Blitzwolf 24W dual USB port töltő teszt - igazi minőség Kínából

2015.10.05. 10:00

mrgergoke

sku2713362.jpg

Ahogy a fentieket olvassuk, máris érezhetünk némi bizalmat, szimpátiát a még nem ismert termék iránt. Ez egyáltalán nem alaptalan, mindjárt ti is megtudjátok, miért. Közepesen szaftos lecsó tálalva.

 

A gyártóról

Blitzwolf. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem valahogy kellemesebb élmény ezt olvasni, mint a Yianxient, az Oppo-Zopo-Pipo-Ippo négyest egymás után, vagy akár mondhatnám a Xiaomit is. Szerintem értitek, mit akarok kihozni ebből. A sok iaeoi, meg iksz, meg yienyanwen egyszerűen gagyi, olcsó hangzást ad valaminek. Az más kérdés, hogy lehet belőle napjaink Xiaomi-ja, de első hallásra mégis bizalmatlanok leszünk. A Blitzwolf ennek ellenére szerintem baromi jól hangzik, olyan, mintha egy európai, vagy amcsi cég lenne. Na, nem ragozom tovább, szóval már elsőre, az idei év eleje felé is tetszett a név. A gyártó csak tavaly indított, szóval nem meglepő, hogy sokatok számára ismeretlen lehet.

Nincs kifejezetten sok terméke, néhány töltő (fali, meg autós), selfie bot, egy okosóra, meg ilyesmik. Van viszont saját oldaluk, ami már meglepő. Meglátogatva a blitzwolf.com lapot némi marketing fogad, meg egy kevéske infó a cégről, és a céljaikról. Ha elég ideig nézegetjük mindenfelé a termékeiket, előbb-utóbb feltűnik az agyonhirdetett Power3S technológia, és ha vagytok olyan rámenősek, mint én, akkor addig túrjátok az internet könyvének gyűrött lapjait, míg meg nem találjátok, hogy mi az.

sku27133610.jpg

A Power3S technológia elviekben egy általuk kitalált újdonság, mely lehetővé teszi, hogy minden létező okostelefont azonosan gyorsan töltsön a töltőjük. Arra hivatkoznak magyarázatként, hogy bizonyára észrevettük, hogy egyes töltők gyorsabban töltik okoskészülékünket, mint másikak. Rendszerint bulik alkalmával, havernál alváskor jelentkezik ez, amikor nem saját töltőt használunk, és meglepően lassan tölt. Az ő javaslatuk az volt, hogy próbáljunk meg egy Apple készüléket feltölteni egy androidhoz kapott adapterrel, és vegyük észre a lassúságot. Erre a magyarázatuk elég mezei volt: nem minden töltő beszéli minden okostelefon nyelvét. Az oldalukat olvasva feltűnik, hogy némi angol továbbképzés rájuk férne, így nem meglepő, hogy nem akarták jobban bonyolítani a magyarázatot. Megállapodhatunk velük tehát annyiban, hogy az új technológiájuknak köszönhetően mindegy, milyen készüléket dugunk rá, nem fog inkompatibilitási probléma jelentkezni.

 

Dobozka, külcsín

Meg kell hagyni, hogy egészen elegáns, letisztult termékeket forgalmaznak. Nekem legalábbis nagyon tetszenek. A doboz egyszerű karton a gyártó nevével ellátva, melyben kartonformába illesztve megtaláljuk a kütyüt, a tálca alatt pedig a papírját. Kábel nem jár hozzá, és mivel nagyáramú töltőről beszélünk, kiemelten fontos, hogy vegyünk hozzá azt is, máskülönben mit sem ér a nagy töltőáram.

blitzwolf-4-8a-24w-dual-usb-travel-wall-charger-with-power3s-tech-for-iphone-ipad-for.jpg

Fényes műanyagból készült a ház, elegáns letörésekkel, ívekkel. Kézbe véve meglepő tömege van, egy kicsit hajaz egyes kerületek átlagos polgáraira. Itt természetesen a 150 centi, valamint azonos számú kiló és decibel hordozóira gondolok bizonyos nyócker táján. A szokásosnál nagyobb tömeg rögtön bizalommal töltött el, nyilvánvalóan az elektronika nyom benne többet, így azért mindjárt könnyebb elhinni, hogy véd túlfeszültségtől, túláramtól, túlmelegéstől és rövidzártól is mindkét porton.

A specifikációját a két dugasz között, a szokásos helyen megtaláljuk, de mire eljutunk a rendelésig, addigra úgyis megtudjuk a részleteit fejből is. 24 watt leadására képes összesen, ami portonként ugye 12-t jelent, ami leosztva az USB szabványt 5 voltos tápfeszültségével 2.4 ampert jelent. Akárhogyan is nézzük, ez a gyári telefontöltők 95%-át legalább kenterbe veri. Egyszer láttam asszem egy telefont (kínai), ami 2.5 amperes töltőt kap majd. Ha most hirtelen nem tévedek, akkor jó eséllyel olvashatjátok eme telefon tesztjét a közeljövőben.

2.4 amper még arra is bőven elég, hogy USB hubot (elosztót) dugjunk bele, és mindenféle vackot tápoljunk róla, de arra biztosan, hogy megfelelő kábel segítségével pillanatok alatt feltöltse telefonunkat.

Képek

 

Tesztüzem

Előbbi mondatomhoz hozzá kell tennem, hogy egy telefon feltöltési idejét nem (csak) az határozza meg, hogy milyen töltő és kábelt használunk, hanem a telefon elektronikája is! Az újabb okostelefonra jellemző az, hogy nagyobb áramokat engednek át magukon, de például a THL 5000-esem sem enged át akármit, még a 2 ampert sem veszi be egészen, ezért sajnos nem is tudtam kihajtani a töltőt. Rádugtam minden hülyeséget, amit itthon találtam, de 14 wattnál nem tudtam jobban leterhelni, mert valahol mindig volt szűk keresztmetszet.

1.png

Konnektorba dugva a kütyüt kellemes mélykék fény gyullad a portokon belül, mely kikapcsolhatatlan, viszont egyáltalán nem fényes, és nem zavaró. A töltések során melegedést nem tapasztaltam, viszont nézve a felvett teljesítmény értékeit arra a következtetésre jutottam, hogy valóban okos töltő lehet, mert folyton változtak, és ismétlődően. Ezt úgy kell érteni, hogy két ugyanolyan töltés ugyanolyan szekvenciákkal zajlik. Rádugom, maximális áramfelvétel két pillanatig, aztán egy alacsony értéket látni csak, és amikor meggyőződik a töltő arról, amiről meg kell neki, akkor visszaáll magasabb értékekre és perceken belül maximalizálódik az áramfelvétel.

A nem olyan régen emlegetett kínai Takee 1 esetében például a 2 amperes Nillkin kábel segítségével 7.7 wattot, azaz 1.54 ampert sikerült rápréselnem. Ez nem egy magas érték, meg is voltam lepődve rajta, viszont elég gyorsan tölt.

 

Konklúzsön

Elegáns, van tömege, ellátták mindenféle védelemmel, dual port, hatalmas áram értékek, szolid díszfény. Tökéletesen megbízhatónak találom ezt az eszközt, és azt mondom, hogy ha van fölösleges 2800 forintja valakinek, akkor rohanjon, és vásárolja meg. Messze übereli a múltkor tesztelt Nillkin töltőt mindenben. Ez alighanem best buy!

 

 

Uff.

Szólj hozzá!

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr57887522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása