Pro Salon hajszárító teszt - 2300 wattnyi mérkínábóveszedeztis

2016.09.17. 08:00

mrgergoke

w1094-11-7d1b.jpg

A kép azt mutatja, hogy ha irreálisan sok, irreálisan egyenes, a hátadat köpenyként beborító, szálanként egymás mellé helyezett hajat szeretnél, akkor a Pro Salon 2300 wattos kínai hajszárítóját kell használnod, mert mással ez nem lehetséges. Maga Horst Fuchs mondta nekem épp az imént, ő pedig sosem hazudik. Kihagyhatatlan ajánlat következik, tapadjatok a képernyőre!

 

Magyarázkodás

Ez megérdemel egy rövidke magyarázkodást. Igazából itthon is találtam olyat, ami ránézésre megfelelt volna minimális igényeimnek, de akkor most pontosan egy cikkel lennétek szegényebbek, én pedig nem vettem volna zsákbamacskát. Elég kellemetlenül érintett volna, ha valaki joggal rám foghatja, hogy nem mindent Kínából rendelek. A családom elől azt is el kell titkolnom, hogy a kenyeret a helyi pékségben vásárolom. Rettegésben élek.

w1094-1-7d1b_1.jpg

Szóval igazából csak a poén kedvéért vettem meg, hátha nekem is olyan hátborzongató hajam lesz, mint a képen a csábító néninek. Csábító, nem? Nem?

 

Tesztüzem

Ebben a termékben az a jó, hogy sok minden a külsejéről sem kell elmondanom. Annyit talán érdemes megemlíteni, hogy a Pro Salon akárhányas a dobozból kivéve már Guo Wei GW-649-cé változik, és a ránézésre is olcsó műanyag egész kellemes tömeget rejt. Az a helyzet, hogy valami ilyesztően könnyű cuccra számítottam, amit be sem kell tennem magam mellé a kádba ahhoz, hogy agyonverjen az áramával, de egyáltalán nem ezek a tapasztalataim.

w1094-12-7d1b.jpg

Ha a fodrász elrontja a waxozást, melynek következtében hátrafelé nagyon kócosan mered a hajunk, akkor elegendő felvennünk egy síszemüveget, az amúgy is csukva tartott szemünkre, hogy ne érje UV általi károsodás. Ezt követően a bal fülcimpánktól számítva hátrafelé, úgy 5 centiméterre, 45°-ban megdöntve el kell helyeznünk a termék egy miniatürizált verzióját, így ha mindent jól csináltunk, afterből, újra before lesz.

Az anyagminőség fényévekre van egy 8-10 ezres környékén kapható termékétől, és jó eséllyel el is fog törni, ha valaki leejti a kőre, de amíg az ember nem cipeli magával, hanem kiveszi a fiókból, használja, aztán vissza, addig nem lehet gond vele. A tömege ad egy kezdő biztonságérzetet, és mivel magától szétesni sem akar, nem tudom ráfogni, hogy halálgagyi.

w1094-10-7d1b.jpg

A termék annyira király, hogy  tökéletesen használható a női haj 5 alapvető típusára: a rózsaszín lányokéra, a királynőkére, a friss nőkére, a modernekére és akár az öregesekére is.

Két kapcsoló van rajta, az alsó állásai a ki/alacsony/magas fokozat, a felső kapcsoló pedig a kikapcsolt fűtés/meleg/forró állások között vált. A légmennyiség nagyon a helyén van, viszont alacsony fokozatban a forró állás nem fúj forró levegőt, inkább csak jó meleget. Ahhoz, hogy valóban forrót toljon, magas állásba kell kapcsolni, de akkor meg belekap a szél a pofazacskómba, úgy nyomja. A jelenség azzal magyarázandó, hogy nyilván jobban fűti a fűtőszálakat belül, amikor magas állásban nyomatod, mert jobban is hűlnek, viszont nem arányosan teszi. Magas állás mellé annyival jobban fűti őket, hogy érezhetően melegebb (itt tényleg forró) a levegő, mint forró állásban alacsony fokozaton. Ez csak azért zavaró, mert az alacsony fokozat is bőségesen elég, talán inkább egy nála kisebb kellett volna még, mint magasabb.

A hajat mindenesetre elég gyorsan megszárítja, köszönhetően annak a kisebb orkánnak, amit generálni képes, eddig egyszer sem csapott agyon az áram, a biztosítékok is a helyükön maradtak, és az összeszerelési minőség alapján nem is számítok arra, hogy a közeljövőben bármi problémám akadna vele. Még egy ilyen szűkítő műanyagot is kaptam hozzá, amivel csíkban fújja a levegőt. Korrekt.

 

Konklúzsön

Érezhetően elnagyolták a tervezést. Nem tűnik veszélyesnek, merem ajánlani használatra, de egészen biztosan nem olyan, mint itthon egy 7-8 ezer forint körüli darab. Az ára is mutatja ezt, mivel mindössze 5600 forintba kerül (mármint szállítással együtt), ennek ellenére pedig 2300 wattos, ami nem kis teljesítmény. Most lehet ingatni a fejeket, de ez egészen idáig egy talány volt, hogy milyen az echte kínai hajszárító. Most már ezt is tudjuk: annyira nem is rossz!

Innen vettem >> 

Kupon kód: Dryer

 

7 komment

Címkék: otthon elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr3911678545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2016.09.18. 10:43:43

"Profi haiszárító"
"Az áramlat ellátása"

Muhaha!

6000Ft körül itthon meg már Remington, Philips hajszárítót is kapsz.
Tudom, csak a kínai oldalt reklámozod, biztos fizetnek is érte.

Muhaha!

we dont want arabs here..So what 2016.09.18. 11:07:50

Muhaha.. a Remington és a Philips is Kínában készül :) Muhaha... Faszkalap..

Netuddki. 2016.09.18. 11:50:59

@we dont want arabs here..So what: De nem kell rá várnod 1 hónapot és van rá garancia faszkalap.

Muhaha!

gabest1 2016.09.18. 13:42:21

Egy hónappal előtte kell megrendelni, mint hogy eszedbe jut.

Petra033 2016.09.18. 14:54:50

Csak úgy kiváncsiságból ránéztem a mediamarktra (ami köztudottan nem egy olcsó hely) 5200 forintért van 2000W-os remington, 6000-ért babyliss és pár más márka, 2000-2300W.
A kínainál azért beméretném a 2300 w-ot, a multkor volt egy kínai porszívó teszt a legtöbb a felét se tudta a teljesítménynek ami rá volt írva
Ja és ezek garanciával (ami ugy a te kínaidra elvileg van, gyakorlatilag nincs), valamint ezekre meg van fizetve az ÁFA, amit a kínaira is meg kellett volna fizetni, de gondolom elmaradt.
Tehát én nem kockáztatnék, mert minek?

Anonimus2385 2016.09.18. 18:51:15

@Petra033: nos a dolog ott sántít hogy ezek a mutyik,bocsi multik amiben olcsóbbak esetleg, azoknak az árát behozza máson te csak az árcédulát látod.Amásik pedig hogy mindent tehát mindent kínában gyártanak még az agyon istenített ájfónt meg samsungot is.garancia ez egy jó vicc itt is,mert előszeretettel hallanai a:"nem megfelelő használat" mondatot amikor is ugrott a gari.az igazság az hogy a nagy magasztos gondolatok mögött csak az áll hogy az ember lusta megvárni az időt és inkább megvesz mindent kb 5-ször annyiért láss csodát egy alap telefontok és ez csak egy példa.

2016.09.19. 19:41:30

A teljesítményről csak annyit, hogy nem az számít, hogy hány wattos egy porszívó, vagy egy hajszárító, hanem, hogy mennyire szív, vagy melegít, fúj stb.! Egy porszívó hiába 2000 W-os, ha szívóteljesítményben veri egy 1200 W-os egyéb. Szóval a kutyát nem érdekli, hogy mennyit fogyaszt, a lényeg, hogy jó legyen :)! Ezt persze nehéz megtudni mérőszámok híján... szóval rendelgessünk továbbra is Kínából és próbálgassuk csak őket!
süti beállítások módosítása