Hülyeségek tárháza vol. 1. - Tollegér

2014.06.16. 10:00

mrgergoke

A mai anyag megint egy tökéletesen fölösleges szubsztanciáról szól. A képen látható és címben olvasható eszköz egy olyan dolog, ami szerintem annyit sem ér, mint Tibi Atyának a víz. Olyan elképzelhetetlenül fölösleges, semmirevaló és hasznavehetetlen eszköz, hogy ilyennel már rég találkoztam. Olvassatok tovább!

Képek

 

Első pillantásra

Baromi izgatott lettem, hogy hűdemicsodakütyütkaptam. Hát, nem kaptam hűdemicsodakütyüt, mostanra eléggé alábbhagyott az izgalmam. A terméken pontosan annyi márkajelzés van, mint amennyit a csomagoláson láthattok. Egy újabb elképesztően nóném készülékről van szó, de legalább működik, ha már úgysem jó semmire. Kinyitva a dobozkát műanyagtálcára helyezve találunk egy távolról műanyag protkóra emlékeztető műanyagdarabot, egy aprócska USB kulcsot, és magát az eszközt. A júzer menyüellel nem kell foglalkoznunk, mert megint olyan tipikus helyzet állt elő, hogy használati bonyolultságot tekintve egy teáskanálnak megfelelő eszközhöz adnak használati útmutatót.

 

Beüzemelés

Kézbe véve a tollat észrevehetjük, hogy a teteje dedikálva van, és le lehet húzni. Ott lapul alatta egy rettentően passzentos tok 1 darab AAA elem számára. Ügyeskedni kell, hogy belemenjen egy kicsit, de legalább nem lötyög benne a cucc. Szerencsére a teteje sem lötyög, mindenhol rendben vannak az illesztések.

A toll szárának alsó felén van egy nagyon apró pöcök, ez a ki-be kapcsoló gomb. Az eszköz oldalán van még egy ovális fehér gomb, ez a jobbklikk. Tovább haladva fentről lefelé: a görgő fölötti fehér a DPI állító gomb (ez ugye a kurzor elmozdulási sebességét változtatja), utána a görgőkatt nélküli görgő (igen, ilyen létezik), majd a balklikk gomb.

Valószínűleg azért márkátlan az eszköz, mert gyártás után rájöttek, hogy a görgővel nem lehet kattintani (sok helyen fontos lehet), ezért nem is merték a nevüket adni hozzá. A a kurzort egyébként aránylag jól lehet irányítani vele, a probléma a kattintáskor keletkezik. Olyan kis könnyű a ketyere, hogy kattintáskor lejjebb nyomom a végét, ahogy nyomom a gombot, ettől pedig elmozdul a kurzor, és marhára nem oda kattintok, ahová szeretnék. A duplakatt meg egyenesen életveszélyes akciókat eredményezhet. A legjobb megoldás az volt, hogy ráhelyeztem a kurzort a megnyitni kívánt fájlra, óvatosan felemeltem a tollat a felületről, hogy ne tudjon mozogni a kurzor, és a levegőben duplakattoltam. Ez a megoldás pont annyira használható, mint amennyire annak hangzik. 

Ennek a vacaknak egyébként ugyanilyen problémája az összes gombbal van. Egyszerűen túl könnyű ahhoz, hogy úgy tudjuk megnyomni a gombokat, hogy ne mozduljon el közben.

Annyi pozitívuma legalább van, hogy az USB vevőt bedugva pillanatokon belül telepíti a maga kis szoftverét, semmi egyéb nem is szükséges a használatához.

 

Végrendelet

Nem tudom igazán semmijére sem azt mondani, hogy dizájnos lenne, saját lenne, egyedi lenne. Maga az eszköz kulturáltan néz ki tényleg, de nem azért, mert így álmodták meg a gyárban, hanem azért, mert lenyúlták a Genius formatervét. Gratula. Az eszköz önmagában nem tud semmi különlegeset, hiányzik a görgőkatt, ezen felül pedig egy megnyomorodott duplakattintásra sem használható. Teljes nyugalommal kijelenthetem, hogy poénnak is rossz, ez az ultimate gagyi eszköz. Ha meghalok a teszt közben (még folyik a dolog tévével), semmisítsétek meg az eszközt, és írjátok a síromra, hogy munkahelyi baleset volt.

SENKI, ismétlem, SENKI ne vásárolja meg. Ha ingyen kínálja fekete ballonkabátos alak az utcán, utasítsuk el, majd tárcsázzuk a rendőrséget! Ettől jobb védekezési módszert nem tudok javasolni a kütyü ellen.

Viszont itt vannak belőle normális, márkás darabok is.

Meg itt is.

Uff.

Szólj hozzá!

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr596303506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása