Yunmai Color okosmérleg teszt – Tudj mindent a testedről!

2017.09.09. 10:36

molcsa

screen-shot-09-03-17-at-11_13-pm-696x321.png

A Yunmai Color nem csupán egy személymérleg, mert nem éri be annyival, hogy megméri a tömegünket. Számos funkciója van, azokat a dolgokat is megméri, amiről eddig azt sem tudtam, hogy létezik-e. Az okostelefonos applikációval remekül együtt dolgozik, és könnyed használatot eredményez – nem mellesleg – profi statisztikákkal. Már teszteltünk hasonló eszközt (Kattints!), ami szintén elnyerte a tetszésünket. A korábbi tapasztalatoknak megfelelően ez is egy remek darab.

Itt megvásárolható >>

 

Kicsomagolás

Egyszerű, barna kartondobozban érkezett a meglepően nehéz mérleg. Gyártó és típus szerepel kívül a csomagolás tetején, a hátulján meg az alapadatok. Órási QR kód, nehogy ne vegyük észre, és hangzatos frázisok az eszköz tulajdonságairól. Nagyon rendes tőlük, hogy még a szenzor gyártóját is feltüntették, ami a híres Texas Instruments. Mondjuk felteszem, ha valami noname lenne, ne írták volna rá.

Felnyitva a dobozt, ott terjeszkedik a cucc. Nagyon nagy és iszonyat jól néz ki elsőre. Be van burkolva egy fóliába,  melyen 60-as betűmérettel ránk is köszön a mérleg egy laza „Hello”-val. Kiemelve a dögöt meglátjuk a kiegészítőket. Van egy külön papírba csomagolt leírásunk, mely éppen annyira részletes,  mint amennyire kell, és olyan ábrák vannak, hogy lehidaltam. Minőségi információátadás angol nyelven.

Mellékelnek 4 darab kis papucsocskát a lábaknak, ami elvileg arra hivatott, hogy a szőnyegen is mérhessünk. Egyéb kiegészítő nincsen,  illetve hogy ne lenne? Akad még egy applikáció is, melyen követhetjük minden adatunkat.

Az okos mérleg zseniálisan jól néz ki. A dizájnernek innen küldeném a tiszteletem, mert nagyon átjön a megjelenése. Persze mondhatnánk, hogy ez bevált recept. A brutálisan vastag edzett üveg borítás, a fém érzékelők, melyekre rá kell állni, a kijelző, mind-mind láttuk már másoknál is. De ez egyáltalán nem baj, szép és kész. Nincsen olyan fürdőszoba, amiben nem mutatna impozánsan. Négy alumínium lap van a tetején, így nagyon könnyű belőnünk, hogy hova kell állni, illetve az érzékelők is nyilvánvalóan itt kaptak helyet. Felül, középen viszonylag nagyméretű kijelző kapott helyet, melyen nagyban a tömegünk látszódik, illetve – ha nem zokniban állunk rá – a testzsír százalékunk. Ha össze van kötve az appal, akkor mutatja a kis Bluetooth jelecskét is.

Alul egyszínű, fehér felület terül el, melyen szintén szerepel a QR kód, ha esetleg megválnánk a csomagolástól és a leírástól is. Ne adj isten még az internet is befuccsolna, persze akkor az appot sem lehet letölteni, de az mellékes. Középen van a ceruzaelemeknek hely, melyből négy darabra van szükségünk a működtetéshez.

 

 

Tesztüzem

Tölthető elemek be, zokni le, ugrás a mérlegre. Valahogy így nézett ki az első teszt. Még az appot sem töltöttem le először, mert annyira érdekelt a masina. Egy mérés amúgy is 2 másodperc. Kellemes meglepetés volt a testzsírszázalékom is, de azért abszolút hihető értéket mutatott. Persze a kezdeti hév után nekiálltam az alkalmazást kipróbálni. A QR kód alapján simán ment a telepítés, és a szinkronizálás is pofonegyszerű.

1-1.jpg

A kapcsolat fennállása után várt egy bejelentkező felület, ahol regisztrálnom kellett a rendszerbe. Először nem értettem, hogy minek, de mikor egy teszttelefont használtam, akkor nagyon jól jött, hogy át tudtam migrálni az addig gyűjtött adatokat.

Más személyeket is hozzá lehet adni az alkalmazásban, és akkor azok adatait is külön vezeti. Mókás fícsör, hogy be lehet állítani, hogy melyik felhasználó kicsoda. Gyerek, apa, anya, testvér, satöbbi. Azt hiszem még unokatestvér is van. Nem releváns, de érdekes. Mikor más személy áll rá, és különbözik eléggé a testsúlyotok, akkor megkérdezi inkább, hogy tényleg te vagy, vagy esetleg más. Nagyon jó, hogy nem rögtön viszi be az adatokat a rossz helyre, hanem gondolkodik először.

pluszcucc.jpg

A fő képernyőn nagyban a legutóbbi mérés adatai találhatók, illetve be lehet vinni manuálisan plusz adatot is. Tudunk egy célt kitűzni, ahol azt is megmondja, hogy a magasságod, korod, nemed alapján mi lenne az ideális testsúly intervallum.

A ’Tracking Graphs’ menüpont alatt a különböző statisztikáinkat lehet megnézni. Alapvetően a súlyt és a BMI-t mutatja. Ha akarjuk akkor napi, heti, havi vagy akár évi lebontásban is megnézhetjük. Ez esetben átlagolja az adatokat, és ki is írja azokat alulra. Itt a részleteknél azt is meg tudjuk tekinteni, hogy percre pontosan mikor méreckedtünk, ez fontos mert a hiteles adathalmazhoz mindig ugyanakkor kell mérnünk magunk.

statok.jpg

A főképernyőn a legutóbb mért BMI és Testzsírszázalékra kattintva, megtudhatunk mindent a mérésről. Testtömegindex, testzsír százalég, izom, víz, protein, csonttömeg, BMR szerepelnek a listán. Pontosabban van még egy Fitness Age fül is, ahol megmutatja az applikáció, hogy az adatok alapján a testünk „hány éves”. Na ezt hagyjuk is inkább, random dobálja a számokat akörül, amit az elején megadtál a korodnak. A többi adat pontosnak és relevánsnak tűnik. Minden fülön külön színes számegyenesen mutatja, hogy az adott érték jó (zöld) vagy rossz (piros).

Egymás után mindig háromszor megmértem magam, és sosem volt eltérés az eredmények között. Ez mindenképp jót jelent, viszont a testtömeg index sokszor változott 0,1%-al. Tehát ez csak úgy nagyjából lehet pontos. Nagy öröm, hogy az alkalmazás együtt tud dolgozni a Google Fit-tel és a Fitbit-tel is.

Azt, hogy egy elemcsomaggal (4 darab AAA) mennyit bír, nem tudom, amíg én használtam (2 hét) nem merült le, de ez azt hiszem, nem jelent semmit sem. Egy biztos, nagyon nem szívja az elemet.

 

Összegzés

Ez is egy okosmérleg a többi között. Alapvetően nem tud se sokkal többet, se sokkal kevesebbet, mint mondjuk a Digoo terméke. Viszont a kinézete és a minősége prémium, nem lehet kivetnivalót találni benne. Sok-sok színben kapható a termék, azért is Color a neve, de a nálunk járt, fehér verzió is gyönyörű. Az ilyen okosmérleg sosem olcsó, 13.000 forintért vihető, aki olcsóbbat akar, az a Digoo termékét válassza. Viszont ebben az összegben már benne van az áfa és vám mentes EU express szállítás is.

Itt megvásárolható >>

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr2712817176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása