Digitális hőmérő teszt FRISSÍTVE

2013.02.17. 20:00

mrgergoke

Valahogy így néz ki az enyém is, csak hosszabb a vezetéke. Az tetszik benne, hogy picike és bárhol alkalmas használatra. Kivéve ahol nem. Na de ezt lejjebb tárgyalom meg.

Képek

Tudjátok mi szerepelt a "Description" alatt? Azt írták, hogy mérési pontosság:  ±1°C. Plusz-mínusz egy egész fok. Az nagyon sok, kérem. Ja, hogy ez kínai! Akkor nem szóltam!

Hát kérem ez oda-vissza kínai. Kicsit ambivalens érzéseim vannak ezzel a kütyüvel kapcsolatban. Nagyon jó, hogy megérkezett, egész hamar itt volt. Az is nagyon jó, hogy mellékelték az elemeket hozzá. Az is nagyon jó, hogy mindkét elemet külön kis zacskóba rakták, mintha bántanák egymást. Az is tök jó, hogy működik. Tudjátok, hogy mi nem jó? Az, hogy nem lehet felakasztani. Szerettem volna valahova felakasztani egy falba vert szögre, egy gombostűre, de semmi. Már lebegtetésen gondolkoztam elkeseredettségemben, aztán annyit sikerült kipréselnem magamból, hogy feltettem a parafatáblám tetejére az azt fogó két szál madzag közé, így stabilan áll a helyén.

Szóval nekem kifejezett csalódás, hogy nem lehet felakasztani. Sokkal normálisabb helyre is el tudtam volna képzelni. De ez inkább ilyen zsebhőmérő, hogy bent van a zsebedben a kanóca meg kint lóg. És ha valaki megkérdezi, hogy ,,Na, mennyi a hőmérséklet?", akkor nem azt mondod, hogy ,,Basszus, nincs nálam hőmérő!", hanem előkapod a zsebedből és villogsz vele, hogy milyen instant.

Oké, hogy hőmérő, de mi hajcsa? Hát kérem két darab 1.5 V-os LR44 gombelem. Ilyet minden órásnál lehet kapni, meg trógerebb helyeken is, de én már most szinte garantálni tudom, hogy mire lemerül benne az elem, már rég máshova fogjátok kívánni. A szpeszifikésönnye szerint -50°C~110°C a mérési tartománya, de a felső határát nem merném kipróbálni. Pontosságát fentebb már említettem. Mint a képen is látszik, a kijelző egy tizedes jegyig jelenít meg. Mintavételezési gyakorisághoz az van ideírva, hogy ,,10s (or 2s, 30s, 60s)". Pompás, de hogy állítsam? Erről sajnos nincs szó. LCD kijelző mérete: 35mm*16mm. Install panel size. Miicsooodaaa? Ja, megvan: ez az a luk, aminek a segítségével fel lehetne függeszteni valahova. Kár, hogy az enyémről lespórolták, vagy csak a modernebb verzió papírkáját mellékelték az enyémhez is.

A madzag végén található egy 2 centis kis fém rudacska, ezzel méri a hőmérsékletet. Kézbe fogást elég gyorsan lereagálta, szóval erre nem lehet panasz.

Amíg írtam a cikket, behoztam egy szobai hőmérőt és igyekszem nagyon pontosan leolvasni róla, hogy hány fok van valójában, hátha közelebbit tudok mondani a méréséről. Végig úgy láttam, hogy 1°C-kal többet mért, mint amennyi volt. Ők szóltak!

Na, hát erről ennyi információm van. Mindent összevetve, ha nem mondod el senkinek, hogy nem lehet felakasztani és azt sem, hogy szarul mér, akkor még menőzhetsz is vele, hogy te olyan kemény vagy, hogy a hőmérőt is Kínából hozatod. Neked nem jó a higanyos. Mit neked higany? LCD kijelző a menő!

Sok lesz a hülyeség, úgy érzem. Csalódtam benne minden szempontból. Az egyetlen jó tulajdonsága, hogy bekapcsol és valamit mér.

Baráti tanács mindenkinek: MEG NE MERJÉTEK VENNI! Viccnek is rossz.

Itt megvásárolható egy csomó normális hőmérő.

Meg itt is.

8 komment

Címkék: elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr235080612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

verne 2013.05.15. 16:21:38

Semmi baj nincs vele. 3-at is rendeltem már, mindhárom ugyanazt a hőmérsékletet mutatta ha egy helyen volt a szenzoruk, továbbá rendes, higanyos szobai hőmérővel is kb. 0,2 °C volt az eltérés a digitálishoz képest. Kétoldalú ragasztóval pedig rögzíthető bárhová, mivel elég csekély a súlya.

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2013.05.15. 16:23:36

Akkor az enyém lett rosszul beállítva. Nálam hőmérséklet növelésével nő az eltérés is, szobahőmérsékleten 1-1.5°C.

verne 2013.05.15. 16:24:27

Még annyi kimaradt, hogy ha zsebhőmérőnek szeretnéd használni, sok sikert a higanyoshoz, kettőt lépsz és beletörik a zsebedbe. De persze a higany úgy sem annyira egészségtelen, mint mondják. (/sarcasm)

Köszönöm a félretájékoztatást mások nevében is.

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2013.05.15. 16:27:17

Ne emberkedjél. Nem félretájékoztatás, hanem tévedés. Nem fogok elkezdeni neked magyarázkodni. Rettentő poénos vagy. Ha nem tetszik az oldal és gyökérségnek találod az itt leírtakat, akkor tessék elvonulni, senki nem kötelez az olvasásra.
Áldjon meg a szakszervezet.

verne 2013.05.15. 16:32:15

Emberkedéssel kapcsolatban, tökéletesen illeszkedik a cikk stílusához. Valóban hasznos lenne egy hasonló kaliberű blog, ha egy kicsit komolyabb hangvételű lenne (pl. utolsó 3 bekezdés). A wifi antennás cikk pl. tetszett. Ennyi lenne az ÉPÍTŐ jellegű kritikám, sajnálom ha esetleg a lelkedbe gázoltam, gondoltam egy ilyen cikkhez egy hasonló beállítottásgú komment passzol.

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2013.05.15. 16:34:11

Nem gázoltál a lelkembe, csak értelmetlen kötözködésnek vettem a "Köszönöm a félretájékoztatást mások nevében is." mondatod.

asdddsa 2014.11.27. 20:03:29

Install panel size azt takarja, hogy 35*16-os kivágást kell neki csinálni és abba bele tudod dugni, ez ilyen beépíthetős cucc lenne :)
Nálam akváriumba méri a hőfokot. A vízbe csak éppen bele kell lógatni, nem látszik, mint a higanyos. A panel meg a home made világításba építettem bele.
Pontosság erre a célra bőven elég, tudom, hogy jó a fűtő mert ~24 °C a víz, kánikulában meg látom, ha kezdenek főni és tudok cselekedni.

Huginn · http://agartha.hu 2015.03.28. 12:17:55

Ilyet külső hőmérséklet mérésére (mert ugye az érzékelője pár centi vezetéken lóg, így ablakon keresztül kipakolható a szabadba) és gépbe komponensek hőmérsékletének ellenőrzésére vettem. A mérése egyébként pontos és megbízható, a kijelzése az, ami +-1°C. Szóval mindig kb. ugyanannyit téved, ha épp egy pontatlanabb példányunk van. :-]
(Az egyiket most direkt szétszedtem, természetesen semmi utólagos állítási lehetőség nincs benne, ami mondjuk a 2500+Ft -os panelműszerekben már elő szokott fordulni.)
süti beállítások módosítása