Beszúró/hús/konyhai/étel, ez mind ez a hőmérő - maghőmérő teszt

2014.07.07. 10:00

mrgergoke

A mai cikkben egy végtelenül egyszerű vackot mutatok be, amivel szaporítani lehet a házban kallódó, sosem használt hülyeségek tárházát. Na, jó, ezt talán valaki használná évente egyszer. A képen látható ketyere pedig nem más, mint a címben említett sokféle nevet viselő digitális hőmérő. Azért van ilyen meglehetősen furcsa neve (mint például a beszúró hőmérő), mert arra találták ki, hogy képlékeny, puha, folyékony dolgok belsejében tudjunk turkálni. Akit érdekel az urológia ezen irányzata, kérem kattintson a tovább gombra, és gondolja át életét.

Képek

Turkász

Természetesen nem turkálásra lett kitalálva. Ennek a vacaknak egyébként az a nagyszerű előnye van, hogy annyira egyszerű kis készülék, hogy nem is nagyon lehet elrontani gyártáskor. Magyarul azon kínai termékek kategóriájába tartozik, amelyeket látatlanban is meg mer venni az ember, mert tudja, hogy nagyon rossz nem lehet.

Ennek megfelelően királyul működik is a hőmérő, a felső méréshatárát is próbáltam már feszegetni. Egyszer debrecenit akartam csinálni olajban (igen, ennyi eszem van, azt zsírban kell), és amikor beledugtam a forrónak gondolt olajba egy kis darabkát, hát, nem igazán akart "pezsegni". Eltelt még 10 perc, még mindig nem az igazi, és akkor jutott eszembe, hogy Kínai Védelmező Atyáink megáldottak engem egy csúcsszuper hőmérővel, aminek most elképesztően nagy hasznát tudnám venni. A 300°C-ot (ez a papír szerinti legnagyobb mérhető hőmérséklet) nyilván nem sikerült sütés közben sem elérnem, mert amikor túlhevült kicsit az olaj, így is nehezemre esett a közelében maradnom, nemhogy még méricskélni is.

 

Saját felelősségre olvassátok az írásaim

Biztos mindenki ismeri azt az érzést, amikor a rettentően sok élettapasztalattal rendelkező férfi megérkezik a konyhába, és mutogatja egy kicsit a bicepszeit a serpenyőknek, csak, hogy lelkileg felkészítse őket arra, ami most a konyhában történni készül. Olajban sült debreceni, ha pontos akarok lenni. A vége általában az a dolgoknak, hogy szalonnadarabok (igen, szalonnát mondtam) kúsznak le kínos lassúsággal a tűzhelyet körülvevő falakról, és miközben az olajtól Pöttyös Panni seggére hasonlító hasunkat bámuljuk (csak tippeltem, nem tudom, hogy pöttyös-e Pöttyös Panni segge), azért imádkozunk, hogy hamarabb találjon meg minket egy tiszta rongy, mint az asszony. A kaja ilyenkor másodlagos tényezővé redukálódik, fő a békesség az asszonnyal. A legtöbb férfiben elvégre elég erős a fajfenntartó ösztön (most ne a Pride díszvendégeire tessék gondolni), meg ugye az asszonnyal sosem érte még meg vitatkozni. Persze nem buzdítok senkit arra, hogy lábbelivé változzon.

 

Értelmes rész

Na, most, hogy megosztottam a személyes élettapasztalataimat, jöhet pár mondat megint a termékről. A kb. 145 milliméter hosszú mérőszár nem mondom, hogy mindenre, de azért elég sok mindenre elegendő szerintem. Most nem nagyon jut olyan dolog az eszembe, amihez ettől hosszabb szár lenne szükséges. A kezelése meglehetősen egyszerű: van rajta egy ki- és bekapcsoló gomb, meg egy Fahrenheit/Celsius váltó, oszt ennyi. Ehhez képest mondjuk a fejrész elég nagy lett, de nem zavaró. Csak lehetne jóval kisebb is. Így legalább van mire ráfogni. Az üzemeltetéséhez szükséges 1 darab L1154-es gombelemet a hátulján kell behelyezni egy kör alakú takarólapka alá.

 

Konklúzió

Jó kis ketyere. Olcsó, mert míg itthon 3500 Ft alatt nem láttam, addig kintről jelenlegi árak szerint már egy ezrestől megvásárolható, de olcsóbbakat is lehet venni 640 forint körüli ártól. Szerintem van hely a házban még egy fölösleges kütyünek, úgyis az asszony takarít, nem mi. Most mennem kell, a Gizike szólt, hogy porszívózzak fel.

Itt megvásárolható egy csomó ilyen termék.

Meg itt is.

Uff.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr396479527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása