Vegyesfelvágott - iPad dokkoló tok, citrancsfacsaró, Lenovo tokok tesztjei

2014.06.02. 10:00

mrgergoke

Tisztelt egybegyűltek!

Ma reggelre a szokástól eltérően egy kis vegyes szalámit dobtam össze nektek. Semmiről sem beszélek kimerítően, éppen elég fáradtak vagytok ahhoz, hogy koncentráljatok is, meg amúgy is jó érzés tátott szájjal, nyálat csorgatva vegetálni. A mai tanulmány olyan, mint a háttérzene. Nem lehet belőle részletesen tájékozódni, nem is kell rá különösebben odafigyelni, éppen csak a lényeges dolgokat említem meg benne. A képen látható termékek hétköznapi dolgok, amikről nem érdemes kimerítően beszélni, elég annyit tudni, hogy jó, avagy sem.

Képek: iPad tok | Lenovo tokok | Citromfacsaró

Citromfacsaró

Kezdjük hát a citromfacsaróval. A iPad tokot a végére hagyom, mert különben el sem olvasnátok, mit írtam nektek. Csak itt, csak most! Szóval citromfacsaró. Merüljön hát fel minden jelenlévőben a kérdés, hogy ,,mi a tökömnek rendel Kínából citromfacsarót? Bolond ez az ember, vagy csak olyan dagadt, hogy nem képes már a boltig sem lesétálni?!". A helyes válasz: egyik sem! Akartam már régóta egy citromfacsarót, mert rendes citrommal igazán jó a tea (vicceltem, mert deci rummal igazán jó), de mindig elfelejtettem venni egyet a százforintos boltban. Egyik este volt egy gyengébb (értsd: alkohollal befolyásolt) pillanatom, amikor megszokásból eBay-en vásároltam (félre ne értsétek, nem részegen szoktam vásárolni, ez egyszeri eset). Ezúttal tehát egy citromfacsarót. Tudom, hogy semmi értelme, szerintem sincsen. Itthon ráadásul olcsóbb is, kint ugyanis kb. 420 forintot kóstál. Fatális hülyeség tehát kintről rendelni.

Nem állítom, hogy rajongok a megérkezett termékért, ugyanis olyan kicsi, hogy narancsot esélytelen vele facsarni (pedig orange juicer-nek volt kiírva). A citrom a képeken látható módon fedi le, jól látszik, hogy egy cseppet sem kövér darab is majdnem teljesen lefedi a facsaró felületét. Nem számítva azt, hogy a teteje nélkül félelmetesen kellemetlen a facsarás. Konkrétan elvágta az ujjam a piros műanyag széle, ami könnyű testi sértésnek minősül. Mostanában úgyis divat mindenkit feljelenteni, lehet, hogy én ezt a citromfacsarót fogom megvádolni mondjuk rasszizmussal. Mi van, ha utálja a bloggereket?

Nem mellesleg egy közepesen lédús citromtól tele lett az alja. A lehető legminimalistábbra tervezték ezt a terméket. Ez alatt azt értem, hogy a lehető legkevesebb dologra lehessen felhasználni (= arra sem, amire tervezték). A tetejével egyébként valamelyest könnyebb a facsarás, de az meg nem facsarja ki a citrom széleit. Egy átlag méretű bolti citromot kifejezetten rossz vele facsarni. Az első pár facsarás után napokig gubbasztottam a sarokban felhúzott térdekkel. Néha még sírtam is. Mindenki saját felelősségére használja tehát ezt az agresszív műanyagdarabot! A tapasztalatok alapján azt mondanám, hogy 100 forint alatt sem venném meg még egyszer, elajándékozni meg fizikai terror (esetleg anyósnak lehet), ergo nem ajánlott termék!

Lenovo tokok

Nem sok mondanivalóm van róluk. Telefonom sajnos nincs hozzá, mivel tévedésből lettek megrendelve, így nem is tudom megosztani veletek a tapasztalataimat, hogy mit tudnak karc- és ütődésállóság terén, illetve mennyire kényelmes bennük használni a telefont. Azt viszont tudom, hogy elég snassz a dizájn, de a fekete szerintem kifejezetten kulturáltan néz ki, csak a másik nem bejövős. Az anyaguk kellemes tapintású, egyáltalán nem túl törékeny. Jól hajlik, látatlanban úgy gondolom, elég jól viseli a fizikai behatásokat, szóval simán megvenném a telefonomra. Legolcsóbban kb. 460 Ft-ot kóstál, ami elég jó ár.

 

iPad tok

Nos, ez a tok már valamivel érdekesebb, mint a többi cucc, ugyanis van rajta mit nézni. Először is: nem látunk madzagot. Azért nem, mert bluetooth-szal kommunikál. Ha BT-s, akkor kell bele saját akksi. Ha saját akksija van, akkor nyilván tölteni lehet/kell, és lehet, hogy az eszköz is tud tölteni más eszközöket. Ez a gondolatmenet így, ahogy van helytálló, ugyanis egy 4000 mAh névleges kapacitású akksival van ellátva. Ez sincs meg a fele sem például egy 3-as iPad-ének (melynek akksija 11560 mAh-s), de azért tud némi szuflát nyomni a gépbe. A leírás szerint mondjuk csak a 2-es, és 3-as iPad-eket támogatja a töltés funkcióját tekintve. A leírás szerint továbbá nagyon alacsony áramon működik a készülék, működés közben 2.5 mA-en, alvó állapotban 0.2 mA-en.

Stabilan tartja a táblagépet, ugyanis hátulról nem csak megtámasztja, de bele is lehet pattintani a hátlapba (amiről sajnos elfelejtettem fényképet készíteni a kapkodásban, mivel nem magamnak rendeltem és gyorsan túl kellett adnom rajta), így biztosan nem esik ki sehogyan sem. A befogó részek (a tövénél, ahol szorítja a táblagépet, illetve ahol a legnagyobb megterhelést kapja a fedél lehajtásakor) valami puha anyaggal vannak borítva, hogy ne karcolódjon meg a gép. Lehajtáskor egy netbook hatását kelti, tehát a billentyűzettel tényleg teljes értékű számítógépként használható az iPad (vicc volt, ami áj-jal kezdődik, abból sosem lesz igazi számítógép). *Jézusom, a blog szerkesztője elítéli az Apple termékeket és felhasználóikat, pedig biztosan sosem volt még Apple termék a kezében! Köcsög!* Elnézés kérek a közjátékért, néha akaratomon kívül is leírom a legmélyebb gondolataimat. *Pamela Anderson, szeretlek!* Egyébként lehajtáskor a készülék tetejét két gumis pöcök védi a lecsapódástól, ütközéstől. A súlya 620 gramm, ami azért elég sok ahhoz képest, hogy miről beszélünk. Nyilván az akksi nyomja benne a legtöbbet, de én egy kicsit soknak tartom. Látszik, hogy nem az Apple gyárból jött ki (az árán is: ~10.000 Ft), de ez egyáltalán nem súlyos probléma, inkább csak afféle formaság. Összegészében minőségi termék benyomását kelti, az új tulaja rendkívül elégedett vele, semmi problémája nincs vele. Ennek tekintetében természetesen azt mondom, hogy megéri megvenni,akinek szüksége van rá!

 

Ma sem lettetek okosabbak 

A mai cikk rendhagyó volt, mivel nem voltak benne olyan dolgok, amikről regéket lehetne írni, ezek csak hétköznapi cuccok, amikről azért jó olvasni pár szót magyarul is vásárlás előtt. A citromfacsaró nem éppen Best Buy, de nem is baj. Mindenki képes elvonszolni a seggét a legközelebbi százas boltig, nem kell a felvágottat is Kínából rendelni. Bár kutyaszalámit még sosem ettem. Mármint kutyából készült szalámit. Mindegy.

Itt megvásárolható mind.

Meg itt is.

 

Uff.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr275825846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása