Három az egyben ablaktisztító teszt – Kilátás a kosz alól

2018.01.07. 22:04

Jackal_

22_1.jpgA három az egyben ablaktisztító az egyik legirritálóbb otthoni tevékenységre – az ablakpucolásra – kínál megoldást. Nedvesít, töröl és lehúz, vagyis három funkciót egyesít egyben, hogy nekünk ne kelljen egész nap az üvegfelületet suvickolnunk. Ráadásul a nyelénél összecsukható, így kis helyen is elfér, így az 1.500 forintos ára nem tűnik vállalhatatlannak.

Itt megrendelhető >>

 

A három az egyben ablaktisztító kicsomagolás

Az alapvetően műanyagból összerakott termékek – vagyis minden legyártott dolog legalább fele – kapcsán adja magát a dolog, hogy ugyanabból az anyagból, csak vékonyabban gyártsanak köré takarófóliát. Itt is ez történt, olyan konstrukcióban, hogy ha egyszer levesszük róla, soha többet nem tudjuk majd visszacsomagolni.

img_0248.jpg

Ez a takarító eszközök és szerek kapcsán normális, a szivacsot se akarjuk visszatuszkolni az eredeti zacskójába, csak annak eldobható természete indokolja ezt, itt viszont jobb lett volna valami tartósabbat mellékelni. A zöld veszedelmet kivéve egyből feltűnt, hogy a feje furcsán áll, csak nem eltört? Szerencsére nem, lecsukható oldalirányban, hogy könnyebb legyen takarítás után elpakolni.

img_0249.jpg

A három az egyben ablaktisztító minősége közelebb áll az átlagos nevenincs takarító eszközökhöz, mint a Vileda-hoz, de használatra tökéletesen alkalmas. Nyilván nem egy króm-vanádium nyelet várunk el a pénzünkért, de azért nem kell megfújni a fanfárokat sem az anyaghasználat miatt. Gyorsan szétcsavartam a belső részét is, ide kerül majd a folyadék, amit az ablaküvegre kell spriccelnünk. A nyélben ugyanis egy olyan pumpa található, mint a kézmosó szappanok belsejében, és mivel azok jól működnek, ennél sem gondolom, hogy nagyon gyorsan elromlana.

img_0252.jpg

Észrevettem egy érdekes dolgot a fej és a nyak részen, ott ahol össze lehet csukni az ablaklehúzót. Mintha valaki vagy valami megolvasztotta volna a műanyagot, és ez már gyárilag ilyen volt, nem én bűvöltem rá a hibát. Ez nem erősíti a bizalomba vetett hitet, igaz a termék ára sem emelkedik az Auchanos felmosó vödör+partvis kombinációja fölé.

 

A három az egyben ablaktisztító tesztüzeme

Gondolkodtam, hogyan pattant ki Kínában Cseng fejéből az ötlet, hogy becsukható fejű , három az egyben ablaktisztítót tervezzen. Nem volt elég hely a szekrényben, esetleg így a csomagoláson lehetett spórolni 3 jüant?  Mert mi lenne akkor, ha nem lehetne lehajtani a lehúzó részt? Az ég világos semmi, így viszont egy mechanikus problémát sikerült bevinni a rendszerbe, amivel én is szembesültem a teszt során.

img_0253.jpg

A fejet ugyanis úgy lehet kiakasztani, ha a nyélhez képest felfele emeljük, és ez a mozdulat pontosan ugyanaz, mint ahogy lehúzzuk az ablakról a felvitt vizet. Vagyis a takarítás bármely pillanatában kiakaszthatjuk a lehúzórészt is, így a rajta lévő víz egyből lefolyik oldalra. Kerestem rajta valamilyen biztosító kapcsot, MERT EZ NEM LEHET ILYEN, de nincs, erre már nem jutott idő a „precíziós” tervezésnél.

vaaa.jpg

A sajtóanyag persze ezt úgy interpretálja, hogy így könnyebb a nehezen elérhető sarkokat kipucolni, illetve onnan a vizet kihúzni. Ez mondjuk egy kör vagy egy szabálytalan alakú ablaknál igaz is lehet, de mivel a nyílászárók esetében használt matematikai alakzat 90%-ban a téglalap, ezért nem tudom ennek vajon melyik lehet a nehezen elérhető része, amihez a fejet oldalra kéne billenteni.

img_0251.jpg

A pumpás nyelet viszont jó ötletnek tartom, kényelmesen használható és tényleg egyszerűbb így felvinni a takarítószert, mint végigtörölni szivaccsal az ablakokat. A fejet egyszerűen megfordítjuk, elterítjük a folyadékot, majd a gumis oldalával lehúzzuk, és kész is az ablakmosás. Azt azért meg kell jegyeznem, hogy a régebbi, dupla üveges ablakoknál – ahol vékony az üveg – bizony többször át kellett mennem bizonyos felületeken, hogy teljes mértékben eltávolíthassam a vizet. Biztos vagyok benne, hogy egy modernebb nyílászárón sokkal nagyobb hatékonysággal működött volna a szerkezet.

img_0303.jpg

Azzal viszont, hogy lehúzzuk a koszt az ablakról, egy másik probléma alakul ki: felgyűlik a lé az ablakkeret alján. Ezt nagyjából 20 másodperc feltörölni, az üvegtáblát viszont legalább 5 perc végigdörgölni újságpapírral, vagyis több mint 4 fölösleges percet töltünk el vele üvegtáblánként, nem véletlenül utál mindenki ablakot pucolni. A lakásomban 10 ilyen található, plusz egy dupla akkora felületű ajtó, szóval már csak ezen spórolnék legalább egy órát.

img_0250.jpg

A tartályban lévő szubsztancia egyébként meglepően hosszú takarításhoz elegendő, a maximális töltöttség - ami 140 milliliter lehet - a nyélről leolvasható. Ez nem tűnik soknak,  ennek ellenére nem fogytam ki, vagyis elég hatékonyan osztja el a felületen a permetezőfej a folyadékot.

A hosszú nyél és a szögben nem állítható fej miatt viszont kialakul még egy probléma: az üveg alsó részét nehéz lehúzni, mivel a nyél eléri az alatta található párkányt. Vagy Kínában nincs ilyen része a lakásnak, vagy ezt valaki csúnyán elnézte, emiatt én vagy oldalra húzva tüntettem el a vizet, vagy pedig fejjel lefele technikával operáltam, így a fej sem tud kiakadni a helyéről, és a kosz is "sikítva" távozik.
4-2_1.jpg

A három funkció összeintegrálása egyébként tényleg megvalósul, spriccelés közben tudunk folyadékokat teríteni vagy lehúzni is, illetve mindenféle felületre használhatjuk a gumis részt. Gondoltam, hogy esetleg kipróbálom az autómon is a dolgot, de mínusz 3 fokban picit fölöslegesnek éreztem vízzel permetezni a szélvédőt, de ismerek olyan rendőrlámpás foglalkozást, ahol ideális lehet a szerkezet.

 

Összegzés

A három az egyben ablaktisztító vicces jószág, és nem is használhatatlan, illetve rengeteg időt megspórolhatunk vele, és szerintem ez utóbbi miatt érdemes elsődlegesen megvenni. Reméljük a „version 2.0” már rendelkezni fog valamilyen fejrögzítő mechanizmussal, hogy a felhasználó dönthesse el, mikor akar „egyenesen húzni” és mikor „kanyarodni”. Egyébként a termék egyáltalán nem használhatatlan, 1.500 forintot nem kell érte sajnálni.

Itt megrendelhető >>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr6713518189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása