Kínai aroma diffúzor/illóolaj porlasztó teszt - Önök kérték!

2014.12.22. 10:00

mrgergoke

usb-portable-mini-water-bottle-caps-humidifier-aroma-air-diffuser-mist-maker-for-office-room-and.jpg

Rettentően érdekes kütyüvel van dolgunk ma délelőtt. A Facebook-os "mondjátokmegmitvegyek"-játék keretében javasoltátok, hogy ilyen üvegen fityegő izét. Múlt héten is mondtam, hogy nem néztem meg a LED-es óra adatlapját, csak megvettem. Itt sem volt ez másként, ezért volt ez igazi meglepetés. És nem is akármilyen! Kibontottam a dobozkájából, beüzemeltem, majd ültem előtte és tapsoltam, meg ujjongtam, mint egy ötéves. Aztán bejött a szobába egy haverom is, ő meg olyanokat mondott, amit most nem írnék ide, de neki is nagyon tetszett. Tényleg. A kérdés az, hogy mitől olyan különleges ez, és lehet-e szidni?

A kint bottle caps humidifiernek hívott aroma diffúzor, vagy illóolaj porlasztó, párologtató néven (és ezek keverékén) megtalálható ketyere úgy tűnik, hogy ebben a kivitelezésben egyedülálló Magyarországon, ami olyan szempontból egy kicsit pozitív is, meg egy kicsit negatív is, hog nem tudom összehasonlítani a kinti árat az itthonival. Jó tudni, hogy ez csak kintről rendelhető, de lehet, hogy itthon is megkapható lenne nagyjából 1550 forint körül.

Képek

A doboza kellemesen egyszerű és kulturált. Vékonyka papírdoboz néhány képpel, instrukciókkal. Belül szintén nincs sok védelem, két ilyen szivacsszerű rudat raktak az egyik felébe, oszt meg van oldva a dolog. Megjegyezném, hogy egyébként karton dobozban érkezett, és abszolút semmi baja nincs a dobozának, így a termékeknek sem. Puszi az eladónak.

Miután vetettünk egy pillantást a doboz oldalára, hogy hogyan helyezzük használatba, lehet is bontogatni. Először nem értettem, hogy miért pont két darab hengeres szivacsdarabbal védik a terméket, és akartam is kidobni a kartonnal együtt a kukába, amikor felfogtam, hogy az fogja felszívni a vizet. Itt még mindig nem voltam teljesen tudatában annak, hogy mit vásároltattatok velem. Összeszereltem, vizet töltöttem egy Fantás üvegbe és elkezdtem rátekerni ezt a valamit. Tekertem és tekertem és csavartam és forgattam és csak tekertem, tekertem, de semmi. Akkó a másik irányba. Tekertem és tekertem és csavartam és forgattam és csak tekertem, tekertem, de megint semmi. Rájöttem, hogy a szokványos fél litykós üvegeinkre nem megy rá, mert jóval nagyobb a szájának az átmérője. A Nestea-s üveg meg bőven túl nagy lenne neki szerintem, de ellenőrizni fogom alkalomadtán.

 

Vigyázat! Borulásveszély!

Itt az első kontra hát. Nem tudom rátekerni az üveg szájára, tehát ha véletlen megborul, akkor vizes-olajos lesz minden. Ez így a gépasztalom környékén már egy erős félelmet váltott ki belőlem, de tűröm keményen.

Az első apróbb pro amúgy, hogy jár minden ilyen darabhoz egy 1 méter hosszú microUSB kábel. Ezt vehetjük természetesnek is, de sokszor találkozunk olyan ebay-es termékekkel, melyekhez még valami cucc kell, hogy működtetni tudjuk. Ezek a hiányzó kellékek pedig általában olyan dolgok, amik amúgy is megtalálhatóak gyakorlatilag minden háztartásban. ÉS egy microUSB kábel manapság pontosan ilyen. Egy tartalék viszont sosem árt, örültem neki.

Üzembe helyezéskor ügyeljünk rá, hogy a szivacsot megfelelően nedvesítsük be, mielőtt elsőnek vízbe helyezzük. Elsőre nekem nagyon nem akartam felszívni a vizet, de ha csap alá tartjuk és végignyomkodjuk, majd után tesszük olajos vízbe, akkor tutira semmi gond nem lesz, ilyenkor már működik szépen. A leírás szerint érdemes olajjal használni, és pár havonta kicserélni újra a szivacsot. Ez utóbbi nyilván maximum egyszer fog megtörténni, mert nem hiszem, hogy ilyet lehet hozzá kapni bárhol, meg úgyis tönkremegy 1 év alatt. Erre is felhívja az adatlap a figyelmünket amúgy, hogy nagyjából egy évig húzza, egy menetben meg max. 5-6 órát használjuk. Érdekes.

 

Látványos, oszt még olcsó is

Ha csak látványeffektnek akarjuk használni, legjobb szimpla csapvizet tölteni bele. Ha kímélni akarjuk, akkor inkább a desztillált vizet javaslom. Beillatosítani maximum egy nagyon picike helyiséget fog és azt is hosszú idő alatt. Persze ez nagyban függ a vízbe öntött olaj töménységétől, meg hogy mennyit teszünk bele. Én azért jócskán megküldtem ezzel a Blaha aluljáróban 200,-/db árfolyamon vásárolt, gagyi illatú narancs-fahéj keverékkel, de tőlem egy méterre már semmit sem lehet érezni belőle. Erre viszont nem mondhatom, hogy kontra, mert erre a célra kitalált, minőségi olajjal kéne próbálkozni először.

A doboza szerint az áramfelvétele minimális, 2 W-on működik. Ha valakinek így jobban tetszik, akkor 12.5 óra alatt fogyaszt 1 forintot (40 ft/kWh-val számoltam, nagyjából ennyi az áram). Van benne még egy kis "hangulat-LED" is, aminek a fényét nappal esélytelen észrevenni, hóttsötétben meg észrevennéd, de minek működtetnéd éjjel, ha úgysem látod ezt a füstszerű cuccot, amit képez? Szóval semmi haszna.

Apropó, füstszerű cucc. Azért tapsikoltam gyerek módjára, mert egyszerű fantasztikus ez a ketyere. Rémesen egyszerű, megfizethető, látványos, akár illatosítani is tud, és semmi speckó nem kell neki. Viszont felhőket gyárt maga körül, amik hipp-hopp elillannak, lehet benn nyúlkálni, hesegetni. Bárkinek, aki az iskolapadokat koptatja, vagy egy helyben ülős irodai munkát végez, szigorúan ajánlott. Ha valamire már nem tud koncentrálni az illető, ez egy remek szórakozás a nap bármely szakában. Aki meg esetleg attól tartana, hogy ha olajat tölt bele, akkor az hosszabb idő után le fog csapódni az asztalán, és csúszós, meg ragacsos lesz minden, azt szeretném megnyugtatni, hogy szó sincs ilyesmiről, minden a levegőben marad észrevételezéseim szerint. Egy helyben működtetem, de sehol semmi nyoma az olcsó kínai olajnak.

 

Szumma szummárum

Nagyon érdekes ketyere, 1500 forintért lazán vállalható, olajat bárhol kapni bele, de megy nélküle is, plusz egy töltőkábel a telefonokhoz a házban, pótszivacs és nem utolsó sorban hibátlan működés és elegáns megjelenés. Ja, ezeket nem is említettem a cikkben, hogy ha nem egy tré Fantás üveg lenne ferdén ráhelyezve, hanem egy opálos kis üvegcsére, még sokkal elegánsabb lehetne, de azért így is tök jó.

Mit mondhatnék? Határozottan ajánlott kütyü!

Itt megvásárolható egy csomó ilyen aroma diffúzor.

Meg itt is.

Uff.

4 komment

Címkék: elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr696997313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dóra Timea Fetth 2015.10.03. 11:04:26

Sziasztok!

Én is rendeltem ilyet, a Kubu-s műanyag üvegre pont ráillik:) Gondoltam megosztom Veletek hátha valakinek szüksége van erre az infóra.:)

Eszter1980 2016.02.09. 11:50:25

@Dóra Timea Fetth: Hol rendelted?Binkelnéd?Köszönöm.
süti beállítások módosítása