Tükrös asztali ébresztőóra teszt - Trükkös tükrös

2016.10.29. 08:00

mrgergoke

1471427170503849.jpg

A múltkori, nagy Gearbestes kütyüőrületem közben rendeltem meg ezt az ébresztőórát is. Természetesen nincs rá szükségem, de annyira jól nézett ki, hogy nem tudtam ott hagyni. Egy darab tükör az oldala, ez alatt található a kijelző is. A képek alapján egy olyan termékről van szó, amely kínai mivolta ellenére visszafogott, dizájn terén kissé minimalista irányba húz el, ugyanakkor hasznos funkciókkal van ellátva. Engem meggyőzött elsőre, a cikk végére pedig az is kiderül, hogy másodikra is sikerült-e.

 

Dobozka

Semmi különös, de legalább nem feliratmentes karton, hanem egyedi tervezésű csomagolás, amely megfelelően is védi a terméket. Szerencsére az elmúlt 1 évben már nagyon ritkák az útközben megsérült termékek. Jár hozzá egy DC in dugó, amelyet USB tápról lehet meghajtani. Ez utóbbi ugyan nem tartozék, de 2016-ban úgyis csak eggyel több kacat lenne a lakásban még egy USB-s töltőadapter. Minden szempontból nézve pozitív a jelenség: kevesebb ipari hulladék, kevesebb rossz minőségű, kigyulladós kínai táp, kisebb környezetszennyezés, kisebb csomag, olcsóbb szállítás, kisebb összköltség, alacsonyabb ár, kevesebb kacat otthon.

1471427222174844.jpg

Kivettem a terméket, és lehúztam róla a tükröt védő fóliát. Alatta sem volt makulátlanul tiszta, de legalább torzításmentesen láttam viszont magam benne. Körben műanyag az egész, de egyáltalán nem tűnik gagyinak. Tény, hogy nem egy top minőségű műanyag, de legalább egyben van, és jól néz ki. A tükrös részen lévő lámpa ikon egy érintésérzékeny gomb, amely világítást kapcsol körben, a fehér részen. A hátlapon találhatóak a gombok, amikkel be lehet állítani rajta mindent, a tápdugó, meg egy apró lyuk a rohadt hangos, és rohadt idegesítő hangszórónak, ami folyton csipog minden gombnyomásra.

1471427214192407.jpg

 

Tesztüzem

Nagyjából átolvastam a használati útmutatót, aztán pikk-pakk beállítottam az időt, a dátumot, az energiatakarékos üzemmódot, illetve a hőmérsékletkijelzést °C-ra. Rádugtam az USB tápra is, hogy ne a benne lévő gombelemet zabálja. Erre felül kigyulladt egy piros jelzőfény.

1471427346770389.jpg

Kipróbáltam a világítását is. A leírásnak megfelelően működik, azaz érintésre maximális fényerőn kapcsol be, és ha nyomva tartom, vagy újra hosszan megérintem, a nyomva tartás alatt folyamatosan veszi vissza a fényerőt, egészen egy halvány, minimum szintig. Kissé talán szerencsétlenül állították be, jobbnak tartanám, ha minimumon kezdene, és nyomva tartással lehetne a maximumra eljutni. Ha hajnalban felriadva az ember csak nagyon kevés fényt kíván, hogy megtalálja a papucsát az ágy mellett, de közben ne ébredjen fel a sok fénytől teljesen, akkor lehet, hogy valakinek ez a maximum már sok lesz, szembe a nagyon kellemesen halvány minimummal.

1471427317346022.jpg

A hőmérsékletkijelzés jól működik, egyeznek az adatok az ablakomban lévő hőmérőével. Ébresztést lehet még bekapcsolni rajta, de mivel utalást sem láttam rá az útmutatóban, hogy hogyan lehetne a hangerőből visszavenni, ezt egészen addig meg sem merném kockáztatni a helyetekben, amíg egy darab fehér szigszalaggal le nem ragasztottam a hangszóró aprócska nyílását. Beállítás közben véletlenül befogtam az ujjammal, és nagyon durván elhallgatott. Alig volt hangja, egészen kellemessé vált. Nekem ennyi pont elég reggel ahhoz, hogy felébredjek.

1471427282752571.jpg

Igény szerint ki is kapcsolható a termék a hátán lévő On/Off gombbal, így nem fogyasztja az elemet, ha épp nincsen tápra dugva. Az elemnek köszönhetően természetesen amiatt sem kell aggódni, hogy áthelyezéskor, a tápból kihúzva nem kap áramot, és bedugáskor megint mindent be kell állítani. Szerencsére nem így van, őrzi a beállításokat.

A kijelző a tükör közepe táján van, közelről nézve látni is egy sötétebb téglalap formát benne. Szerencsére a fényerő gyárilag is korrekt (lehet állítani), nem kellett mókolnom vele. További szerencse, hogy akárhonnan nézem, látszanak a számok a kijelzőn. Persze, ha valami fehér és nagyon világos tükröződik, akkor nem mindig látszik, de olyan helyre kell rakni. Ha valaki nem az ágya mellé szeretné, természetesen átrakhatja bárhova, bármilyen sík felületen megáll, sőt, a hátlapján még akasztó is van, hátha valaki a falon szeretné látni.

 

Konklúzsön

Nagyon elegáns kis ketyere ez az óra. A tükör is teljesen normális minőségű, nem torzít, nem színez, a valóságot adja vissza. Az érintésérzékeny gomb a szélén plusz királyság, főleg, hogy tényleg érzékenyen reagál és működik. A hőmérsékletkijelzés pontos, és a számok jól látszanak a tükör ellenére is. Több helyen is alkalmazható, még falra is felakasztható a kialakításának köszönhetően. Van benne gombelem, így a tápkábel kihúzásakor tovább működik, és jegyzi a beállításokat a következő bedugásig. Remek eszköz, 4800 forintért tetszett.

Itt megvásárolható >>

 

komment

Címkék: otthon elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr2311780511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Janossz 2016.10.31. 11:56:49

Legközelebb rendelj élfóliát!

eßemfaßom meg áll 2016.10.31. 19:23:30

@Janossz: Az ugye megvan, hogy az az OSB polc valami kínai dizájner lakását díszíti nem a szerzőét.

Janossz 2016.10.31. 19:40:39

@eßemfaßom meg áll: Igen, megvan, mint ahogy az is, ha valamit ilyen puruttya mód bemutatva akarnak eladni (és itt mindegy, hogy az eredeti forgalmazó, vagy az itteni megbízottja), nem kapok kedvet a vásárláshoz.
Pedig rém toleráns vagyok. Egy kis csiszolópapírral is kiegyeztem volna.:-)

eßemfaßom meg áll 2016.10.31. 19:48:44

@Janossz: elnézve, hogy a jajdedizájnervagyok posztokban milyen szőrösdeszkás/rozsdaburjánzó/minélszarabbannáljobb izékre élveznek, szerintem ez az osb megoldás teljesen belefér.

Másrészt meg nem fog összeomlani a kinai gazdaság ha te nem veszel meg emiatt egy 10$-os vackot :)
süti beállítások módosítása