Andoer H8R akciókamera teszt - Tesco gazdaságos előhűtött, csomagolt csirkemellfilé

2016.10.19. 08:00

mrgergoke

d4186b-1-12af-aag7_1.jpg

Ez itt egy Andoer H8R. Fészbúkon kérdeztem rá már lassan 2 hónapja, hogy érdekelne-e a tesztje titeket, és nagy egyetértésetek adta meg a kezdőlöketet, hogy ez megszülessen. Egy igazi büdzsé kamera, mivel 60 dollárba kerül ingyenes szállítással, két kijelzője van, vízálló tok, meg minden kutyafüle tartozék jár hozzá, és képes natív 4K-t rögzíteni. Ennyi pénzért teljesen jó cuccot úgysem kapni, tehát a kérdés az, hogy csak kicsit hulladék, vagy nagyon.

Meglepően kulturált a csomagolása. Kemény karton doboz, amiből egy zöld szalaggal lehet kihúzni a fiókot. Ebben kapott helyet két keményre tömött papírdobozka. Egyikben borzasztóan sok tartozék van, a másikban pedig a kamera egy vízálló tokban. Nem tököltem sokat a bontogatással, kiborítottam mindent, és nekiálltam a tesztelésnek.

d4186b-1-12af-iix0_1.jpg

Az anyagminősége általános. Semmi különlegeset nem tud felmutatni, de legalább jól egyben van, stabilnak tűnik. Van egy kisebb kijelzője az elején, ahol ellenőrizhetőek az aktuális állapottal kapcsolatos legfontosabb dolgok, meg van egy nagyobb képernyője, ami egy 2.0"-os TFT, így nem kell elképesztően jó minőséget várni tőle. Amire kell, arra szerencsére megfelelő; jól látni rajta, hogy mit vesz éppen. A látószög állítólag 170°-os, de természetesen meg sem közelíti.

d4186b-1-12af-tzpq_1.jpg

Sony IMX179 szenzor van benne, ami elméletileg natív 4K-ra képes. Az eszköz H.264-es tömörítéssel rögzít videókat, és MP4 formátumba rögzít. Beépített tárhelye nincsen, de micro SD kártyát 64 GB-ig fogad, amelyre számításaim szerint 5 óra 10 percnyi felvétel fér, ha a legmagasabb beállításokat használja az ember. FullHD 30 FPS videókból 64 GB-ra kb. 9 óra 45 percnyi felvétel fér.

d4186b-1-12af-h0hn_1.jpg

Mivel vízálló, és lehetőségem is adódott folyóba dobni, nem is volt kérdés, hogy mi lesz a teszt egyik fele. A másik fele egy borospince, és a hozzá tartozó szőlős parcella meglátogatása volt. Ez a hármas azért szerencsés, mert látni, hogy milyen a kép fényes nappal, változatosak a színek, tele van természettel, vízállóságot is tesztelek, és még sötétben is megmutathatja, mit tud.

 

Tesztüzem

Először autóban próbáltam ki, sokan autóban használják az ilyeneket. Én nem gondoltam túl a dolgot, egyszerűen csak kézzel ott tartottam a szélvédő alatti műanyagon, ezért jöttek fel ilyen erőteljesen a hangok. Rendes, autós rögzítéssel már nem lesz ilyen hangos. Vízbe egy madzagra kötve hajítottam be, a többit pedig kézből vettem fel.

 

 

d4186b-1-12af-v7ap_1.jpg

A kép borzasztóan hasonlít a Borderlands játéksorozat grafikájára. A cel shadingnek nevezett technikával készült videójátékok sajátossága az, hogy nagyon lámának tűnik első pillantásra a grafikájuk. A kontúrvonalak nagyon erősek, a színátmenetek pedig erősen satírozottak, olyan, mintha kevés bites lenne a színmélység, ettől meseszerűnek, képregényesnek tűnik az egész. Rossz minőségű grafikáról persze szó sem volt. Mármint a játékoknál. Mert ahogy láthatjátok, a videóban nagyon is van szó erről:

A vízalatti felvételek meglepően jók lettek, arra tudom ajánlani, autóba is jó lehet baleset esetleges felvételére, de amúgy nekem nem tetszenek a szabadtéri felvételei. Nem olyan borzasztó viszont az alsópincében, félhomályban, pedig a kintiek alapján kifejezetten zajos, hulladék képre számítottam.Sajnos nem teljesítette a gyárilag megadott 90 perces üzemidőt, mindössze 70 percre volt képes egy töltéssel.

Hiába próbálkoztam nem tudtam összekötni telefonnal az appján keresztül, mert nem veszi a lapot, hogy már csatlakoztam a wifi hálójához, és csak keres tovább. Hardveresen nincs probléma, mert egy másik, 360°-os Andoer kamera appjával össze tudtam kötni. Egy pillanatra felugrott az élőkép, de aztán kiírta, hogy az app nem ehhez a kamerához van, és lecsatlakozott. 

 

Konklúzsön

Autóba megfelelő darab lehet olcsóbb alternatíva híján, bár 4K-n teljesen felesleges rögzíteni, mert csak baromi sok helyet fognak foglalni a fájlok. A kép minősége magáért beszél: elég tré mindent egybevéve. Azt is hozzászámolva, hogy mindezt teszi kb. 17.400 forintért, azért mindjárt nem olyan szörnyű az a kép. Ehhez hozzájön az is, hogy jön hozzá a hatmillió darab ragacsos, meg nem ragacsos matrica, meg ilyen állvány, olyan rögzítő, és a vízálló tok is. Vízalatti felvételekhez amúgy sem rossz egyáltalán, ilyen témákhoz, vizes sportokhoz tudom ajánlani. Nappal, erős fényben szabadtéri felvételek esetén nem a legjobb választás, a furcsa színvilága miatt. Érdekes módon ez csak akkor jön elő, amikor nagy a dinamikatartománya egy képnek, a szenzor valószínűleg nem tud mihez kezdeni a dologgal.

Végtelenül büdzsé termék, ami ár/érték arányban egészen jó, de annyira olcsó, hogy ez a minőségén is meglátszik, így csak meghatározott célokra érdemes megvásárolni, ellenben a drágább akciókamerákkal. 

Itt megvásárolható >>

5 komment

Címkék: elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr6211810065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

komolytalan samu 2016.10.19. 16:19:37

Rettenet a képminőség. Ha vízhatlan actioncamera, és inkább a kínaidemindentud, akkor GitUp Git2. Nem hazudja magát 4k-nak, de a fullhd-t gopro minőségben tudja (jó fényerőkezelés, slowmotion, és timelapse felvétel), minden létező alkatrésszel, búvártokkal, kartávirányítóval, szállítással 30 ezer alatt az ebayről. A hordótorzítástól eltekintve, ami a széles látómezőjű optika miatt mindegyik ilyennek sajátja, nem tudok benne hibát találni.

Teszt egy még nálad is nagyobb kockától:
www.techmoan.com/blog/2016/1/22/the-fully-loaded-gitup-git2-pro-camera-what-more-do-you-need.html

komolytalan samu 2016.10.19. 16:28:50

Ebben az árkategóriában egyébként inkább a TCL SVC200. Sötétben szar, szembefényben szar, de egyébként köröket ver erre. Ebayn 16 ezer postával.

Jackal_ 2016.10.20. 19:19:19

@komolytalan samu: EKEN H9? Az is szar, de 5-el olcsóbb:DDD

ANONYMOUS 2016.10.21. 19:49:40

EKEN-nek jó a képe,amúgy tényleg szar,de annyiért megéri:-)

komolytalan samu 2016.10.21. 22:01:32

@Jackal_: Az kimaradt. A TCL SVC200 egyébként erősen kifutó (vagy 3 éves), egy hónapja pl. 9000 Ft-ért is ment az ebayn postával(gondolom kiment a készlet, azóta nem árul). De hátha visszajön. A techmoan-on arról is van teszt, össze tudod vetni az EKEN-el.

Viszont ha 17 ezerről indulunk, akkor szerintem már megéri a Gitup Git2 ért rádobni még egy erős tízest. Más világ.
süti beállítások módosítása