Bicikli LED lámpa teszt

2013.02.12. 20:00

mrgergoke

Borvidéken lakok és mikor kimegyünk a pincébe, hogy jól berú egy jót beszélgessünk nincs világításom. Ez odafelé még nem zavaró, mert általában van elég fény, de mikor hajnalban jövünk haza a beszélgetésből, akkor nem árt egy kis világítás. Alapjáraton sem látni semmit (nincs közvilágítás azon a részen), hát még ha az ember úgy érzi, hogy a biciklije mindenen átmegy és időnként megpróbálkozik egy-egy árokkal. Más erre azt mondja, hogy kevesebbet kell inni beszélgetni és akkor nem fáradunk el annyira, hogy ne tudjunk kormányozni.

Képek

Én viszont letértem a tárgyról, mely igazából egy jó kis LED lámpa. Sajnos nem olyan erős, mint amit korábban bemutattam, de kellően fényes. 3 AAA elemmel lehet működtetni, ebbe szintén a létező legolcsóbb elemeket raktak és bár nem használom sokat, még mindig ugyanazzal a fénnyel világít, mint amikor újak voltak az elemek. 5 hagyományos (púpos) LED működik benne, de ne várjunk brutális fényerőt tőle. Nem világít messzire (15 méternél nem messzebbre), de cserébe nem spot fényű. Legalább két biciklist kitevő szélességet bevilágít, jól lehet látni a bicikliút mindkét szélét.

A csomagban (igen, ez csomagolással jött) mellékelve volt egy biciklikormányra applikálható kis állvány. Feltenni nagyon egyszerű, és a kialakítás miatt nem kell aggódnunk, hogy kilazul. Belül gumi fogja a kormányhoz, így lecsúszni sem fog, viszont szorítás után is lehet kézzel korrigálni az állását.

Lehet, hogy szériahiba, de lehet, hogy csak az enyém sikerült ilyenre, mindenesetre ez nem tetszett benne: maga a lámpa könnyedén levehető az állványról, az alján kell egy kis pöcköt megnyomni és máris le lehet húzni. Az enyém nagyon rövid idő alatt vagy elhajlott, vagy annyira elkopott (nem tört el, ez biztos), hogy kisebb mozgatásra is lejön. Nem kell hozzá nagy tudomány, hogy visszahajlítsuk a műanyagot, esetleg tűz fölött kicsit átformázzuk, viszont gyárilag nem teljesen jó, ezért jár neki egy picike megrovás.

Az elején látható lencse tipikus kínai műanyag: picikét karcosan, picikét homályosan érkezik, de nem is számít másra az ember, amikor ilyen látványosan olcsó termékeket rendel. Igazából amit erre lehet mondani, az annyi, hogy nagyon dizájnos meg minden, valamennyit biztos fókuszálja a fényt is, szóval van, azt kész.

A bekapcsológomb egyébként a tetején található, egy puha gumi borítású pöcökről van szó, viszont nem kell azt gondolni, hogy simogatásra kapcsol be. Magam is meglepődtem rajta, hogy igenis meg kell rendesen nyomnom (kattanásig) ahhoz, hogy bekapcsoljam/átkapcsoljam villogó módba.

Igen, utoljára még erről szerettem volna szót ejteni, hogy van rajta villogó mód. Nem tudom, hogy ki mennyire használ első lámpánál ilyet, de biztos csak ilyen áramkörük volt nagy tételben, szóval ez került bele. Őszintén szólva, én sosem használtam még, mert amikor előre akarok nézni, hogy hova megyek biciklivel, akkor kifejezetten zavaró ez a horrorfilmbe illő lámpavillódzás. Látok - nem látok - látok - nem látok. Szóval én azt sosem használtam még, de hátha valakinek ez kell, tud ilyet is.

Na. Ahhoz képest, hogy egy hétköznapi tárgyról van szó, kicsit hosszúra sikeredett ez a leírás is, remélem nem bánjátok. Bizonyára azért van, mert igyekszek mindenről beszélni, hogy ne lehessenek kérdések. Persze ha mégis akadnak egész nyugodtan fel lehet őket tenni e-mailben is, PH-n is, vagy itt kommentben is.

Összegezve: egy nagyon olcsó, kemény műanyagból készült, 5 LED-es lámpáról van szó, közepes fényerővel. A 3 AAA elem talán picit sok, de alig fogyaszt valamit, így nem kell benne hamar elemet cserélni (+ a TESCO-s elemet is megeszi). Megint csak azt mondom, hogy tekintve az árát, az anyaghasználatot, az összeszerelést, a tudást és a teljesítményt a fogyasztás tekintetében, tutira ÉRDEMES MEGVENNI!

Itt megvásárolható egy csomó.

Meg itt is.

Szólj hozzá!

Címkék: elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr365076886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása