Blitzwolf BW-F4 bluetooth hangszóró teszt - Elegáns újonc

2016.09.05. 08:00

mrgergoke

1468986922_2.jpg

Egy újabb Blitzwolfos doboz toppant be, ami ezúttal abban különbözött a többitől, hogy legalább az rá volt írva a tetejére, hogy mi van benne. A legtöbb eddigi BW kartondobozra rá sem volt íva, hogy mit tartok a kezemben. Az F4-es a hatalmas akksival, és továbbfejlesztett mélynyomóval szerelt verziójú BT hangszórójuk a palettán, amit egészen elegáns formába is öntöttek. Hátha valakinek az eddigiek nem voltak szimpatikusak. A termék még csak próbálkozás, de a remény fényes sugarai ragyognak a Virágzó Kínai Kommunista Ipar új gyermeke mögött.

 

Bontogatás

Ez a bekezdés pontosan annyi, amennyinek látszik. A Blitzwolf a semmitmondó dobozaival mindig megspórolja nekem a bontogatós élményeim részletezését. Töltőkábelt és 3.5mm-es AUX kábelt kaptam hozzá, úgyhogy lényegében minden szükségessel ellát a gyártó a teljes körű beüzemeléshez.

1468987003_2.jpg

Helyette írok inkább a külcsínről, ha már úgyis előre elmondtam mindenféle öltönyös úrnak. Körben végig matt fekete fémrács védi a hangszórókat, ezt pedig alulról műanyagcsík csúszásgátló gumitalpakkal, felülről pedig szemcsés felületű fémkeret veszi körül. A gombok egy matt fekete, fa erezetre hasonlító, rendkívül szép műanyagágyban vannak elhelyezve, bár konkrétan a gombok nekem nem tetszenek. Szintén műanyagok, és fényes festékkel lettek lefújva, ezek hajlamosak ütődésekre lepattogással válaszolni, ami azért egy ilyen hangszórónál szerintem nem megengedhető.

Az összhatás viszont szerintem végtelenül meggyőző. Letisztult, és mégis mutatós. Én könnyen beleszeretek a csillivilli dolgokba is, de kinézetre ez nekem nagyon ott van.

 

Tesztüzem

Első dolgom volt feltölteni (felvett 1.6 - 1.7A-t lazán), és bedobni a mosógépbe, ahol teljes hangerőn (telefon 50%-on) szólhat. Azért rakom mindig a mosógépbe a hangszórókat, mert onnan csak annyira hallom ki őket, amennyire ahhoz kell, hogy meghalljam, ha abbahagyták a lejátszást, ergo lemerültek. Feldugtam töltőre a régi THL-em mellé, és nem kevesebb, mint 17 órán át szólt. A teljes hangerő 50%-os telefonos beállítás mellett nagyobb hangereje van, mint ami kellemes egy mondjuk 7 fős társaság számára, ha körbeülik a hangszórót. Legalábbis szobában. Szabadtéren azért jobban szétmegy a hang, de tény, hogy hangos.

1468987024_2.jpg

Maximum hangerőn mondanom sem kell, hogy már szükségtelenül hangos. Ha bömböltetni kell a zenét, akkor úgysem ez a megfelelő eszköz rá, de inkább túl hangos legyen, mint túl halk. Szükséges hozzátennem azt is, hogy egy-egy amúgy is hangos szám alkalmával itt már tud torzítani is, illetve a mélyet olyan szinten túl lehet vezérelni, hogy arra nincsenek szavak. Körülbelül olyan, mint amikor valami poposabb zenét hallgattál a haverokkal kocsiban, és kicsit feljebb vette a haversrác a basszust, aztán beülsz, a Dankó Rádióra tévedsz valahogy, és meghallod a bemondód, ahogy ,,DANKÓ RÁDIÓ!!!!!!!!!", miközben kirepednek az üvegek, és leáll a májad a basszustól. Na, ilyet tud ez is. Plusz idegesítő apróság: a bekapcsológomb túl lazán van a helyén és erős basszusra sokszor hangosan rezeg. Le kell ragasztani, vagy megfogni valamivel, mert kegyetlenül idegesítő tud lenni.

 1468987053_2.jpg

Szóval a basszussal csínján kell bánni, ha valaki hangszínszabályzót használ telefonon (érdemes!). Ami az agyonreklámozott xBASS rendszert illeti, hát vannak még erős hiányosságok. Van basszusa, ez tagadhatatlan. De az a baj, hogy ilyen hibridre sikerült. Van egy nagyon kellemes valódi mélye is, de mellette ott maradt az a gagyi puffogás is, amivel az olcsó szarságok utánozzák a basszust mindig. Ezt én mondjuk nem is tudom mire vélni, de kis hangszínszabályzós játszás után nagyjából eltüntethető ez az idegesítő zaj. Tapasztalataim szerint leginkább az okozza, ha nagyon felhúzom a mélykiemelést. Ez ugye nem mély frekvenciára értendő, hanem a hangszínszabályzóban van külön mélykiemelő csúszka, arra céloztam itt. Ha viszont sikerül kiszedni ezt a puffogást, egészen kellemes mélyeket produkál. Az Oittm szintjétől természetesen elmarad, de nem is vártam, hogy úgy fog szólni.

1470197087_2_1.jpg

Meghallgattam pár nem basszusos számot is, és nagyon kellemes élmény volt. Az jutott eszembe közben, hogy olyan szép tisztán szól, hogy simán el tudnám képzelni, hogy ezzel filmezek egy mobil házimozirendszer esetében. Bármikor rá mernék bízni egy akciófilmet is. Nem voltak tolakodó, és fülsértő magasak, de minden szépen hallható volt. A közepekben az tetszett (bár ez elég általános), hogy nagyon határozottan jelen voltak, nem éreztem semminek a hiányát. A sztereó pedig külön öröm, hatékonyan javít a teljes hangzásvilágon az F2-es monójához képest.

1468987114_2.jpg

Van rajta még egy zajszűrő mikrofon is, hogy a telefonálásokat normálisan lehessen róla bonyolítani. 1 méteres távolság volt az, ahonnan a partnerem szerint csendben még hallható voltam, de zajban már nem ment volna a dolog. Amúgy több, mint 30 percen keresztül beszélgettem róla úgy, hogy direkt arrébb raktam a telefont, hogy ne annak a mikrofonját használja esetleg, és kiváló hangminőségről számoltunk be mind a ketten, úgyhogy a telefonos része kifogástalan szerencsére.

 

Konklúzsön

17 óráig bírta elég jó hangerőn, remek az anyagfelhasználása, nagyon egyben van, viszont a mély extrém módon túlvezérelhető, hajlamos puffogásra, ha nem figyel az ember, és a bekapcsológomb az intenzív rezgéstől zümmögni kezd, ami rémesen zavaró tud lenni. Le kell ragasztani szigszalaggal. Az ára 14.000 forint, amit kompromisszumos úton megér. Ha nem volna az a nyomorék puffogás, és nem zörögne a gomb, akkor kérdés nélkül azt mondanám, hogy vegyétek-vigyétek, mert tényleg nagyon jó üzlet lenne, de ha a gomb nem is, a mélyes dolog elég ciki ilyen árkategóriában, meg ilyen reklám mellett. Kis ügyeskedéssel viszont ez is megszüntethető, és csak emiatt merem ajánlani, mert amúgy egészen biztosan nem fogtok benne csalódni.

Innen vettem >>

 

 

Vagy esetleg elvinnéd ingyen? Próbáld ki a szerencséd nyereményjátékban!

 

Blitzwolf BW-F4 giveaway

 

komment

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr911676617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jackal_ 2016.09.06. 08:24:54

Kezdek rászokni a blogra :D. Igazából ezekkel a pici hangszórókkal való próbálkozást én akkor hagytam abba, amikor kb. 3 éve megvettem a Thonet&Vander hangfalaimat. Annak annyira plasztikus a hangja és szinte semmit nem keverget elektronikából hozzá a hanghoz, minden úgy jön ki belőle ahogy bement, innentől kezdve meg nem volt értelme mást venni:D

Igaz, az 2x ennyibe kerül, mint ez a Blitzwolf.

A cikk jó lett.

xclusiv 2016.09.07. 00:07:02

@Jackal_: az a Jackal vagy akire gondolok?

Amúgy ja, a Mordaunt-Short pár nekem is 2x ennyibe került, igaz hogy vagy 8 éve és használtan, egy nagyon jó üzletet kifogva vaterán. Persze erősítő is kell mellé, de ég és föld ezekhez képest.
Bár van nekem is ilyen hordozható bt vackom, budin zenét hallgatni sokkal jobb mint a telefon, de nagyon nem ugyanaz...

Jackal_ 2016.09.08. 22:00:57

@xclusiv: Én fülhallgatóban Xiaomi Piston 3-mat használok, nekem az bevált mind hangminőségre mind kivitelezésre.

Nem tudom, hogy kire gondolsz, de lehet hogy az vagyok:P

xclusiv 2016.09.08. 22:17:05

@Jackal_: Fülesben egy Sony SBH20 hajtotta alap Panasonic van (mióta az AKG kábele megtört).

Ha az vagy akire gondolok akkor bő 10 éve mák, billiárd, póker, és utoljára talán Popeye-jel söröztünk hármasban, csak épp valami pókeres dolog közbeszólt (AA, AK, KK preflop all in, minden más dob)...

Jackal_ 2016.09.09. 09:45:33

@xclusiv: Akkor nem az vagyok akit keresel, de ne sivatagosítsuk el az oldalt személyes kommentekkel:D
süti beállítások módosítása