Digoo DG-S038H okos mérleg teszt - Személyi tanácsadó a testednek

2017.08.10. 21:12

molcsa

DG-S038H

A mérlegek is megállíthatatlanul okosodnak, ez ellen nincs mit tenni. A Digoo is felvette a palettájára a DG-S038H nevű újdonságot, ami amellett, hogy Bluetooth-on elküldi a tömegünket a telefonunkra, számos hasznos jellemzőjét is kiszámolja a testünknek, hogy minél fittebbek lehessünk.

 

Itt megvásárolható >>

Kicsomagolás

A dobozt nem kapták túl, kartonba és zacskóba csomagolva érkezett a mérleg. Hozzá csak egy színes, ábrákkal teli, angol nyelvű használati útmutatót adnak.

Három darab AAA elemmel működik a masina, ezeket nekünk kell beszereznünk. Én több, mint egy hete használom, napi többször mérem magam, és nem is teljesen feltöltött elemeket használok benne, de nem mutatja még jelét merülésnek, tehát nem tűnik nagy igényűnek.

Egész kellemes anyagokkal dolgoztak, az alja masszív műanyag, a teteje plexiszerű borítást kapott, illetve itt található a két fém érzékelő is. Az alján lévő négy darab lábán csúszásgátló gumi bevonat is van. Az illesztéseknél érhető tetten kicsit az olcsóság, itt-ott nyekereg kicsit, de így is jónak nevezem az összeszerelést.

Szép a dizájn is, a lekerekített forma egyszerre modern és aranyos, jól néz ki bármelyik fürdőszobában. 30x28 centi alapterületű, és csak 2,5 cm vastag, tehát egy karcsú készülékről beszélünk. Kicsit overkillnek éreztem egy méreleget egy másik mérlegen lemérni, de azért megtettem: 720 grammot nyom. A dizájn egyetlen hátulütője, hogy a teteje szélesebb, mint az alja, ezért ha nagyon a szélére állunk, felborul.

 

Tesztüzem

Ha telefon nélkül használjuk, egy mezei digitális mérleget kapunk, nagyon szép, fehér szegmenskijelzővel. 180 kg-ig képes mérni, és ide jelzi ki a hibaüzeneteket (merülő elem, túl nagy tömeg stb.) is. Az adatokat ilyenkor nem tárolja, nem továbbítja sehova, nem kerülnek be a telefonos statisztikáinkba.

Ha viszont felrakjuk a DG Lohas nevű, kifejezetten szép dizájnú alkalmazást, akkor igazi professzorrá válik a masina. Meglepő, de a Play Áruházból nem tudjuk letölteni, mert nem elérhető az országunkban. Ki érti ezt... Nincs gond, a gyártó oldalán mindenki megtalálja az apk-t, csak le kell tölteni, felmásolni az Androidos telefonunkra, és feltelepíteni. Apple tulajok se keseredjenek el, van iOS verzió is a programból.

Készítenünk kell egy fiókot, beállítani a nemünket, testmagasságunkat, születési dátumunkat - ezek mind a számításokhoz kellenek -, és kezdhetjük is használni. A mérleg magától bekapcsol, ha rálépünk, és párosítás után látják is egymást a telefonnal, rögtön kapcsolódnak egymáshoz. A mérés után néhány másodperccel magától ki is kapcsol.

 

A két fém érzékelőre mezítláb kell ráállnunk, hogy bioelektromos impedancia analízis segítségével feltérképezhesse a testünket, és az adatokat megkapjuk az alkalmazásban. Kiszámítja a tömegünk mellett a testtömegindexünket (BMI), testzsírszázalékunkat, a testünk víztartalmát, izom, bőralatti zsír, zsigeri zsír és csont hányadát, fehérje tartalmát, a testünk biológiai korát (amit elvileg nem a megadott születési idő alapján számol). Az alapanyagcserénket is megmondja, ami az az energia kalóriákban, amit a testünk pihenés közben, az élettani folyamatok fenntartására naponta elhasznál. Továbbá egy saját értékelést is ad ránk egy százas skálán, hogy mennyire vagyunk egészségesek. Én kilencvenet is kaptam már, úgyhogy nem panaszkodhatok.

Az egyes felsorolt mennyiségek angol nyelvű magyarázatát is megnézhetjük, és megmutatja egy skálán is, hogy mennyire normális értékek, ha a szám maga nem mond nekünk sokat. Ezek nagyon hasznos adatok, ha valaki tényleg oda akar figyelni a testére és életmódjára, tökéletes támaszt nyújt a diétában, tömegnövelésben, sportolás mellé.

Természetesen van statisztikai nézet is, ahol napokra, hetekre vagy hónapokra bontva is megnézhetjük az eredményeinket, és láthatjuk a változásokat. Beállíthatnánk emlékeztetőket is, a telefonunk így figyelmeztet, hogy mikor igyunk, reggelizzünk stb., így könnyebben tarthatjuk magunkat a szigorú diétához vagy éppen hízókúrához, de ez a funkció nekem nem működött. Ez igazából csak egy ébresztőóra lenne, így simán pótolhatjuk a telefonunkon lévő ébresztőóta alkalmazással.

Beállíthatjuk a vágyott tömegünket is, de látszólag ezt sem használja fel. Van még baba mód, ami hivatalosan is béta funkció, így ez sem él még. Ez sem atomfizika, felállunk baba nélkül, lemér a mérleg, felállunk a babával a kezünkben, lemér a mérleg, majd a két számot kivonja egymásból, és megkapjuk a kisbaba tömegét. Ezt ugye nem nagy fáradság kézzel is megcsinálni? Tehát simán tudjuk pótolni a kieső funkciókat, de minden hiányzó fícsört pótolni fognak a jövőben a gyártó állítása szerint.

Működik viszont a többfelhasználós mód, vehetünk fel családtagokat, így több embert is képes monitorozni. Csak ne felejtsünk el átváltani a megfelelő emberre mérés előtt, mert elrontjuk más statisztikáit. Van vendég mód is, amikor egy ideiglenes felhasználót hoz létre egyszeri mérésre, így a kütyürajongó haverunk sem fogja elrontani a szép statisztikáinkat.

 

Összegzés

Hasznos kütyü a Digoo okos mérlege, szép a dizájn, egész jó a minősége, sokat tud az alkalmazás. A tömegünk mellett rengeteg adatot mér és kiszámít a testünkről (BMI, testzsírszázalék, fehérje százalék, víztartalom stb.), van statisztikai nézet, vendég mód, több felhasználót is tud kezelni. A nem működő funkciókat - baba mód, időzítők - ígérik, hogy javítják, reméljük így lesz, addig is ezeket nem nehéz manuálisan pótolni. Ha komolyabban foglalkozunk a testünkkel, netán fogyózunk, gyúrunk, nagyon hasznos társ egy ilyen komplex feladatokat ellátó mérleg, hiszen a tömegen kívül egy rakás hasznos számot is megmond rólunk. Árban a Digoo-tól megszokott módon jó, 8.000 forint alatt megkaphatjuk ingyen postával. Így még nagy eséllyel a határon sem fogják meg, hogy ráverjék az áfát. Az itthon is kapható hasonló mérlegeket tehát nagyon simán veri árban, és tudásban is közel áll hozzájuk, jó vétel.

Itt megvásárolható >>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr1612728674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása