Digoo DG-VX1 hordozható elektromos mixer - Lusta gyurmások, figyelem!

2016.09.29. 08:00

mrgergoke

1b893821-86c5-4eb6-ab0d-048e08797d5e.jpg

Ezek a feliratok, ember... Mi az, hogy ,,Occur relax lifetime"? Történik pihenés életfogytig? Mi a jó istent akar ez jelenteni? Ha van egy elektromos shakered, akkor egész hátralévő életedben semmi dolgod nincs már? Hogyan akarják ezt összehozni a fossá gyúrt pasis marketingfotóikkal? Ők is semmit tesznek egész életükben? Na jó, elengedtem. Emelkedjünk felül azon, hogy mivel próbálják eladni ezt a jóságot a kínaiak, és hadd szóljak pár szót én a termék érdekében, mert valóban király cucc, csak ez nem jön át a rizszabálók módszerével.

Még egy utolsó kiröhögést engedjetek meg nekem, utána tényleg a teszt rész jön már. Egyszer korábban dobtam erről a termékről egy Facebook posztot, mert nagyon megtetszett még az előrendelői időszakában, és gondoltam, hogy megosztom veletek is. Nem volt drága, és jó alaposan megnéztem vásárlás előtt. Na, ezt a GIF-et akkor láttam meg:

-4.gif

Értjük ezt? Ez egy hurrikán generátor. Vajon mennyire voltak betépve a kínaiak, amikor ezt a feliratot elhelyezték a kép tetején? Erről nekem annyira Stewie jut eszembe a Family Guy-ból, ahogyan mókol a szobájában időgépekkel, meg mindenféle szuperfegyverrel, és Brian egyszer csak beállít a szobájába, hogy ,,Mit csinálsz, Stewie?" - ,,Építettem egy hurrikán generátort! Hát nem fantasztikus?".

 

Bontogatás

Igazából van shakerem, de annyira jól nézett ki a képeken, hogy muszáj volt megrendelnem. Tiszta sor, hogy gyúrás után elektromos shakert kell használni, mert mennyire gáz már kézzel felrázni a fél mázsa proteint, alfa-karotint, proto-neuro-szerotonint az extra magas fehérjetartalmú puncifikált mákdarációs táplálékiegészítőddel. Na jó, kicsit túlzásba vittem a cinkelést. Egy kicsit tényleg ellentmondásos, de hozzáteszem, hogy nem csak gyúrósok használhatják, hanem kávé, teát, gyümölcsleveket, mindenféle dolgot lehet bele tölteni, amit valami miatt fel kell keverni, vagy időnként nem árt mozgásban tartani, mert hajlamos leülni benne valami az aljára.

10-25.jpg

Én gyakran készítek gyümölcsturmixokat, amikről tudjuk, hogy ha nem issza meg 10 percen belül az ember, akkor a tetejére kiül a sűrű, megkeményedett, kissé habos részt, az alján meg ott marad a tiszta lé, és úgy már csak fele olyan jó. Időnként fehérjét is fogyasztok, amikor van lehetőségem aktívan sportolni, és mivel pont ez utóbbi volt kéznél, hogy bemutassam a működését, alább majd azt fogjátok látni.

227dfe15-5c8d-471c-8196-e8d0b1512c6a.jpg

Nagyon kulturált dobozban érkezett, meggyőző a körítés hozzá, és az anyagminőséggel szemben sincs semmi kifogásom. Masszív, stabil darabnak tűnik, ami nem túl nehéz, de egyúttal sugallja, hogy ebből bizony nem fog kifolyni semmi, ha rápattintod a kupakot.

Egyetlen hátránya, hogy csak 450 milliliterig van jelölés rajta, de fél liter matériát is bele lehet tölteni úgy, hogy ne folyjon ki. Ez pedig lehet akár 600 milli is, ha úgy tudod beletölteni, hogy a tetejét nem kell lecsavarnod, hanem a kupakon át nyomatod bele.

ead9fcb7-02b3-4bb7-87b2-6f23bb0f53ec.jpg

A működése egyszerű: 2 darab AAA elemet, vagy akksit kell az alján látható, szintén szorosan záró gumi alá betenni, megnyomni a gombot, és ha nem túl sűrű a cucc, akkor szépen elkeveri a dolgot.

 

Tesztüzem

Azt hiszem, hogy elsőre nem jól csináltam. Megszokásból először töltöttem bele a fehérjét, és aztán locsoltam rá a tejet (mekkora gáz, tejjel issza a fehérjét, búúúú!), és így kellően nagy és sűrű  közeg keletkezett a hurrikán generátor körül ahhoz, hogy ne tudjon egyből teljes lendülettel forogni. Ebből arra is következtetek, hogy könnyen lehetne valami olyan sűrű, már nem egészen folyadék állagú gyümölcsturmixot csinálni, ami megakasztaná majdnem teljesen, de arról sem szabad megfeledkezni, hogy egy aprócska motor hajtja, és csak olyan anyag tudná így megfogni, ami a sűrűsége miatt ki sem jönne rendesen a kb. 2 centi átmérőjű szájon.

Szóval egy kanál fehérjét borítottam bele, majd x mennyiségű tejjel öntöttem fel. Így teljesített:

Pár másodpercig lassabban forgott, és megküzdött a mennyiséggel, de aztán egy csapásra felgyorsult, és úgy összekeverte a cuccot, ahogyan én tényleg csak hosszas rázogatás után tudom hagyományos shakerben. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy harmadannyi idő alatt jobb munkát végzett, mint én az erőteljes rázogatással. Bár ennek nincsenek konkrétan belső élei sem, ahol megakadhatna a cucc.

Inni is kellemesen lehet belőle. Úgy van kialakítva a szája, hogy levegőzzön ivás közben, de ne nyelj levegőt, és ne is folyjon mellé a tartalma. A tisztítása nagyon egyszerű volt: letekertem az elektromos részt, és kézzel elmostam fél perc alatt, aztán hagytam száradni.

 

Konklúzsön

Bár én még előrendelő áron vettem, most is tök olcsó, mindössze 4600 forintot kérnek érte. Kifejezetten hasznos eszköznek tartom, jobb, mint az önkeverő bögre, amit kanállal nem is tudsz keverni a hülye alakja miatt, és jobb, mint a hagyományos shakerem, úgyhogy innentől ezt fogom használni. Az egyetlen negatívuma a relatíve kis űrtartalma (7 decihez vagyok szokva), viszont cserébe baromi jól zár, és univerzálisan felhasználható.

Innen vettem >>

 

4 komment

Címkék: elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr6211733305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2016.09.30. 13:36:27

Octoba eulópai embelek minden szalt megvecnek...

Advanced Flight 2016.09.30. 14:05:02

@Tibi !: az. Amúgy az a műanyag fos benne seperc alatt el fog törni, aztán mehet a kukába az egész.

elemes 2016.09.30. 14:36:58

Solution to a first world problem comes from the 3rd world...
süti beállítások módosítása