Legyé' tonisztárk - USB ujjlenyomat-olvasó teszt

2014.04.14. 10:00

mrgergoke

Tiszta tonisztárknak éreztem magam ettől a vacaktól. TomTop-ék juttatták el hozzám, itt elérhető a ketyere, bökjetek légyszi a linkre! Nagyon szép a csomagolása, meg tök meggyőzően hat az egész, de a végeredmény valahogy egyáltalán nem ilyen szép. Mi leszen ebbű?

Képek

 

Külsőleg rendben

A csomagolása kemény műanyag borítás, ami teljesen rendben van. Jól zár, kulturáltan néz ki, és elég helytakarékosan belenyomorgattál a dolgokat. Nem több az egész csomag 30 dekánál, maga a kütyü minden egyéb nélkül pedig 10 gramm körül lehet. Igen, ez ijesztően kevés, és kézbe véve érezzük is, hogy mintha csak egy makett lenne. Hát, nekünk végül is tök mindegy, hogy mennyit nyom, csak működjön rendesen. Az összeszerelési minősége elfogadható. Itt-ott recseg, e össze van téve rendesen. Sajnos nem teszi annyira, mint kellene neki. Kapunk hozzá egy mini-USB kábelt, meg egy aprócska driver CD-t, semmi mást. Másra nincs is szükségünk egyébként.

 

Működése korántsem felhőtlen

A driver CD-vel pillanatok alatt felpakolhatjuk a szoftvert (ami tud magyarul is), és könnyedén beolvashatjuk ujjlenyomatainkat. Mind a 10 ujjunkra külön-külön be lehet vinni az adatot. A program felhívja a figyelmünket arra is, hogy egynél több ujjlenyomat bevitele ajánlott, gondolom afféle biztonsági zár, ha valami nem klappolna esetleg az eszközzel. Hát, valami nem is klappol ennek megfelelően, ugyanis összevissza érzékel. Bevittem a mutató- és középső ujjam lenyomatát, majd folyamatosan kijelentkeztem a felhasználói fiókomból, és próbáltam az ujjlenyomatommal be. Az első néhány alkalommal működött is, aztán a mutatóujjammal már nem engedett be. Utána a középső ujjamra mindig jól reagált, azzal még be tudtam lépni, de már ez több, mint érdekes. Eközben szobatársam elkezdett vele szórakozni, és nagyjából a harmadik próbálkozására elfogadta az ujjlenyomatát az enyém helyett. Utána a mutatóujjam helyett a kisujjam húzta le, és azzal is beengedett. Mi a következtetés? Biztonsági zárként ne használjuk, mert olyan, mintha tolvajok elé fotocellás ajtót állítanánk.

 

Összegzés

Mit is mondhatnék? Biztonsági zárnak semmiképp sem jó, viszont hülyeségekre lehet használni. Menőn néz ki, és ha több lenyomatot is beviszünk, akkor valamelyikkel biztosan be tudunk lépni. Ez rettentő gagyin hangzik, de ez a helyzet. Igazából szívatásra a legjobb. Más gépén lezárhatunk fájlokat, mappákat, az egész gépét, stb. aztán várjuk a reakcióját. Úgyis be fogja engedni a szívatott ürgét valamelyik ujjával, csak kicsit próbálkoznia kell. Poénnak jó, másnak nem.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr985881097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása