Cube i9 Win10 táblagép teszt - Csúcsok csúcsa

2016.11.18. 08:00

mrgergoke

1464655038561186.jpg

Sokáig csak álmodoztam erről a táblagépről, de túl drágának, és kissé indokolatlannak is tartottam a megvásárlását. Végül úgy jutottam el idáig, hogy akármilyen Windows 10 alapú géppel próbálkoztam, a kis Z8300-as chipset még 4 GB RAM-mal is kevés volt ahhoz, hogy bárhová teljes bizalommal magammal vigyek egy ilyen gépet. Szép dolog a hosszú üzemidő, de ismeretes vagyok arról, hogy két darabba fejelem a monitort, ha nem pörög a rendszer. Így hát inkább villámgyors legyen egy gép, mint üzemidő bajnok. A Cube i9 pedig villámgyors. És üzemidő bajnok.

Téved, aki azt hiszi, hogy felsőkategóriás táblagéphez felsőkategóriás doboz jár. Sima, fehér kartondoboz pár ikonnal, semmi több. Lényeg a lényeg: megfelelő védelmet nyújtott a terméknek, semmi baja nem lett, ugyanis belülről minden oldalról szivaccsal párnázták ki.

A bal oldali dobozban találtam rá az US szabványos töltőre, amelyhez érdemes egy EU átalakítót venni (~1 dollár), hogy itthon is lehessen használni. A dobozban a táblagépen kívül volt még egy pár papír, melyek közül az egyiket sorsjegyszerűen le lehetett kaparni, hogy a réteg alatt rejtőző karaktersort saját VIP azonosítómként használhassam segítségkéréskor. Na, erre már elvigyorodtam. Még akkor is, ha kamu.

Természetesen rendeltem a géppel együtt stylus tollat is, hátha ezzel a géppel már valóban kihasználhatóak a toll nyújtotta előnyök, és valóban olyan folyamatosan, és zökkenésmentesen tudom vele együtt használni az eszközt, mint ahogyan azt a reklámokban be szokták mutatni, gyanúsan boldog emberekkel. Ez a toll kerek 2000 forintomba került. Azért jóval olcsóbb, mint a Chuwi Hi10 Proé, mert nem elektronikus elven működik. Ennek két előnye van: sokkal olcsóbban legyártható és nehezebben megy tönkre, illetve mindig "fel van töltve" használathoz.

A táblagép baromi nagy. 12.2"-os a kijelzője, plusz kb. 2 centi kávája is van, ahol érintésérzékeny Windows gomb, értesítési LED, szenzorok, meg minden kutyafüle helyezkedik el, szóval nem nagyon érdemes ügy tervezni, hogy ezt kézbe véve használja az ember, mert esélytelen. Ennek ellensúlyozására másolták le nevesebb gyártók ötletét: a hátlapon van egy kihajtható rész, amivel két fokozatban feltámasztható a gép.

A kihajtásért felelős mechanizmus tökéletesen működik. Félúton is meg lehet állítani, és ott is megtámasztható, vagy kihajtható teljesen, így a megoldás többféle testhelyzetben is remekül működik. Lévén, hogy az egész ház fém, nem kell a törésektől tartani. Nagyon masszív darab az egész test, nincsenek lötyögések, viszont egy ekkora darabot két kézzel hajtogatva időnként hallani halk nyekergést. Nekem ennyi bőven belefér.

Tekintsétek meg a csatlakozókínálatot:

1457168455737938.jpg

Rögtön hozzá kell tennem, hogy rendeltem billentyűzetet is, mert anélkül nem lenne teljes a teszt, illetve egy ilyen géphez már kötelező is szerintem. A billentyűzeten semmiféle kiegészítő port nincs tehát gépelésen, és touchpad-es navigáláson kívül semmi egyébre nem alkalmas! Nem számítson arra senki, hogy azon keresztül is lehet tölteni, vagy akksi lenne benne, vagy plusz teljes értékű USB portok, mert nincs olyan avstag az egész billentyűzet. Egy szőrös, kissé bőrhatású anyagból készítették, aminek igazán magas minőségérzete van, és rettentően vékony. Valami fém lap lehet benne, mert ehhez képest igen merev.

A táblagéphez annak alján található mágneses csatlakozási pontokon rögzül, illetve a képernyő aljához is odaugrik a billentyűzet felső része, ha úgy akarjuk. Ebben az esetben nem fekszik a klaviatúra, hanem enyhe szögben döntve várja a használatot. Nagyon kényelmes és stabil.

A gépen tehát megtalálható minden szükséges port, bővítésre is van lehetőség, de azért az egy darab teljes értékű USB port még akkor is kevés, ha 3.0-s, és van mellé egy Type-C. Ami hatalmas szívfájdalmam, az a hardver velejárója. Olyan erős a vas benne, hogy fogyasztása miatt inkább külön tápcsatlakozót helyeztek el rajta, mint hogy Type-C porton keresztül történő töltést alkalmazzanak, ahogyan azt a középkategóriás gépek teszik. Ez azért rossz, mert így csak fali aljzatból, a saját töltőjével tudom tölteni, power bankkel, vagy random telefontöltővel nem. Ez végtelenül sajnálatos.

Adott tehát egy erős hardverrel, hatalmas képernyővel, fém házzal, és aktivált Windows 10 operációs rendszerrel szerelt táblagép, amivel elméletileg már helyproblémák sem fordulhatnak elő. Köszönhető ez annak, hogy csak 1 rendszer terpeszkedik rajta, ezért nincsenek külön partíciók, illetve a 128 GB-os SSD-nek, ami benne működik. Íme a teljes specifikáció:

Alapinformációk

Márka: Cube
Típus: Ultrabook
OS: Windows 10
CPU gyártó: Intel
CPU: Intel Core M3-6Y30
GPU: Gen9LP HD515
Magok: 1.51GHz, Dual Core, 4 logikai processzor

Memória

RAM: 4GB
ROM: 128GB
Bővítés: max. 128 GB-os micro SD kártya

Hálózat

Hálózat: WiFi
WIFI: 802.11b/g/n
Bluetooth: Igen

Kijelző

Képernyő típus: kapacitív (10 pontos), IPS
Kijelző mérete: 12.2"
Kijelző felbontása: 1920x1200 (WUXGA)

Kamera

Kamerák: egy hátlapi, egy előlapi
Hátlapi: 5 Megapixel
Előlapi: 2 Megapixel

Csatlakozás

Micro SD kártya foglalat: Igen
Type-C: Igen
USB port: Igen (USB 3.0)
3.5mm fülhallgató port: Igen

Általános

Akkumulátor: 2x5000 mAh (akár 5h videónézés)
AC adapter: 100-240V 12V 2.5A
Gravitációs szenzor: Igen
Mikrofon: Igen
HDMI: Igen (Type-C porton keresztül)
OTG: Igen

 

 

Tesztüzem

A Windows 10 aktivált állapotban, de elég elavult állapotban fogadott. Ez sok órányi frissítést jelentett, mire naprakész, és magyar nyelvű lett. Ilyenkor nagyon erősen ajánlott egy teljes rendszerképet készíteni mentésként, így bármi baj lenne a későbbiekben, erről mindent gyárira vissza lehet állítani. Én bekapcsoltam a rendszeres visszaállítási pont létrehozást is, mivel már nem vagyok tárhely szűkében. Mire mindent lefrissített, még mindig volt kb. 90 GB szabad tárhelyem, ami 60-ra csökkent, azután, hogy Skype-ot, Teljes Office csomagot, Daemon Tools-t, FRAPS-et, mobilnet drivert, WinRAR-t és miegyebet rátelepítettem. Ha valakinek ez gondot okozna, vegyen 10.000 forintért egy 128 GB-os memóriakártyát, és duplázza meg a teljes tárhelyet. Arra már igazán nem lehet panasz egy táblagép esetében.

1453881214302096.jpg

Az operációs rendszer viccen kívül van olyan gyors, mint az asztali gépem esetében. Pöccre indul minden (oké, a telepítőknek több idő kell), például a Google Chrome több megnyitott ablakkal is gondolkodás nélkül tölt be. A videók lejátszásával sincs semmi gond, és közepes beállításokon tudtam stabil 24 FPS fölött játszani a jó öreg Mirror's Edge-dzsel. Ez azt jelenti, hogy a táblagép nem dobja be a törölközőt kisebb terhelés hatására, és ez több, mint remek hír. Végre kezdjük áthidalni a teljesítménybeli problémákat a táblagépeknél is!

A képernyő felbontása több, mint elég. Ha csak 1600p körüli lenne, akkor sem lenne gond, tehát több, mint megfelelő filmezésre például. Ha jobban belegondolok, borzasztóan sok pixel van rajta. Több, mint ami a 24 colos monitoromon. Az érintés érzékenysége kiváló. Akárhol bököm meg, a legfinomabb érintés is elég neki, hogy tegye a dolgát. Ugyanígy teszi ezt a tollal is, erre már tényleg lehet felismerhető rajzokat készíteni, bár a kézíráshoz még mindig nem elég a környezet. Az alapvető baj szerintem az üvegfelülettel van. Az ember ahhoz szokott, hogy kézzel papírra ír, aminek van valamiféle ellenállása, de a toll úgy csúszik az üvegen, mintha jég lenne. Ettől a betűk torzabbak, és nagyobbak lesznek, arról nem beszélve, hogy nem tűnik fel az eszköznek, hogy a tenyerem van rajta, és nem 6 másik ujjammal rajzolok rá egyszerre. Ez szoftveres hiányosság.

1453881214702666.jpg

Viszont kinek kellene kézírás, amikor van egy ilyen remek billentyűzet hozzá? Plusz portokat ugyan nem nyújt, viszont csendes, prémium anyagokból készült, és nagyon jó rajta gépelni. A mágneses rögzítés mindenhol stabil, tökéletesen végzi munkáját, ahogyan a touchpad is. Nagyon tartottam tőle, hogy ennek is darabos lesz a mozgása, vagy csak nem túl kifinomult, de egy élmény használni vele a gépet.

Az üzemidő energiatakarékos módban akár 10 órára is kitolható. Ez természetesen leginkább netezést jelent, szövegszerkesztést, táblázatkezelést, és hasonló dolgokat, amik esetében a képernyő háttérvilágítása eszi meg a legtöbb áramot, de aktív internetezéssel, sok ablakkal, alkalmazások közti váltogatással, és legalább 50%-os fényerővel is simán elvan 6-7 órát nem energiatakarékos módban. 50%-os töltöttségen voltam, amikor javában Mirror's Edge-eztem és több, mint másfél órát írt még. Ez azt jelenti, hogy aktív terhelés mellett is kibír 3-3.5 órát. A hangszórói valóban sztereó pár, ami már korántsem olyan béna, dobozhangzású, mint a Chuwinál volt. Még játszani is kellemes volt vele. Megfelelően hangosra tudtam tekerni, és még a kibocsátott hangszín is kellemes volt. A kamerák szokás szerint bénák. Az előlapi Skype-hoz jó, másra nem, a hátlapi meg arra az esetre, ha valamit nagyon le kellene fényképezni, és tényleg nincs más.

Ha már fényerőnél tartunk, szeretném megosztani veletek, hogy milyen büszke vagyok a gyártóra. A minimum fényerő vaksötétben is használható, nem a retinaégetős fajta, ellenben a maximum nappali fényben is remek. Nem állítom, hogy hátulról tűző napsütésben is használható lesz, mivel a kijelző tükröződik sajnos, de normális fényviszonyok között egészen biztosan elegendő lesz a háttérfény.

A tesztet szándékosan hosszabbra nyújtottam, mint általában, hogy ha van valamiféle turpisság egy ilyen, felsőkategóriás táblagépnél, ami elrettentheti az embereket a vásárlástól, akkor minél nagyobb valószínűséggel kiderüljön, de nem találtam rajta semmi kifogásolnivalót. Egyszerűen csak király.

 

Konklúzsön

Bizonyos tekintetben nehéz döntés, bizonyos tekintetben pedig a világon a legegyszerűbb döntés ez a táblagép. Nehéz azért, mert importköltségek nélkül is nettó 104.000 forintot kell érte fizetni akcióban (és akkor még nincs hozzá se toll, se billentyűzet!), ami azért sok pénz ahhoz, hogy valamit Kínából rendeljen meg az ember. A világ legkönnyebb döntése viszont azért, mert ennyire szívesen táblagépet még soha senkinek sem ajánlottam, mint ezt.

Egyszerűen tökéletesen teszi azt, amire kitalálták. Sokáig bírja akksival, jó a fényereje, gyönyörű képet ad a kijelzője, magas a felbontása, villámgyors, alkalmas akár játékra is, a legmodernebb csatlakozókkal rendelkezik, kitámasztható, és a használatakor alig érzem magam korlátozva a két monitoros, dupla ilyen széles billentyűzettel ellátott asztali gépemhez képest. Én pedig pontosan ezt kerestem egy táblagépben, ettől többet nem várok el tőle. Ez pedig egyet jelent: számomra ez a táblagépek csúcsa, nem látom értelmét ettől több pénzt kiadni egy eszközre, mivel a használhatóság már itt az optimumponton van.

Ezért fizettem összesen 104.000 (gép) + 18.500 (billentyűzet) + 2000 (toll) = 124.500 forintot nettó (akcióban rendeltem, 360 dollárért). Bár én mindent futárszolgálattal rendelek, ahol az áfát nem lehet elkerülni, érdemes például a billentyűzetet külön csomagként rendelni, mert azt külön nem fogják megvámolni. Arra, hogy a táblagép átcsúszik, ha sima postával rendelitek, van esély, de kicsi. Viszont ennek ellenére is csak ajánlani tudom, a legjobb vételeim közé tartozik. Egyáltalán nem tartom soknak érte a 104.000 forint körül árat.

SZERK.: Sajnos a 360 dolláros akció ma (11.19.) lejárt a termékre, viszont a fekete péntek környéki akciókban nagy valószínűséggel megint le fogják árazni, így érdemes lesni a webáruházak ajánlatait!

Itt megvásárolható >>

Billentyűzet >>

Toll >>

28 komment

Címkék: tablet

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr4811965939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nouby 2016.11.18. 20:20:55

Ekkora összegnél nem félsz hogy mi lesz a garanciáztatással?

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2016.11.18. 20:24:27

@Nouby: Már számos alkalommal garanciáztattam drágább termékeket Kínában, nálam a garancia nem igazán szempont rendeléskor :)

Nouby 2016.11.18. 20:37:22

@mrgergoke: Bocs, rosszul fogalmaztam. Futár oda-vissza meg még vámoltatni is megpróbálják ismét. Vámot megúszod de a futárral és a kieső idővel is megéri?

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2016.11.18. 20:40:39

@Nouby: Az újabb áfát el lehet kerülni, ha kiküldéskor kitöltesz pár papírkát, bár ennek menetéről magának a NAV-nak sincs ismerete. Ez a téma amolyan senki földje.
A kieső idő más kérdés. Én olyan szemszögből nézem, hogy egyre-másra (és tényleg tucatjával!) hallom itthon a történeteket, hogy kiküldték a csehekhez, vagy a lengyelekhez, meg ide-oda, mert csak ott van márkaszerviz, meg ezért nem tudják cserélni, azért nem tudják javítani, és a végén itthon is megvan 1-2 hónap lazán. Akkor már inkább tudom biztosan, hogy nekem 2-3 hónap lesz a kiesés, de sokkal olcsóbban meg tudok venni valamit. Az itthoni garancia bizonyos szempontból humbug, jól hangzó parasztvakítás, ami közhiedelemként és általános érvként él az emberekben.

Nouby 2016.11.18. 20:56:37

@mrgergoke: Ezt a részét így értem, Lenovo szervizt is felgyújtanám. De a futár oda-vissza költsége is a tied?

BTW: Lehetne majd egy hiánypótló cikk ebben a témában. Te mit miért hogy szoktál, miért mit fizetsz.

Nouby 2016.11.18. 20:57:43

Edit: Ez egy request akart lenni :D

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2016.11.18. 21:01:19

@Nouby: A formátumon még lehetne csiszolni, de vettem a lapot :D

A futár költsége általában az enyém, de múlik a PayPal döntésén is, meg azon, hogy mennyire tudsz egyezkedni a kínaiakkal. Már ha olyanhoz van szerencséd, aki nem dobál meg kisbaltákkal.
A visszaküldés feltételei mindenhol meg vannak szabva, azokból nem szoktak engedni.

halaloszto 2016.11.19. 17:16:40

namostakkor végülis konkrétan mennyibe kerül? megy a duma a nettó bruttó vámáfa körül, de egy szám nincs leírva ami az ára lenne, amibe kerül...

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2016.11.19. 17:44:32

@halaloszto: Nem igazán értem a kérdést. Ha nettó árról beszélünk, az a kinti, webshop szerinti árat jelenti. Ha bruttó árról, az az itthonra behozott termék 27%-os áfával megdobott árát jelenti. A kettőt egy 1.27-es szorzó választja el egymástól, meg persze adott csomagküldő szolgáltatáshoz tartozó kezelési költség (esetemben DHL, 4750 forint).

2016.11.19. 18:03:47

Cube-ról csak jókat tudok mondani, vettem tőlük egy 10"-os droidos tabot, lassan 5 éves, de még mindig tökéletesen működik, és már akkor minőségi darab volt, fém keret, IPS kijelző, HDMI kimenet, OTG, stb. Filmet nézni utazás közben, vagy remote desktop használata wireless egérrel és bill-el még mindig tökéletesen megy.

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2016.11.19. 18:05:01

@okostojas007: Azért az 5 év nem rossz teljesítmény :D

2016.11.19. 18:20:35

@mrgergoke: én is meglepődtem rajta. Főleg, hogy úgy került hozzám, hogy garanciába küldtem vissza egy másik márkájú hibás tabletet, és ezt kértem helyette :)

halaloszto 2016.11.19. 19:10:48

@mrgergoke: tehát akkor nekem mennyibe kerülne egy ilyen ha megrendelném?

Minden Jobbikos Büdös Zsidó Cigány 2016.11.19. 19:45:44

Namost.

A 445$ az jelenlegi áron k.rvára nem 104 ezer, hanem 124 ezer.
És erre jönnek a sallang cuccok, amitől ~150 ezer lesz.
+ vám + áfa.
Együtt már 200 ezer felé közelít, ez a 'Viszont ennek ellenére is csak ajánlani tudom, a legjobb vételeim közé tartozik. Egyáltalán nem tartom soknak érte a 104.000 forint körül árat' termék.

Amazon.de -n is ennyi (a gép alapból ~479€, vagyis ~150 ezer).

Tessék gondolkodni.

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2016.11.19. 20:03:17

@Minden Jobbikos Büdös Zsidó Cigány: A hangvételed betudom annak, hogy felfokozott érzelmi állapotba kerültél, amikor megpillantottad az árkülönbséget. Köszönöm, hogy jelezted a dolgot, valóban megszűnt a 360 dolláros akció a készülékre, a cikk végén írtam is frissítést erre vonatkozóan.

A táblagép viszont vámmentes kategória, légy szíves ne terjessz butaságokat ezzel kapcsolatban!

Az importköltségekkel terhelt árra vonatkozó képlet sima posta esetén továbbra is a szokásos:

áfás ár = Termékár*1.27 + 2500 Ft

zbzbzb 2016.11.19. 20:18:08

Ez egy Microsoft Surface 3 pro copy

2016.11.19. 20:45:10

@zbzbzb: az jól hangzik, hisz a surface sokkal drágább.

szepipiktor 2016.11.19. 20:47:21

Konlkúzió. Elfogadott magyar szó. Használd...
És nem értem az árképzést. Most neked 124 ezerbe vagy 104 ezerbe került?
Légyszives írd meg azt a paragrafust is, ami alapján a nem EU-s és nem az USÁbol rendelt országokból érkező táblagépekre nem kell vámot fizetni.
Mert én csak azt ismerem, hogy ha a postázás EU-s raktárakból jön, illetve az USA ilyen termékeknél 0%-os VÁM-ot képvisel. Ekkor viszont az ár tartalmazza az EU-s többleteket is, neked ezért nem kell.
Ázsiából webes rendelésnél 150 euró a határ... Szóval egy félmilliós laptop kínából rendelve nem vámmentes.

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2016.11.19. 21:25:55

@szepipiktor: 360 dollár, az 104.000 forint nettó, ha jól számolok.

Értem, akkor legközelebb majd szólok a DHL vámcsoportjának, hogy többé nem nézem el nekik, hogy nem fizetek vámot.

józanparaszt 2016.11.19. 21:35:20

Van vám, csak az 0% (ezen termékkör esetében).

BéLóg 2016.11.19. 22:38:36

Először is nagyon köszönöm neked ezt a számomra kiváló tesztelő munkát.
Már az olvasása is élmény volt nekem.

Érdekesség képpen én is körülnéztem, az általad adott helyen most billentyűvel kb. 470 USD, ami úgy 138e HUF.
Egy másik (hongkongi) helyen ma 500 USD-re jön ki a kettő, ez 140e-hez közelít.

A vám kérdése nem egészen tiszta, bár én úgy értettem, hogy EBBEN a kategóriában (tablet) akárhonnan jön az áru, a vám mértéke 0 Ft. A billentyű esetében azonban szerintem ez nem lesz így -- hacsak nem tekintitk "elválaszthatatlan" résznek, esetleg nem csak szerencséd (?) volt.

Nbl 2016.11.20. 09:33:00

@BéLóg: a vám nem jelentős tétel (általában 3%, de termékcsoport függő), szóval a 18500ft-os billentyűt kb 5-600ft-tal dobhatja meg.

halaloszto 2016.11.20. 12:08:36

@mrgergoke: ne vedd személyesre, hanem segíts nekem légyszi.

az tart vissza az ilyen rendelősditől, hogy nem tudom előre hogy mennyibe fog nekem kerülni a dolog. megrendelem 400 dollárért, és aztán a végén kiderül hogy ezt meg azt kell fizetni, és 600ba van, az nem buli. Azt most itt megtanultam, hogy erre vám nincs.

Szóval kivárom a pénteket, akkor megrendelem 400dollárért ingyen szállítással, akkor nekem az napi árfolyamon 116750Ft+4500 kezelési költség+erre áfa, összesen 154ezer forintba fog kerülni? Jó lenne tisztán látni.

Köszi,
Vajk

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2016.11.20. 13:58:32

@halaloszto: Akármennyiért is rendeled meg, a vételár, plusz szállítási költség után fizetsz áfát. Telefonra és táblagépre nincs vám, ne számolj vele. Tehát megveszed mondjuk 400 dollárért, fizetsz 5 dolcsit egy követési számos, sima légipostáért, és amikor beérkezik itthonra, kérik a papírokat tőled. Beküldöd a screenshotokat a fizetésről, majd kiállítanak neked egy számlát arról, hogy 405 dollár után fizess 27% áfát, meg 2500 forint kezelési költséget a postásnak.
Tehát: (400 + 5)*290*1.27 + 2500 = 151.661 Ft.

Ezért érdemes akciókra várni, mert akkor az áfa is kevesebb lesz százalékosan, és jelentősen tudja változtatni az árakat. Illetve ezért kell minél több pontot, kupont használni, mert a végére nem a termék eredeti ára lesz a lényeg, hanem az, hogy mennyit fizettél. Csak ez szerepel majd a fizetési bizonylataidon. Javaslom, hogy olvasd el a Tudnivalók menüpont vonatkozó részeit!

sirT 2016.12.09. 12:37:10

háát, itt is találtam európai webshopban,500 €-ért. a legolcsóbb lenovo ideaPad 1050€ modjuk i5 procival, a Surface meg Hp envy 1800€nál indul, szóval ha jó ennyiért a hülyének is...

zevilaga 2016.12.27. 09:17:15

Ez qwadrága. Ennyit kínai cuccért tutira nem fogok adni, még ha a világ legjobb terméke is. A teszt wgyébként tetszett, bár kicsit túl optimistának találtam. Legfőképp az ár kérdésének igen hanyag, laza kezelését. Sok pénzért itthon is lehet jót kapni.