Drága kütyük Kínából - Távol-Kelet legjava a felső kategóriából

2018.03.14. 14:25

mrgergoke

1513247139967575_eredmeny.jpg

Jelen írás rendhagyó abból a szempontból, hogy a Blog eredeti hivatásával szemben nem a legolcsóbb kínai kütyüket mutatja be. Ezúttal azokról a termékekről szeretnék pár szót ejteni, melyek árcédulája ugyan korántsem tűnik szerénynek, ám egyúttal a piac legjobb, legnépszerűbb vételei is egyben. Olyan kínai áruk válogatása következik tehát, amelyek drágák, de köröket vernek minden létező piaci konkurensükre.

20170622151706_75001_eredmeny.jpg

Ha sarkosan egyszerű akarok lenni, azt mondom, három nagy táborra oszthatjuk ár/érték arány szerint a kínai termékeket. Az első az olyan olcsó, hogy "akármit tud, megéri" kategória, legfeljebb refund lesz a vége. A második az a halmaz, ahol a tesztek, bemutatók, és az egyéni felhasználói igények döntik el, hogy egy termék jó ár/érték arányú-e vagy sem, ebben szoktunk a leggyakrabban mozogni. A harmadik, és bizonyos szempontból legérdekesebb kategória az olyan magas árú termékek köre, amelyre a puszta árcédula láttán azt mondja az ember, hogy ,,Hát ennyiért aztán legyen is rohadt jó!". Ez a hitvallás például tetten érhető dél-korei és amerikai telefongyártók esetében is, gondoljunk csak a Samsung vagy az Apple kult termékeire. 

img_0443.JPG

Többéves tapasztalatunk azt mutatja, hogy a - Kínához képest - tényleg magas árú termékek gyakorlatilag kivétel nélkül olyan jól teljesítenek a teszteken és végül a hétköznapi életben, általános használat közben, hogy ha valaki befizet rájuk, hálaimát rebeg a gyártójának napi 2-4 alkalommal, vérmérséklettől függően. Ezen túlzó szavak alátámasztására szeretnék néhány jól bevált példát hozni az alábbiakban.

 

XGimi H1 projektor

Összesen 4 hét használaton vagyok túl eme remek készülékkel. Múltkor 3-4 napnyi táppénzes időszakon segített át filmezéssel, esetenként pedig retro SNES játékok emulátoros futtatásával. A natív Full HD felbontás Harman Kardon hangtechnikával vegyítve egy besötétített szobában egészen konkrét házimozi élményt adott, a szó legszorosabb értelmében. Én mondjuk mohóságomban kiváltottam a hangzást egy Xiaomi Network Speakerrel, ami meg aztán végképp tökéletessé tette az összhatást. Gyönyörű, még a sarkokban is éles kép, végre élénk színek, dübörgő mélyekkel vegyített, tiszta hangzás, és tökéletes filmélmény.

img_0424.jpg

A távirányítójával is nagyon könnyen vezérelhető az egész, de a biztonság kedvéért rádugtam egy billentyűzetet, meg egy egeret, így az átszabott Android rendszer tökéletesen kezelhetővé vált. Formátumokkal eddig nem sikerült kifognom rajta, kezeli szépen a hangsávokat és a feliratokat is, de Youtube-ozásra is ugyanígy alkalmas. A legnagyobb áldása a funkcionalitása mellett pedig az, hogy többórás használat után is olyan csendes, hogy mozdulatlanná kell dermedni, ha a ventilátor zaját akarjuk hallgatni. Érdemes elolvasni róla készült tesztünket.

15_2.PNG

Szó se róla, 210.000 forint nem kevés pénz, de az XGimi H1 pont az, amire simán megéri ennyit rákölteni. Ráadásul EU raktárból vásárolható meg, szóval ennyiben meg is áll a végösszeg, hiszen ez a forma vám és áfamentes szállítást tesz lehetővé..

Itt megrendelhető >>

 

Xiaomi Roborock S50 robotporszívó

Valamivel több, mint egy hónapja porszívóz nálam lelkesen, ez alatt egyetlen alkalommal kötöttük csak össze a bajszunkat, amikor a függöny mellé tettem a konyhában a dokkolóját, az pedig megzavarta a lézeres szenzorát, és nem tudom visszamenni a helyére, mert mindig azt hitte, hogy nekimegy valaminek. Arrébb raktam 10 centivel, és a probléma megoldódott. Mindösszesen annyi előkészületet igényel a takarítása, hogy az előszobában lévő lábtörlő szőnyeget ki szoktam ott rázni és elteszem, illetve a szabadon heverő kábelvégeket elrakom, mert hajlamos feltekerni őket a keféjére.

2018-03-10_18_14_36.png

Ez nagyjából 2 percet vesz igénybe, utána nagy szívóerőre állítva bekapcsolom, és magára hagyom jó 50 percre. Ennyi idő alatt pedig a majdnem ugyanennyi elérhető alapterületet be is járja és kitakarítja. A képen jól láthatóak a széklábak, asztallábak, az irodai gurulószékem alakja, valamint bal lent egy tükör is, amire azt hiszi, hogy arra lehet menni, csak sosem tud.

1505965462392686_eredmeny.jpg

A takarítás minősége első osztályú. Az előszobában, ahol rendszerint gusztustalan módon ropog a behordott homoktól a papucsom alatt a föld, takarítás után, ha végighúzom az ujjam, konkrétan SEMMIT nem tudok felszedni. Mondhatja nekem ezek után bárki, hogy egy robotporszívó nem tudja úgy felszívni a port, mint én egy hagyományos darabbal, ha alaposan nekiesek. A legnagyobb áldás itthon, nagyon sok időt megspórolt már nekem, imádom. Intelligens, jelez telefonon, amikor lefutott a takarítási folyamat, tudom, hogy biztosan alaposan elvégezte a dolgát (amiről rendszerint a portartály megdöbbentő telítettsége tanúskodik), ráadásul teljes mértékben tehermentesít, addig is tudok hasznosabb dolgokat csinálni.

1505965462589895_eredmeny.jpg

A nagy kérdés persze, hogy kinek ér meg 135.000 forintot egy ilyen csodamasina. Ha valaki esetleg szívja a fogát az árán, hajszálnyival kisebb tudással megvásárolhatja az első generációs verzióját 99.000 forintért szintén áfamentes szállítással. Igazából nincs közöttük érdemi különbség, és bátran ki merem jelenteni, hogy mindegy, milyen igények mellé vásároljuk meg, imádni fogjuk, ahogyan én is. Egy szokatlan körülmény, ami alátámasztja a véleményem: minden más hasonló termékből találni használt darabokat Jófogáson, Hardveraprón, vagy egyéb helyeken. Ebből konkrétan nincs egyetlen darab sem, pedig a magyarok már több száz ilyet rendeltek meg a megjelenésük óta.

Itt megrendelhető >>

 

Xiaomi Mi Mix 2

Aki ismeri, annak ugye nem kell sokat mondanom róla, ez az élet nagy igazságai közé tartozik. Aki nem ismeri, de belefér a keretébe, az pedig ismerje meg, próbálja ki, hogy milyen egy csúcskategóriás kínai telefont használni. Csak a közvetlen környezetemben használnak 3 ilyen készüléket, és ódákat zengenek róla, pedig nem főz kávét, nem vetít ki hologramot, semmi annyira durvát nem tud, amivel extrém módon kiemelkedne a vetélytársai közül.1512728597185401.jpg

Amitől ez a telefon ennyire király lett, az az utánozhatatlan dizájn, az összeszerelési minőség, a bitang erős hardver, és a MIUI akadásmentes, gördülékeny, pörgős működése. Nem szakad meg a vonal cellaváltáskor, nem vált le 3G-re a 4G-ről, nem dobja el a jelet a GPS, nem kell rá várni, hogy jelet találjon, nincsenek gyenge wifi vételek, egyszerűen nem lehet fogást találni rajta a valós, hétköznapi használat közben. Pedig az egyik ismerősöm az a fajta üzletember, aki hajlamos durván bánni a telefonjaival, mert folyton rohan és figyelmetlen, összevissza kapkod, minden tegnapra legyen kész, és a telefonjaitól is ezt a tempót várja el. A legutóbbi készülék, ami ezt ki tudta szolgálni számára, az meglepő módon egy Vernee Apollo volt. De ripityára törte.

1512728597460542.jpg

Ami ennek kapcsán meglepő, hogy a 6/64 GB-os verzió itt csak 131.000 forintba kerül. Persze a több memóriát tartalmazó variánsért több pénzt kell kiadnunk, de az itthoni csúcstelefonokhoz képest ez az ár nevetséges. Áfamentes szállítás itt is elérhető. A mobilt kiemelten ajánlom üzletembereknek, rohanó életmódot folytató "fontosembereknek", mert hardcore környezetben bizonyít, nap mint nap. A termék EU raktárból is elérhető.

Itt megrendelhető >>

 

DJI drónok

Na, ezt meg aztán végképp nem kell bemutatnom. Tesztelni ugyan nem, de kipróbálni és élőben megcsodálni volt szerencsém egy DJI Mavic Prot, hát valami megdöbbentő élmény. Az a robusztus megjelenés, az a tömeg, ahogy kézbe veszed, csak azon agyalsz, hogy ez biztosan repül-e és nem egy kiállítási darab, szivaccsal kitömve. Aztán bekapcsolod, és olyan fürgén repked a levegőben, mintha nem egy nagy halom műanyag lenne. Úgy áll meg egy helyben GPS pozícionálással, hogy alig lehet kirobbantani a nyugalmából, és közben olyan felvételeket készít, hogy csak sírsz utána, hogy miért nem a Filmművészetire mentél tovább a zseniális anyagaiddal.

mavic.jpg

Számtalan szaki használja A DJI egyéb termékeit munkához, nem véletlenül: a cég már annyiszor bizonyított, hogy a márka gyakorlott vásárlói az új darabokat sokszor a megjelenésük pillanatában kérdés nélkül vásárolják meg, tudva, hogy nagy baj nem lehet belőle. A drónjaik általában magasabb árfekvést képviselnek, ám a teljes portfóliót gazdagítja egy 225.000 forintos áron kínált szelfi drón is. A komolyabb darabokért mélyebben fel kell túrni a tárcát, ugyanis 300-400 ezres könnyedén lehet egy hátizsákkal, több akkuval felszerelt, profi csomagot beszerezni.

Itt megrendelhető >>

 

OnePlus 5

Ugyan ki ne ismerné a neves OnePlus brandet? A telefonok DJI-ja, mind hovatartozási mind minőségi értelemben. Ha valakinek valami oknál fogva nem szimpatikus a Xiaomi Mi Mix, vagy a Mi széria (a gyártó csúcskészülékei és koncepciótelefon sorozata), de valódi csúcsragadozót szeretne, amit hosszú-hosszú évekig nem kell leváltani, akkor egyértelmű a döntés a OnePlus 5 mellett.

1498025628713334_eredmeny.jpg

Amiben valószínűleg odacsap minden más kínai telefonnak, az a kamerája, a OP készülékek közismerten gyönyörű felvételekkel boldogítják gazdáikat. Egyébiránt szerintem afféle benzin-dízel jellegű ízlés kérdése dolog, hogy Xiaomi csúcstelefont, vagy OnePlust választunk. Még árban is hasonlóak, az OP-t is már 142.000 forintért beszerezhető, de a 6/64 GB-os kiszerelésnél izmosabbakért ennél vaskosabb köteg pénzt kérnek el.

Itt megrendelhető >>

 

Xiaomi Notebook Air 13.3

A kínai notebookok császára. 8 GB DDR4-es RAM, i7-7500U processzor 2.7 - 3.5 GHz-ig, NVIDIA MX150 2 GB GPU, 256 GB-os SSD, FullHD IPS kijelző, dual-band ac WiFi, ujjlenyomat érzékelő, USB Type-C csatlakozó, meg igazából minden, ami ennyi pénzért elérhető.

sd_6.jpg

Nagyon vékony, nagyon szexi, nagyon össze van rakva, és nagyon izmos. Szintén fentebb emlegetett Xiaomi-őrült ismerősöm használja teljes megelégedettséggel. Szerintem senki nem fog megkövezni, ha azt mondom, hogy ez a gép a kínai termékek MacBook Airje. Talán nem véletlenül került oda a nevébe is az a - Xiaomira egyébként egyáltalán nem jellemző - kis ,,Air" szócska, amolyan fricska ez a gyártó részéről, hiszen sosem a koppintásról volt ismert. Egy ilyen gépet meglepő módon már 265.000 forintért is meg lehet rendelni - természetesen áfamentes szállítással. Ez az összeg csak a kinti gépek között magas, itthon egyáltalán nem extrém.

Itt megrendelhető >>

 

MSI, Mayn, Acer, és Getworth gépek

Ha már úgyis a számítógépeknél tartunk, érdemes pár deci nyálat megtartani az alábbi csodáknak, ugyanis senki sem gondolná, hogy micsoda vadállat gépeket is forgalmaznak a kínaiak. Az alábbi linken megtalálható, nagyjából 775.000 forintos összeghatárig terjedő asztali gépek ékes példái annak, hogy hiába kínai egy webshop, ha egyszer ilyen termékek is fellelhetőek náluk.

1512800048710344_eredmeny.jpg

Természetesen van itt minden, kezdve a 16 GB DDR4-es RAM-tól a vízhűtésig, gyakorlatilag igyekeznek hardveresen a teljes spektrumot lefedni. Igazán érdekes, komplett gémer PC-ket találni ott, ahol az ember a legkevésbé sem keresi, és ha mást nem is, egy ráérősebb nyálcsorgatást mindenképpen megérnek, ugyanis vannak kifejezetten igényes és kifogásolhatatlan játékos számítógépek is.

Itt megrendelhetőek >>

Szólj hozzá!

Címkék: telefon elektronika gamer tablet

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr9613729152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása