Donkey M1 felmosó robot - Szorgalmas szamár

2016.12.10. 08:00

molcsa

1465266679434296.jpg

Nagyon jópofa dolgok a robotporszívók, de a felmosás valahogy még nem az erősségük. Néhány modellben ugyan megvan ez a funkció, de a legtöbb esetben elég kezdetleges és felületes. A Donkey ezzel szembesülve gondolt egy nagyot, és megalkották az M1 fantázianevű felmosásra kihegyezett háztartási robotot, így nem kell beérnünk a robotporszívók felmosási teljesítményével.

A kis szamár a maga 21.60 x 21.60 x 7.90 cm-es méretével könnyen befér a bútorok alá is, és közvetlenül a fal mellett is nagy hatékonysággal eltávolítja a koszt. Csak feltöltjük vízzel, felhelyezzük a felmosáshoz használt kendőt, és útjára is engedhetjük. A kendő mosható, és újra felhasználható, így a tisztításával sem kell sokat bajlódni.

1467344491277854.jpg

Alapvetően kétféle működési módja van: száraz és nedves. Előbbiben értelemszerűen a száraz műszálas kendővel rohan végig a helyiségen, összegyűjtve így a port, és a kiömlött folyadékot (pl. üdítőt). Nedves módban már használja a beletöltött vizet is, hagyományos módon, vizes kendővel súrolja fel a padlót.

1467344460443120.jpg

Működési idő szempontjából is megkülönböztethetünk kétféle üzemmódot: gyors takarítás módban szisztematikusan egyszer végighalad a helyiségen, alapos üzemmódban pedig redundáns módon, egy területet többször is oda-vissza végigjárva takarít a minél tökéletesebb eredmény érdekében.

1467344460455278.jpg

Dolga végeztével képes automatikusan visszatalálni a dokkoló állomásához, és feltölteni magát. Ha munka közben jönne rá, hogy éhes, abbahagyja a takarítást, megebédel a dokkolónál, majd a memória funkciónak hála ott folytatja tovább, ahol tartott, mint egy jó munkásember.

1467344457288388.jpg

Az ütközéseket az elejére szerelt szenzor segítségével előzi meg, de a biztonság kedvéért szereltek rá gumi ütközésvédőket is, így biztosan nem bántja féltett bútorainkat. A szobában való navigációra sajátos módszere van: egy GPS egységet kell valahol elhelyeznünk, aminek a jele a plafonról (mint műholdakról) visszaverődve megmondja a gépnek, hogy hol is van éppen, és hova kellene mennie. Ilyen menő megoldással biztosan nem téved el.

1467344483619741.jpg

További előnye, hogy rendkívül halk működésű, így nem kerget az őrületbe munka közben. Egy 100 négyzetméteres helyiséget 4 óra alatt takarít ki gyors módban, ha nagyobb alaposságot várunk el tőle, még egy plusz órára szüksége van. A beépített 2000 mAh-s akksi a dokkolónál 2 óra alatt feltölthető, így nem kell sokáig nélkülöznünk, ha szükség lenne rá.

Különleges és egyedi masina a Donkey M1, egy bosszantó űrt foltoz be sikeresen a takarító robotok körében. A GearBest-en jelenleg 238,49 dollárt kérnek érte, ami forintba átszámolva nettó 69.000 körüli összeg. Ez nem kevés pénz egy felmosó robotért, de tekintve, hogy az iparágban jelenleg a legjobb a szakmájában, megfontolandó ajánlat, ha szeretnénk mindig tisztának tudni lakásunkat, de nem szeretünk takarítani.

Jelenleg sajnos csak kínai raktárból rendelhető, ezért ha szeretnénk, hogy még karácsony előtt megjöjjön, mindenképp futárszolgálattal kérjük a szállítást.

Itt megvásárolható >>

  

5 komment

Címkék: hír

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr4812036811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockjano 2016.12.10. 19:03:06

És mag ki is facsarja a felmosóruhát??? Amilyen kosz nállunk szok lenni kb. 2-3 m2-enként arra szükség van...

fda 2016.12.10. 19:29:44

Kár, hogy nem olvastunk valamit a cucc működéséről is. Aki ezt írta, nem próbálta ki?
Egyébként nem hiszem el, hogy ez tud működni, hiszen az a hófehér, tenyérnyi rongy csak az első 3 méteren fehér, utána már inkább fekete. És akkor mit csinál?

A videón persze jól működik a patyolattiszta parkettán.

Gulyo 2016.12.10. 19:40:06

Nem tetszik, pedig robot porszívónk van. Túl nedvesen hagyja a felületet. Kihagyom...

Achille 2016.12.10. 20:45:41

Ennek a "maszatnak" az eredetije tudomásom szerint az iRobot Brava nevű szerkezet, amit cca. egy éve használunk. (Ha jól emlékszem 110 ezer Ft-ba került itt Budapesten egy üzletben) Együtt vettem egy másik eszközzel, egy LG robotporszívóval, azért mert arra gondoltam, hogy a porszívóval felszívatom a port majd utána az azóta "maszatnak" nevezett szerkentyűvel fel is mosatom a parkettát (lakkozott) illetve a többi helyiségben a követ. Egy éves tapasztalat, (minden második nap használjuk): a maszat először felseper majd utána felmos. Az LG robotporszívó -cca 150 ezer volt- nem tud olyan szépen porszívózni, mint a "maszat" felseperni, ezért nem használjuk. Az iRobot Brava ("maszat") kivállóan dolgozik. Kipróbáltam száraz kendővel -a felsöpréskor használt fehér színű-, egymás után kétszer engedtem el. A második alkalommal szinte semmit nem szedett össze. Míg az LG porszívó után tele volt kosszal. Ezért nem használjuk a porszívót. A titok -szerintem: 1/ nálunk nincs szőnyeg allergiásak vagyunk, 2/mindenütt vagy lakkozott a parketta, vagy metlachi van, 3/ a felseprő kendőt (fehér) és a kék felmosó kendőt minden alkalommal ki kell mosni a használat után. (öblítőt ne használjunk, tönkre teszi a szövet strutúrát) Ez nagyon fontos. Mindkettő speciális szövése az alapvető titka a sikeres takarításnak. A cikkben említett szerkezet, a hozzá tartozó kendők minőségét nem ismerem, mindenesetre az ár nagyon kedvező. Ha a minősége ugyanaz, mint az iRobot Brava-nak akkor mindenkinek ajánlani tudom. A fennebb említett körülmények és használat mellett szuper, és sok munkától szabadít meg.

dreamhotep 2016.12.11. 18:04:21

@Achille: hmmm...ezek szerint a mikroszálas kendő a masina Achille's sarka...(bocs, magas laszti volt. az előbb néztem meg geszti tegnapi ámokfutását, valószínűleg nem tett jót az elmeállapotomnak). korrekt leírás, bár a vásárlási kedvem nem hozta meg. megvárom azt, ami kezelésmentes, magától bedobja magát a mosógépbe, feltölti magát vízzel stb stb.
süti beállítások módosítása