Kockus Bubo bubo - USB LED világítás billentyűzethez teszt

2014.04.21. 10:00

mrgergoke

A Kockus Bubo bubo kockák osztályának játékfüggők (Playikus virtualis) rendjébe és a függőfélék (Addictae) családjába tartozó nem. forrás: Wikipédia

Aki rendszeresen olvassa a blogot, észrevehette, hogy elég sok USB-s kütyü szerepelt már. Valamiért különösen odavagyok az ilyen termékekért. Ma megint egy ilyen került a kezeim közé, szintén TomTop-ék jóvoltából. A mai egy kis LED sor flexis karral, hogy este is lehessen nyomni az ipart gép előtt, ha alszanak mellettünk. A termék itt elérhető, nézzetek rá!

Egy ilyen ketyerét igazából csak két esetben lehet használni. Ha alszanak mellettünk, és nem kapcsolhatjuk fel a lámpát, illetve ha olyan helyen kapjuk elő a notit, ahol nincs megvilágítás. Nálam ezek közül egyik sem érvényesül, de egy ilyet mindenképpen látnom kellett már, régóta nézegettem őket. Többféle kivitel is van egyébként. Van ugyanilyenből hosszabb LED sorral, rövidebbel, van olyan, amelyik csak egy LED-del van felszerelve (lefogadom, hogy semmit sem ér), stb.

Képek

 

Egyben, röviden

Ez kb. 13 centin 10 db LED-del szerelt verzió egészen kulturált borítással. Ez érvényes a csomagolására is, és a szerkezet kivitelére is. A csomagolás tök minimál dizájn, semmi extra nincs rajta, csak alapvető információk, ez látszik a képeken is. A kartonlapot ki lehet húzni, így lehet kiszabadítani az eszközt. Kézbe véve kb. 40 gramm tömege lehet, ami egyáltalán nem sok, nem hiszem, hogy különösebben megterhelne egy USB portot a gépeken. A szára kb. 20 centis, középszerűen hajlítható. Csomót kötni azért már nehézkes lenne rá, de a megfelelő pozíciókba azért be lehet állítani kis szórakozással. Szóval jól hajlik a szára, de nem marad elsőre abban a pozícióban, amibe hajlítottuk, ha nagyobb hajlás van benne, ezért kicsit jobban kell mindig meghajlítani, mint amennyire szeretnénk, és akkor pont jó lesz.

A csatlakozó műanyag foglalatát, és a LED-ek átlátszó borítását leszámítva az egész fémből készült, ami pozitívum. Egészen stabil konstrukció, csak a LED sor előtti műanyag illesztése gyenge. Mondjuk tök mindegy, mert ezt senki nem fogja vizsgálgatni, és úgysem víz alatt fogjuk használni.

A fényereje közepes. Ez annyit jelent, hogy amikor bedugja az ember, nem lepődik meg a fényerején, kb. ennyit várni tőle. Ez az ennyi, éppen annyi, amennyi (micsoda szójáték, kérem!) elegendő ahhoz, hogy hulla sötétben is megfelelő fény essen a billentyűzet teljes egészére. A numpad már haloványos, de nem vészes. Alapjában véve tehát mindenhova megfelelő mennyiségű fény jut, és be lehet úgy állítani, hogy a képernyő és a billentyűzet közé essen a látóterünkben, így semmit nem takar el.

 

Összegezve

Tekintve, hogy teljesen jól használható, és az anyaghasználata is megfelelő, nem találok komoly negatívumot benne. Semmi különöset nem tudok elmondani a kütyüvel kapcsolatban, jól jöhet időnként. Tetszett!

Itt megvásárolható egy csomó USD LED lámpa.

Meg itt is.

Szólj hozzá!

Címkék: elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr1005874138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása