most is az. Feltűnően kevés az az 1750 mAh, mégis meglepően sokáig húzza a készülék. Jó, nem olyan nagyon nagy a kijelzője, meg a pixelszám sem olyan nagy, de elég jó a fényereje. Erős a vas is benne, sok mindent el tud futtatni a háttérben, mégis jól húzza. Nyüsztetés kérdése a dolog, de egy napot lazán ki lehet vele húzni közepes használat mellett. Mindig is ez számított, hogy egy napig milyen használat mellett bírja. Most sincs másképp, mint ahogyan lenni szokott, üzemidő terén ez is csak a nagy átlagba tartozik.

 

Konklúzió, igehirdetés

Megvenném-e még egyszer? Az tuti. Nincs egyetlen kifogásom sem ellene. Az ára rettentően lement, és a tapasztalataim szerint biztos vétel. Szexi dizájn, igényel csomagolás, normális üzemidő, kellemes multimédia, perfekt képernyő, stabil, testre szabható rendszer, mi kell még? Egy valami. Egy olyan GPS, amit a kínaiak eszkábáltak, és mégsem kell vele napokig szenvedni, hogy műholdat találjon. Ezt az egy dolgot adu ászként direkt ide szántam, hogy biztosítsak mindenkit arról, hogy ez csak tökéletes vétel lehet. A GPS, kérem olyan szinten remekül teljesít, hogy előzetes javítás, hangolás, használat nélkül másodperceken belül stabil jelet fogott kishazánkban! Jobban kívánni sem lehetne.

Mi a véleményem? Az, hogy ez még jobb, mint anno a Thl W100 volt. Tudom, rég volt, szép volt, de az egy örök emlék, egy etalon marad. Vagyis azt hittem, megmarad annak. Hát, átvette a helyét ez a készülék. Vegyetek egyet, nem bánjátok meg!

Itt megvásárolhatóak Zopo termékek.

Meg itt is.

Uff.

komment

Címkék: telefon

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr866506143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása