USB asztali ventilátor teszt - Lileng-816

2014.03.21. 20:00

mrgergoke

Üdvözlök mindenkit a ma esti Rendelj Kínait Showban! Mai vendégünk egy kínai USB-s asztali ventilátor, aki arról fog panaszkodni, miért nem tud elég légmennyiséget szállítani. Felhasználói sorozatban negatívan értékelik, míg ő csendes működésével kidolgozza magából a lelkét is. Mai műsorunk keretében az ő problémáját vitatjuk meg.

Fogadjátok sok szeretettel Lileng-816-ot!

Képek

 

Doboz, meg úgy amúgy

Nos, igen. Lileng-816. Bár a kibeszélőshowk sablonszövegétől eltérek, tényleg erről a ventiről lesz ma szó. Miután a flexibilis szárú USB-s ventik egész jól használhatónak bizonyultak, most megrendeltem a nagyobb verziót, hátha ez ugyanilyen erővel lesz képes fújni a levegőt, csak csendesebben. A kisebbik ugyanis egész nagy zajjal járt, persze meg is volt a teljesítménye emellé.

A nagyobb termék meglepetésemre saját dobozában érkezett, ami nem kifejezetten indokolt, tekintve az árát (kb. 1100 Ft) és az anyag minőségét. A dobozon semmi különös nincsen azt leszámítva, hogy minden közérthető, angol nyelven van. Ez már haladás, bizony néhány tapsot megérne.

 

Használata

Rémesen egyszerű: dugd be az USB csatlakozóba, és ha nem tetted volna meg, akkor pattintsd fel rajta a hátoldalon található ON/OFF gombot. Bezony, raktak rá egy plusz gombot, ennyivel több az általános flexis kistesónál. Ha valaki nem akarja folyton kihúzni-bedugni a kábelt, akkor ez pont jó megoldás arra. A flexis állíthatóságot itt már várhatóan egy kicsit normálisabban oldották meg; kétoldalt be van fogva egy-egy csavarral, amelyek körül 360°-ban forgatható. Néhány szivacsdarabkát fogtak be az aljába, ezeken áll, hogy a rémesen olcsó és gagyi hatású műanyag véletlenül se karcolja meg az asztalunkat. Nem fogja, elárulom. Az anyaga pedig műanyag, ahogy mondtam, és abból is a legolcsóbb fajta. Könnyen hajlítható, és inkább hajlik-kifehéredik, mint törik, szinte már gumis hatású helyenként (például a rácsozása). Elég gagyi hatása van az egésznek.

 

Teljesítménye

Bizony vajmi kevés az, amit produkál. 20 centiről éppen csak kellemesen érezni a fuvallatot, de 40-50-ről már csak akkor ér valamit, ha 40°C-ban éppen a maratoni futásunkból érkezünk. A pozitívum, amit emellé ellenérvként tudok felhozni, az az, hogy (ahogyan a csomagolásán is áll) ultra csendes. Tényleg csendben van, kellemesen zümmög a notim mellett, egyáltalán nem zavaró. Ráadásul nem olyan, mint a kistesó, hogy időnként lassabban, aztán gyorsabban forog, hanem folyamatosan ugyanazt a hangot adja ki, így pár perc után beleolvad a háttérzajba, nem veszünk róla tudomást.

 

Összegzés

Mit is mondhatnék? Többre számítottam. Arra gondoltam, hogy kisebb lesz, de ha már ilyen nagy (kb. pont ujjbegyeim + a tenyerem), akkor legalább fújná rendesen a levegőt. Ennek ellenére nagyon kellemesen csalódtam a zajszintjében, ami nem lehet több néhány decibelnél. 1.2 méteres kábelt adtak hozzá, de tök fölösleges kibontani a kötegelőből, úgysem nagyon éreznénk 1 méterről a fuvallatot. Kompromisszumos dolog, de egy valamire jó lehet. Ha valakit zavar éjjelente, hogy meleg van (mondjuk nyáron), és nincs pénze valódi, csendes, nagy légszállítású ventikre, amik a megoldást jelenthetnék (plusz alacsony fogyasztást akar), akkor talán pont erre van szüksége 1100 JMF-ért. Ez ugyanis kellemesen zúg, nem zavaró, olcsó, kb. 2.5 W-ot fogyaszt, ami tényleg kevés, de ágy körül elhelyezve teszi a dolgát.

Lehet dicsérni, lehet ellene szólni, de semmi érdekes nincs ebben a termékben, ami miatt érdemes lenne rajongani érte, vagy utálni. Egy vacak a többi közül, ami néhány pillanatnyi kicsomagolás-örömet tud szerezni a gazdájának, ezen felül nem sok mindent. Egyeseknek hasznos lehet, másoknak semmirekellő. Mindenki döntse el maga, hogy megéri-e megvenni, ebben most kivételesen nem határoznék!

Itt megvásárolható egy csomó USB venti.

Meg itt is.

2 komment

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr485821137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2014.11.24. 21:56:51

kétszer rendeltem ilyet, egyszer sem kaptam meg. Feladtam.

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2014.11.25. 10:16:33

Annyira nem nagy szám amúgy, ez is ilyen vótmá kütyü.
süti beállítások módosítása