Monese netes bankszámla - 15 font ingyen 3 hónap prémiummal

2019.07.24. 08:17

Jackal_

nyito_26.jpg

Fintech cikksorozatunk újabb taggal bővül a Monese virtuális bank személyében. Ahogyan már korábban olvashattátok, a Revolut és a Curve viszonylag sok problémát megold, de azért nem mindent. A teljeskörű banki szolgáltatásokat azonban egyik sem öleli fel, ráadásul külföldön nyitni egy bankszámlát nem ottani lakosként nem is olyan egyszerű. A Monese szolgáltatása többé-kevésbé megoldás a fenti problémákra, és a próbálkozáshoz még durván 5.000 Ft-ot és egy három hónapos prémium számlát is kaptok ingyen.

Monese ingyenes számlanyitás itt >>

 

Monese: bank vagy sem?

komment

Címkék: fintech

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr7414976848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rgranc 2019.07.24. 10:22:14

OK, hogy három hónapig ingyenes a prémium, de utána át lehet vajon állni gond nélkül az ingyenes Simple csomagra?

Jackal_ 2019.07.24. 10:27:43

@rgranc: Igen, itt tudod az appban ellenőrizni:
- bal oldalt hamburger menü, "my plan". Automatikusan downgradel, és írja a dátumot is, hogy ez mikor következik be. A cancel downgrade gombbal hosszabíthatod meg ha akarod, ha nem, akkor a leírás szerint visszarak simple (azaz ingyenes) csomagra.

Jackal_ 2019.07.24. 10:30:22

@rgranc: Tettem be neked egy képet a cikkbe, ott látszik.

freelander1 2019.07.24. 12:00:58

Nekem csak az a problémám mindezekkel, hogy nem váltják ki még a teljes értékű magyar bankszámlát (vagy tévedek?): nincs magyar számlaszám, amire a munkáltató utalhat (vagyis ha pl. monese-n szeretném tartani a pénzem, először oda kell utalni a magyar számlámról), nincs csoportos beszedés, de főleg az a gond, hogy ha fel akarom tölteni, az az utalás, váltás miatt bazi költség. Nem tudom a Revolut mennyivel olcsóbb, de a fenti hiányokat az sem orvosolja. Ja, és főleg nincs OBA védelem... Vagy valami nagyon rosszul van kommunikálva és én vagyok tájékozatlan?

Jackal_ 2019.07.24. 12:21:23

@freelander1: Szia, jól rátapintottál a lényegre, kezdem a magyar bankszámlával:
- a Monese és a Revolut is ad egy IBAN számot, nyilván ettől még nem lesz magyar bankszámla, de ahhoz nagyon hasonlatos. A Revoluton az utalás pl. 1 percen belül jóváíródik az esetek 95%-ában, illetve van forint alapú feltöltés is 05.21 óta, innentől kezdve nincs különösebben nagy eltérés. Csoportos megbízást emlékeim szerint a Revolut "ütemezés" néven tud, de itt is te adod meg a küldendő összeget nem a bank terheli meg, szóval sajnos nem ugyanaz a kettő. Én a magyar bankszámláimnál sem használom, de elhiszem, hogy valakinek hiányzik.

Számlára utalásra mi használjuk a Revolutot külföldi partnereknél, ez teljesen flottul működik kb. két éve.

A feltöltés ingyenes, fizetésnek minősül, nekem eddig egyetlen forintomba nem került egyik fintech bankos kártyám feltöltése sem. Ráadásul mindegyik bankközi árfolyamon vált, a Revoluttal már több tízezer forintot nyertem csak a pénzváltáson (kb. 5000 Ft minden 1000 USD után), és ami fontos, nem kell visszafele is váltogatnom a valutákat, nem kell készpénzzel vacakolnom stb. Ráadásul Revoluton a visszautalás is ingyenes, Monese esetében 2% Monese számlákon kívül utalásnál, de a premium kóddal az is ingyen van, szóval lehet játszani, én is ezért regeltem.

OBA védelem értelemszerűen nem is lehet ezeknél a szolgáltatóknál, hiszen nem Magyarországon bejegyzett cégek, de tettem a cikkbe egy térképet (ami az OBA oldala egyébként), ahol látszanak a külföldi országok hasonló alapjai. És gyanítom, hogy az angoloknak több pénze lenne kármentésre, mint a magyaroknak. Vannak még ilyen neobankok pl. a németeknél (N26), vagy a holland Bunq, őket is a helyi alapok biztosítják.

Mindazonáltal megtakarítási számlának én sem használnám őket, már csak azért sem, mert nem adnak kamatot (kivéve Bunq, EUR alapon). Ellenben ha külföldre csámborog valaki (az egész Monese projekt pont ebből indult), akkor szerintem nagyon hasznosak az ilyen megoldások.

zovar32 2019.07.24. 12:38:18

Az lenne a kérdésem, hogy ha van valami banki letiltásom, azt vajon innen is vonják? Vagy zárolhatják a rajta lévő összeget?

Jackal_ 2019.07.24. 12:40:40

@zovar32: Ezzel kapcsolatban nincs konkrét tapasztalatom, azt kellene kinyomozni, hogy ezeknek a cégeknek pontosan milyen lejelentési kötelezettségei vannak a magyarországi szervek felé.

Az ilyen jellegű kártyák zárolása sokkal inkább úgy történik, hogy hirtelen indokolatlanul nagy pénzmennyiség (mondjuk egy tegnap regelt kártyára 10 000 USD) érkezik, akkor az eredetigazolásig zárolhatják a kártyát, ez a Revolut esetében pl. azt jelenti, hogy nem tudsz újabb összeget feltölteni, de költeni tudsz róla.

szakértőbb 2019.07.25. 20:39:08

Köszi, érdekes cikk! Arról van esetleg tapasztalat, hogy ha külföldön/UK-ban erre kérem a fizetésem? Köszi!

Bubec a primitiv 2019.07.25. 20:39:09

A JOZSE411 kódod nem fogadja el.

Atika11 2019.07.26. 07:30:41

@szakértőbb: Konkrétan erre találták ki. Nyugodtan lehet kérni rá a fizut külföldön, mert teljes értékű bankszámlaként is működik.
süti beállítások módosítása