Blitzwolf BW-M1 USB multifunkciós eszköz - Ventilátor, lámpa és töltőkábel egyben

2016.07.23. 10:00

mrgergoke

1467101563_2.jpg

A Blitzwolf ezúttal úgy próbált ultimét olcsókütyüt alkotni, hogy továbbgondolta a Xiaomi által gyártott, nagy sikerű, de számtalan alkalommal lemásolt USB lámpáját. Egy kicsit szétvagdosta és csinált belőle töltőkábel, ventit, és lámpát egyszerre. A kérdés az, hogy 1500 forintért csak próbáltak ultimét kütyüt készíteni, vagy sikerült is nekik?

A piros, kék és fehér színekben kapható, átlátszó, zárható zacskóban érkező termék kinézetre egy az egyben megegyezik a Xiaomi lámpájával. Feltéve, hogy úgy van összeszerelve. Szerintem az elgondolás remek, mivel mindenki lemásolta már valami módon az eredeti USB lámpát, ebben legalább van egy csomó újítás. Például megmaradt a kis mérete, nem kerül majd sokba, ha elkészül, és új funkciókat kap, amik ha nem is életbevágóan fontosak, egy elég egyedi, vicces kis kütyüt alkotnak.

1467101564_2.jpg

A két hordozható akksimhoz illő színt rendeltem: fehéret és kéket. A zacskó hátulján van némi infó, de semmi amúgy nem sok érdekeset találni rajta. A tartalma egy LED fej, egy motor, egy propeller, meg egy töltőkábel. A kábel végére ráilleszthető a motor és a LED is, mindkettő nyilván microUSB csatlakozással. Technikai paraméterek tekintetében is el vagyunk látva, tudjuk ugyanis, hogy a LED 0.75W-os, a kábel maximum 2A-t tud átvinni, venti módban pedig 1W teljesítményre képes a kütyü.

1467101566_2.jpg

Az anyaghasználata tökre rendben van, TPE-ből készült. Ez egy hőre lágyuló kaucsuk, gumiszerű anyag. Szerintem az eredeti Xiaomi USB LED is ebből készült.

 

Tesztüzem

Összelegóztam a két eszközt, előszedtem hozzájuk az akksikat, és kipróbáltam, hogy mit tudnak. Az Ulefone Viennát egy fali töltő, illetve ennek a kütyünek a kábele is ugyanakkora árammal, 1.36 amperrel töltötte, ahogyan alább majd a képen is látszik. A ventije rettentően csendes, teljesen meg voltam lepődve, hogy milyen diszkrét zúgás mellett termel határozottan kellemes szellőt. Ebben a módjában nagyjából 1.0W-ot fogyaszt, azaz itt is helyesek a gyártó adatai. Ilyen teljesítménnyel mehet, amennyit akar, a fogyasztása jelentéktelen, és így a jó hír, hogy egy kisméretű power bank-kel is rettentően sokáig megy majd.

1467101569_2.jpg

Lámpává alakítva a fogyasztása szintén 1W, úgyhogy itt van némi eltérés azért, de legalább kellemes a fényereje. Nem fogja kiégetni senki retináját, az tuti, viszont közelről használva olvasáshoz, éjjel billentyűzeten gépeléshez, hasonló tevékenységekhez elegendő lehet. Éjjeli lámpának is használható akár, feltéve persze, hogy olyan power bank-re dugja rá az ember, amit a gombjával ki lehet kapcsolni, mivel most jöttem rá, hogy a Blitzwolf kisebbik akksija nem kikapcsolható. Csak akkor kikapcsolható, ha kihúzza az ember, viszont bekapcsolni (hosszabb nem működés után) csak akkor lehet, ha bedugás után még a gombot is megnyomja az ember. Kicsit fura, de ez van.

 

 

Konklúzsön

1467101567_2.jpg

Mivel csak 1500 forintba kerül, azt gondolom, hogy biztosan nem rossz üzlet. Lehet belőle egy lámpát is csinálni, aminek közelről elég a fényereje akár olvasáshoz is, messzebbről viszont csak éjjeli lámpának, hangulatvilágításnak jó, másnak nem. Átalakítható ventivé is, ami még jó ideig hasznos társ lehet, és még töltőkábelként is használható a kütyü. Az már csak plusz királyság, hogy nagyon kis helyen elfér az egész, mert még a propeller is levehető. Attól sem kell tartani, hogy valaminek baja esik, mert ami hajlik, az flexibilis, nyugodtan nyúzható, így a propeller is. Mindkét módjában keveset fogyaszt, viszont ha tölteni kell vele, meglepően nagy áram, 2A is átvihető vele, így ajánlott kütyü.

Itt megvásárolható.

komment

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr548896308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vacs85 2016.07.24. 16:12:06

Szia.

Xiaomi Power bank-al is képes együtt működni?
Tehát a bank-on lévő kapcsolóval tudom ki/be kapcsolni?
Ha van rá lehetőséged, akkor próbáld ki kérlek!

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2016.07.24. 17:12:16

@vacs85: Szia! Biztos, hogy működik vele, de nincs most nálam Xiaomi PB, nem tudom kipróbálni :/
süti beállítások módosítása