Alldocube X1 tablet teszt – A tökéletes kompromisszum

2018.07.07. 11:45

Toobee

nyito_7.jpg

Az Alldocube X1 tablet tesztjét nagy várakozás előzte meg, mert a specifikációk böngészése közben egy kívánatos táblagép összképe rajzolódott ki előttem. Ez nem egy szokványos, egyszerű eszköz, mivel SIM kártyánkat is használhatjuk vele, így nem korlátozódik WiFi hatótávon belülre a gép, ami egyébként kommunikál az ac-s, 5 GHz-es frekvenciasávokon is. Annyit elárulhatok előre, hogy 69.000 Ft-os ára ugyan soknak tűnt, de a teszt végére jó vételként maradt meg bennem az Alldocube X1 tablet emléke.

A készülék itt megvásárolható

Az Alldocube X1 tablet kicsomagolása

Az Alldocube X1 tablet kicsomagolása nem tartogat sok újdonságok azoknak, akik olvasták a korábbi, Alldocube Freer X9 tesztünket. A matt fekete kartonban ízlésesen elrendezett, ám nem túl bőséges kiegészítők és az X1 foglal helyet, ezért a töltőfejen, adatkábelen és SIM-tűn kívül ne számítsunk semmi másra. Amennyiben a gyári eszközt használnánk töltésre, be kell szereznünk egy átalakítót is, például ezt.

 

A tablet szerintem kimondottan elegáns lett, sok fémet használtak, ezért nem kongatja meg az olcsóság vészharangját, bár ebben az árkategóriában azért ez az elvárható minimum. Kedves gesztus volt a gyártó részéről, hogy fóliával védték meg a kijelzőt, de a vastagságát nagyjából úgy kell elképzelni, mint 2-3 normál óvszer egyidejű felhelyezésével elért “hatást”, azaz az érintésből sokat nem képes így érzékelni az X1, ezt javaslom azonnal kukázni.

kep2_2.jpg

Az otthoni védelemről egy tok is gondoskodhat (itt találtok hozzá néhányat), amennyiben nem járatjuk napi szinten a zseb-arc-autó vonalon, szerintem elhagyható a fólia, nem vettem észre, hogy karcolódásra hajlamos lenne a készülék.

kep3.jpg

Felülre került a 3,5 mm-es jack aljzat, jobb oldalra a három alapnak számító gombkombináció, alulra pedig a hangszóró, SIM-tálca és a Type-C csatlakozó. Az előlapi ujjlenyomat-olvasó 10 próbálkozásból 8 alkalommal sikerrel feloldott, a találati arányt pedig úgy érdemes növelni, hogy egy ujjunkat többször is megtanítjuk, a lehető leglehetetlenebb pozitúrákban. Használhatjuk vezérlésre is: egy érintés a vissza gombot, a dupla kopp a task managert képes kiváltani, ha hosszan érintjük meg, akkor pedig a főképernyőre jutunk.

kep4_1.jpg

A hátlapra LED villanóval párosított kamera került, ez 13 Mp-es, a frontoldali pedig 8. A 7,8 mm vastag készülékház, a lekerekített széleivel kifejezetten jó fogást biztosít, a súlyt is egyenletesen osztották el, így nem fogja húzni a kezünket 5-10 perc után.

Az Alldocube X1 tablet tesztje

Az Alldocube X1 tablet hardveres komponenseit remekül sikerült összehangolni, hogy ez tudatos volt-e, vagy csak a “kezdők” szerencséje, az örök rejtély marad, de ez nem von le semmit a gyártó érdemeiből. A Helio X20 fürge lapka, okos döntés volt 4 GB RAM-ot adni mellé, a 64 GB ROM kellően nagy, de bővíthetjük micro SD memóriakártyával, mellé még egy SIM-kártya is el fog férni.

kep5_1.jpg

Android 7.1 fut a tableten, ez ugyan nem a legfrissebb, de nem maradunk le semmiről, ne aggódjon emiatt senki. A 8,4 colos kijelző optimális, bár felhasználási módtól függő, nekem pont jó volt, nyilván találunk ennél kisebb, illetve nagyobb gépet is. Amin nagyon meglepődtem, az a panel minősége volt, ezt drágább készülékben is szívesen nézegetném, úgyhogy újabb plusz pont jár. A felbontása 2560×1600 pixel, azaz 359 PPI képpontsűrűségű.

kep6_1.jpg

Az április 4-én kiadott szoftver egész jól beszél velünk magyarul, akinek ez szempont, az sem fog csalódni. Az Antutu 84.754 pontja is azt mutatja, hogy a hardver középkategóriás, de én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy nagyon szűk az a réteg, akinek feltétlenül a csúcskategória van szüksége. A szüleimnek például már-már ez is túlzás lenne, de magamnak el tudnék képzelni egy ilyen szintű eszközt.

kep7_1.jpg

A Type-C USB-nek örültem, így nem kellett figyelnem rá, hogy melyik kábelt dugom a telefonba, és melyiket az Alldocube X1-be. A jack csatlakozó pedig egy esti ebook olvasás mellé tud jól jönni, amennyiben nem szeretnénk senkit zavarni egy kis zenei aláfestéssel. A minősége közepes, háttérzenének elfogadható, ahogyan a hangszóró is. A Xiaomi Pro HD fülhallgatóját ajánlom mellé, melyet itt tudtok most akciós, 5.500 Ft-os áron megvásárolni.

kep9_1.jpg

Az unibody házba épített akkumulátor 4.500 mAh-s, amivel 4-8 óra kijelzőidő hozható össze, tartalomtól függően, tehát a leírásban meghatározott 13 óra olyasmi lehet, mint az autók fogyasztási adatai. A kocatabletosoknak szerintem ez bőven elég, én nem éreztem kevésnek, így mindössze 356 grammot kell emelgetnünk.

kep8_1.jpg

A fotós képességek nem tartoznak a tabletek általános erősségei közé, de jó ha a középszar minőséget teljesíteni tudja, ezért örömmel jelenthetem ki, hogy az Alldocube X1 némelyik ótvaros kínai mobil kamerájára rá is ver fél-egy kört. Kapunk HDR-t is, van néhány alapbeállítás, amivel játszhatunk, úgyhogy egész széles a repertoár.

Az autós felhasználók nagy örömére kapott GPS-t az Alldocube X1, valamint 4.0-s Bluetooth-t is. Szerintem ezeknél sokkal fontosabb, hogy a WiFi 802.11 a/b/g/n/ac szabványokat ismer, tehát egy modern, vezeték nélküli hálózat esetén gyors netezésre számíthatunk.

 

Összegzés

Alldocube X1 tablet 8,4 colos kijelzőjével, kívánatos fém házával és remek összeszerelési minőségével próbálja meghódítani a vásárlók kegyeit. A Helio X20 SoC és a 4 GB RAM fürge páros, így nem igazán tudok belekötni a végeredménybe. 69.000 Ft-os árával a középkategória képviselője, de aki nem a belépő modellek között nézelődik, annak nyugodt szívvel ajánlom az Alldocube X1-et.

A készülék itt megvásárolható

 

Szólj hozzá!

Címkék: tablet 4/64 Alldocube Alldocube X1 gyors tablet Helio X20

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr7114047510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása