Külső Nokia BP-4L akksi töltő teszt

2014.01.25. 20:00

mrgergoke

Szép estét mindenkinek!

Ma egy kevesek által használt, ritkán hasznos eszközről lesz szó, amely ezáltal keveseket érint valószínűleg. Egyik ismerősöm panaszolta, hogy a Nokia E52 készülékére azt mondták a szervizben - miután nem volt hajlandó feltöltődni - , hogy valami nem stimmel a töltőcsatlakozójával. Azt is mondták, hogy mennyibe kerülne kábé a javítása, és miután felszedték az állukat a földről, továbbálltak a hibás telefonnal.

Képek

Nem igazán akadt elérhető megoldás, míg a haveromnak eszébe nem jutott, hogy léteznek ilyen külső akksitöltők is. Ránéztünk, hogy mi pénzbe fáj egy ilyen, és 1300 Ft körül árulták eBay-en, úgyhogy meg is vettük rögtön. Megérkezett annak rendje és módja szerint, ráadásul saját dobozkájában. Erről tudjuk, milyen ritka a vackok között eBay-en, hogy valami nemhogy dobozban, de képekkel ellátott, SAJÁT dobozban érkezik. Túlléptem ezen a kis extrán, és kipróbáltam az eszközt. A minőségi összeszerelés, és kemény, strapás anyaghasználat ellenére meglepően könnyű. Alapból japán csatlakozó van rajta (náluk ilyet lehet a fali aljzatba dugni, ez ugye a két lapos vaslapka), de kapunk hozzá egy nem sima EU adaptert. Nem sima alatt azt értem, hogy nem teljesen különálló adaptert küldtek hozzá. Különállónak különálló, viszont magához az eszközhöz lett tervezve, pontosan passzol rá. Ha becsukva hagyjuk a 90°-ban kihajtható japán csatlakozókat, akkor a műanyagsínek közé beillesztve az adaptert rácsatlakoztathatjuk, így kihajtani sem kell, mert alapból 90°-ban áll az eszközre az EU adapter két pöcke. Az adapter olyan szorosan van rajta, hogy a világért nem mozdulna ki onnan, egyáltalán nem lötyög, frankó megoldás volt, mély aljzatokba is remekül be lehet dugni a töltőt.

Töltetlen akksit belehelyezve rózsaszínes árnyalatban világít, ha feltöltött, akkor pedig kéken. Ez nyilván jelzi azt is, hogy nem tölt a végtelenségig, azaz van benne túltöltés elleni védelem. Ez elvárható egy ilyen terméktől, de azért örülök, hogy megbizonyosodhatok róla, hogy tényleg van. Sajnos csak az utóbbi színről sikerült képet készítenem, mert elfelejtettem, amikor felraktuk töltőre. Nagyjából 5 óra alatt töltötte fel az akksit, amely ismeretlen állapotú, tehát a töltési időre nézve ebből messzemenő következtetéseket fölösleges levonni. Annyi biztos, hogy nagyon lassan tölt, mivel a leírás szerint a közvetlen kimenete DC 4.35 V~350 mA ± 50 mA adatokkal rendelkezik, ami vajmi kevés. Az USB portján (ilyen is van a tetején, csak nem csináltam külön képet róla) már más a helyzet, ott DC 5.2 V, 800 mA a kimenete, bár nem igazán látom értelmét ennek az USB portnak, de lehet, hogy csak nem gondolok valamire.

Nos, sok mindent nem lehet elmondani erről a termékről. Egy biztos: kulturált a csomagolása, és teszi a dolgát. Az is biztos, hogy lassan teszi, de cserébe legalább van egy fölösleges USB port a tetején. Elég olcsó, és ha valakinek szüksége van rá, akkor bátran használhatja. Semlegesen állok hozzá: semmi extra, de teszi a dolgát. Innen vettem.

Napokon belül izgalmas kacatokkal jelentkezek, ne menjetek messzire!

Szólj hozzá!

Címkék: elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr965780370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása