Szereted a színes dolgokat? Világítson a csapteleped is két sörért! - LED csapfej teszt

2014.04.11. 20:00

mrgergoke

Most hagyok mindenkinek egy kis időt, hogy magába nézzen, és megeméssze azt, hogy vétkeztem. Mind vétkeztünk. És vétkezünk is. Éssel nem kezdünk mondatot. Megvallom vétkem nektek, gyermekeim. 415.66 forintért nyomásérzékeny RGB LED-es csapfejet vásároltam. Mi ebben a vétek? Osszunk le kettővel: 415.66/2 = 207.83 Ft. Minden valamirevaló magyar férfiember tudja, hogy minden 200 forint körüli haszontalan dologra reflexből rávágjuk, hogy ,,Mé' nem sört vetté' az árán?!". Ez emberi ösztön, nem lehet vele mit csinálni (de nem is kell). Ezzel szemben én egy műanyagdarabot vásároltam ezen az összegen, ahelyett, hogy elfogyasztottam volna mondjuk 2 doboz Kozelt. Szégyenletes, de legalább tudtok mit olvasni, miközben tis remélhetőleg a sörötöket isszátok!

Figyelem! A továbbolvasás a lelki nyugalom megzavarását idézheti elő! Csak saját felelősségre!

Képek

Most, hogy vége az egyperces néma csendnek, elmondanám, hogy olyan sírós nevetés kapott el, amikor elsőnek beüzemeltem. Nem az a fajta, amikor annyira nevetsz, hogy sírsz, hanem az a fajta, amikor nem tudod, hogy sírj, vagy nevess, ezért mindkettőt tolod egyszerre. Egy kicsit megszántam, mert olyan kis szánni való.

 

Külsőleg

Meztelenül érkezett, csak fóliába volt betekerve, abból is a szokásos kukatöltős mennyiségbe. Kibontva nem tapasztaltam semmi különöset, csak annyit, hogy a menetét is bevonták azzal a béna festékkel, amivel egyébként az egészet. Olyan gagyi, hogy szinte fáj, többek között ez is váltotta ki a szánalmamat. Tudom, hogy mindenki találkozott már ezzel a fajta kínai minőséggel. Ez a festék az a fajta festék, amihez ha hozzáérünk, akkor a fele átragad az ujjunkra, és lekopik a termékről. Ennek megfelelően az első betekerést követően a meneten semmi sem marad a festékből, nem mintha ez bárkit is érdekelne. De akkor sem értem, mi szükség van a befestésére. Mármint a menetnek. A többi részét ugyanis érthető módon befestették ilyen fényes fémhatású akármivel, hogy utánozzák az alumíniumot, acélt, akármit. Merthogy totál műanyag az egész cucc, szerintem a vezérlésen, és a szűrőn kívül semmi fém nincs benne.

A műanyagot megkocogtatva enyhe remegés fog el, nyilvánvalóan előre rettegsz a minőségtől, és szinte kéjesen várod, hogy az ócska műanyag az első betekeréskor használhatatlanra törjön. Ezzel szembe szépen sikerült betekernem, elég stabilan áll is a helyén, és vaksötétben nem is mutat hülyén. Na, jó, fényben sem mutat hülyén, de túlzás lenne azt mondani, hogy elegáns. Maradjunk inkább annyiban, hogy nem feltűnő. Amúgy szerintem az már bőven jó, ha nem mutat hülyén, mert a fent említett összegért cserébe nem várhatunk sokat.

 

Használat

Megnyitva esetlegesen minimális eresztésre lehetünk figyelmesek, a gumis tömítése talán nem elég nagy. Ezt le lehet cserélni az eredeti csapfejünkére, ha akarjuk, úgyhogy nem jelent problémát. Meg amúgy sem jelent problémát, mert a hátulján csöpögött le a víz, tehát nem spriccel szanaszét. A működése sajnos meglátszik részben az árán is. Azt mondtam ugye, hogy nyomásérzékeny. Ha betontörő kalapáccsal nyomod meg, arra érzékeny. A nyomásérzékeny kifejezés részben igaz, részben csak egy baromi jó marketingszöveg, amire ezen sorok írásának pillanatában döbbentem rá. A működése induktív, azaz a víz nyomásának hatására kapcsol be, de nincs saját áramforrása. Pontosan nem tudom, hogy működik, de annyi biztos, hogy a víz hajt benne valamit, ami áramot generál, ettől világít. Ez a valami viszont furcsán működik benne, ugyanis néha csak másfélszer-kétszer akkora nyomáson kapcsol be, mint máskor. Ez azért problémás, mert a mosdóknál a csapokat nem szoktuk tökig kinyitni, nem úgy, mint a fürdőkádaknál. Ezzel nem lenne komoly gond, felszerelhetnénk csak kádakba is, ha nem jönne ilyen kevés víz belőle. Ahhoz, hogy egy egész kádat feltöltsünk vele, tényleg kevés, amit átenged, kezet mosni bőségesen elég. Kézmosásnál viszont nem nyitjuk meg annyira, hogy a színskálájának akár csak a felét is elérjük. Nagyon jó, hogy önműködő, nem merül le benne az elem, mert induktív, de akkor már megcsinálhatták volna normálisan is. Hamarabb kellene bekapcsolnia, és intenzívebben kellene váltania a színeknek.

Na, de kanyarodjunk vissza a nyomásérzékeny témára. Mivel induktív elven működik, világos, hogy minél nagyobb a nyomás, annál több áramot kapnak a LED-ek, annál fényesebben világítanak, és a vezérlésük olyan, hogy a nyomás növekedésével pirosból a sárgán át átmegy a szín kikevert fehérbe. A végén már egészen fényesen világít, meglepően jól néz ki. Tehát végülis elmondható róla, hogy nyomásérzékeny, és mégsem az. Nyomásra kapcsol be, és annak növekedésével változtatja a színét, fényerejét, de működési elvéből ez triviálisan következik, ezért lenne pofátlanság ilyen marketingszöveggel reklámozni. Akinek van egy kis esze, az viszont pofátlan ilyen esetben.

 

Összegészében

Nagyon gagyi anyagokból készült, de az árcédulája is ezt mutatja. Rémesen olcsó beruházás ahhoz képes, hogy például családban kisgyerekeknek milyen vidámságot tud okozni. Tisztítása a vízkőtől valószínűleg kissé körülményes lehet, mert a mindenféle vegyszer szerintem instant leszedi a festéket a külsejéről, ami legalább egy kicsit megvédi attól, hogy hülyén mutasson jól megszokott csaptelepünkön. Olyan minimálisan ereszt, hogy gyökérség lenne felróni neki ezt, ráadásul elem sem kell neki, önműködő. Még akár látványos is lehet, ha olyan helyre szereljük fel, ahol viszonylag nagy nyomással jön a víz mindig. Remek kis eszköz, szerintem most az egyszer megérte kihagyni azt a két sört!

Itt megvásárolható egy csomó RGB csapfej.

Meg itt is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr365834042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása