Gamer egér teszt Vol. 2.

2014.03.14. 20:00

mrgergoke

Múltkori (és egyben első) kínai gémer jelzésű egerem vásárlásából következő élményemen felbuzdulva vettem egy másikat is. Ez annyira már nem jött be az előző után, mert mindig abba leszek szerelmes, amit elsőnek meglátok. Például, ha egy szép lány kutyát sétáltat, igyekszem mindig a lányra nézni először, mert ... mindegy. Megpróbálok a cikkre koncentrálni, csak nem tudom kiverni a fejemből azt a kis palotapincsit.

Képek

Általánosságban

A mostani példány egy kicsit kevésbé dizájnos szerintem, bár jobban hasonlít fogásra az igazán kényelmes gémer egerekhez. Az előző kicsit minimalistább volt formaterv terén, de jobban néz ki működés közben. Ez szerintem kevésbé néz ki jól, meg pár kellemetlensége is van, de legalább lényegesen kényelmesebb.

 

Használata

Nekem ugyan nagyon furcsa volt az előző után. Most vettem csak észre, hogy annak volt súlya, míg ennek szinte semmi. Ez az első dolog, amik a negatívumok listájában említenék meg, hogy kellemetlenül súlytalan az előző után. Súlya valamivel több lehet a másik felénél, tehát jelentős különbség van köztük, és használat közben ezt tényleg észre lehet venni. Aktív FPS-ekkel való játék közben ide-oda kell kapkodni az egeret, és olyankor jelentkezik a különbség, amikor a megszokott mozdulatra még 90°-ot fordul a játékos, mert ugyanarra a rántásra máshogy reagál a könnyebb egér. Hát, ezt rossz néven vettem, és belekerült néhány napomba, mire hozzászoktam, de tényleg hozzá lehet szokni, nem olyan gáz.

Ezzel szemben határozottan állítom, hogy sokkal kényelmesebb, ugyanis helyes ráfogás esetén mind az öt ujjunk teljesen felfekszik rá, és ez egy furcsán kellemes érzést ad. Tényleg kellemes vele játszani, csak hozzá kell szokni a nagyon alacsony tömegéhez (leírás szerint mindössze 100 gramm).

További pozitívum, hogy plusz egy gomb van rajta, bár az alján 6 gombosnak van feltüntetve. Viszont ha az előző is 6 gombos volt, és ez is 6 gombos, csak van rajta még egy, akkor én részeg vagyok (ez tekinthető egyértelmű matematikai levezetésnek is). Márpedig nem vagyok az, szóval a kínaiak ismét trógerek voltak. A hetedik gomb itt jól észrevehetően a bal egérgomb mellé került. Elhelyezkedéséből, és tapasztalatomból az következik, hogy érdemesebb valami olyan funkciót beállítani neki, amit ritkábban használunk, mert nekem sosem sikerült igazán gyorsan odakapnom, hogy mondjuk késelést, vagy puskatussal ütést lehessen neki beállítani. Ahhoz túl lassan érem el, és nem elég kényelmes a használata. Sokkal érdemesebb inkább valami mellékmenüt (mondjuk PDA, vagy térkép), esetleg elsősegélycsomagot beállítani neki, azzal nem lesz gondunk.

A másik két oldalgomb, ami az előzőn is megvolt már kicsit talán túl alacsony nyomásküszöbű. Ez alatt azt értem, hogy túlságosan könnyű őket megnyomni, így elhamarkodott, vagy véletlen akciókat végezhetünk egy játékban. Például tök véletlenül elhajíthatjuk legutolsó kézigránátunkat, amivel elárulhatjuk azt is, hol rejtőzködünk éppen, ezzel lőve a taktikánknak. A DPI gombra, ez ugyanígy jellemző, de azt nem nyomkodjuk általában játék közben. Más gombjaival nem volt ilyen probléma.

Újabb pozitívum, hogy a kábele fűzőbe van húzva, és tényleg nagyon kulturáltan néz ki. Szolid, de jelzésértékűen kulturált. A megvilágítása - mint mondtam is - nem olyan menő, mint az elődjéé, de azért nem rossz. Itt egy random rajz (valami sárkányos dolog ez is), és egy ,,JITE" felirat van a tenyér részen, ami ebben az esetben sajnos nem világít.

Még egy apróság, ami szintén jó dolog, hogy a DPI-váltó gombja 4 állású, nem 3, így már szűkebb ugrásokkal tudjuk instant váltani a kurzor mozgását.

Itt nem ismerjük a gyártót sem, kamu a papír az alján, így valós információknak eléggé híján vagyunk. Annyit tudunk róla, amennyit látunk.

Egy furcsaságot vettem észre a használata közben, amit nem tudok mivel magyarázni, mihez kötni. Amikor jó ideig gépelek, vagy csak simán nem mozdítom meg, a megmozdításkor pár tizedmásodpercig nem mozog a kurzor. Legalábbis ilyen érzés. Olyan, mintha némi idő eltelte után, egy váratlan megmozdításkor nem kapcsolna elég gyorsan. Furcsa dolog, néha kissé zavaró is volt.

 

Összegzés

Kellemes az összhatás. Minimális dizájn, kulturált körítés, abszolút kényelem, kis tömeg, szolid világítás, 3 szabadon beállítható gomb. Cserébe hosszú idő után egy pillanatra kihagy, 3 gombja túl könnyen megnyomható. Több, mint fair ajánlat kb. 1800 forintért. Nekem tetszett, de a szívem az előzőé marad!

Itt megvásárolható egy csomó gémer patkány.

Meg itt is egy csomó másik.

3 komment

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr135821254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eisbär JM · https://www.facebook.com/mester4s 2014.03.28. 19:39:01

Szia, tudnál egy terméklinket adni? Elég tetszetős ez a darab, lehet benevezek egyre :)

Eisbär JM · https://www.facebook.com/mester4s 2014.03.30. 21:38:38

Köszönöm. Megpróbálok akkor várni egy picit, de ez nagyon tetszik :) Vagy megveszem majd mindkettőt és jó szokásom szerint a kevésbé tetsző megy az asszonynak :)
süti beállítások módosítása