Kinti-benti hőmérő teszt - ide most nem írok semmit

2014.06.30. 10:00

mrgergoke

Ma délelőtti olvasnivalótok erről a kinti-benti hőmérőről fog szólni. Semmi extra okításra nem kell számítani, csak egy laza kis leírást dobtam össze mára. Izgassátok a tovább gombot!

Képek

 

Külsőre

Ez is egy TomTop-os csomag részét képezte, így azért nem lepődtem meg különösebben azon, hogy be van csomagolva, de a csomagolás minőségén már annál inkább. Biztos ismeritek azt a kinyithatatlan kemény műanyagot, ami csak akkor adja meg magát, ha láncfűrésszel piszkálod meg. Na, ez is ilyen kemény zacskóban van, úgyhogy a csomagolásra most nem lehet egy szavunk sem. Benne sem volt semmi különös: a készülék, pár papír, meg a vezeték hozzá. Első pillantásra is feltűnik, hogy nem a csudálatos látványterve miatt vásárolja meg az emberfia, sokkal inkább azír, mer' gázdáságos. Annyira szerencsére azért nem minimál a dizájn, hogy csúnya legyen, de rohadtul nem meggyőző, na. A képernyője is megfelelően nagy, nem kell nagyító, hogy fél méterről meg tudjuk nézni a hőmérsékletet. A nagy képernyő mellé nagy számok is járnak, tényleg tök jó.

Az előlapon négy gomb kapott helyet, több egyáltalán nincs is rajta. A bal szélső a kinti és a benti hőmérsékletek között vált, utána jön a nullázó (újraindító) gomb, ha esetleg meghülyülne. A harmadik a maximum és minimum értékeket mutatja, a negyedik pedig Fahrenheit és Celsius kijelzés között vált.

A hátlapon van az a kis támasztócucc, hogy le lehessen állítani egyenes felületekre. Alatta van az elemtok. Ezt lehúzva nyugtázhatja a kisnyugdíjas, hogy csak egyetlen tászkós három A-s elemet kell beletolnia, hogy digitalizálja egy kicsit pörgős életét. Ja, nem, nem bántani akartam a nyugdíjasokat, csak most ilyen jött. Várom a panaszleveleket és feljelentéssel fenyegető leveleket a blog címére!

Lehúzva az elemtokot láthatunk egy kis pöcköt, ami rögtön szemet szúr, mer' az biz' nem véletlenül van ott. Arra lehet rádugni a kábelt, amit kapunk hozzá. Kábé másfél-két méteres, és elég stabilnak is tűnik, úgyhogy ki szabad dugni az ablakon, majd rácsukni azt. Én legalábbis így használtam pár hónapig, de semmi sérülés nem keletkezett a kábelen. Tetszik nekem ez a lecsatlakoztatós megoldás, hasznos funkció.

 

Használat

Remek. Nincs mit mondanom róla (hazudok), tök jó. Nagyjából legalábbis. Tökéletes termék nincsen, legalábbis Kínában nincs, így ez is hiányt szenved pár tulajdonságát illetően. Nincs például háttérvilágítása. Értem én, hogy többet fogyasztana, de legalább gombnyomásra világíthatna, mert este lámpafény sem mindig úgy esik rá, hogy le tudjam olvasni az értékeit. A másik az meg az, hogy nem tudja kiírni egyszerre a kinti, meg a benti hőmérsékleteket. Helyette a páratartalmat mutatja, ami úgysem érdekel kábé senkit, szóval ezt is negatívumnak veszem.

 

Minőség, ár

Aránylag stabil, de könnyű kis ketyere, csak a támasztója rettentő gyenge. Hajlik, meg vékony is, és egy rossz mozdulat során fog eltörni takarítás közben. Én szóltam.

Ebay-en amúgy legolcsóbban ITT találtam meg 1400 forintért. Biztosan nem ezt venném meg, ugyanis ettől sokkal dizájnosabb darabok voltak már akár 700 forinttól. Ez pont olyan dolog, ahol érdemes kicsit finnyásnak lenni, mert száz forintok kategóriás különbségeket jelenthetnek, és választék is van bőven. Tessék körbenézni. TomTop-éknál sem olcsóbb, csak náluk van még szállítási költség is.

Nem annyira éri meg az árát, amikor tudjuk, hogy ennyiért akár kettőt is vehetünk egy másik típusból, ami tudja ugyanezeket a dolgokat. A konklúzió az, hogy van választék, mindenki nézelődjön kedvére a filléres termékek között.

#SZERK.: ráraktam a konvektorra, és kiakadt tőle. Vagy 5 percig eltartott, mire felfogta, hogy most nagyon melege van, és 50°C-ra már HH.H-t írt. Magyarul minden számjegy helyére azt, hogy high (~magas), nem tudja mérni. A tuti az, hogy még a páratartalom-mérő is kiakadt, 99.9%-ot mutat kint-bent egyaránt. Lassan 10 perce levettem már, de még mindig 35°C-ot mutat, és a pára sem stimmel. Elég tré.

Itt megvásárolható egy csomó hőmérő.

Meg itt is.

Uff.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr766452829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása