Kínai grillsütő teszt - 2500 forintért is használható

2016.07.14. 08:00

mrgergoke

h16490-1-ce6f-6doz_1.jpg

Már rég volt, hogy olyan ökörséget rendeltem volna Kínából, amit más nem rendelne meg, viszont a blog részben azért is van, hogy olyan termékekről írjak, amiket másnak megvenni sem jutna eszébe. Nemrég pedig teljesen véletlenül pont egy ilyen termék akadt a kezeim közé. Ez pedig nem más, mint egy kisméretű, hordozható, összecsukható grillsütő. Két oka van, amiért más nem rendelne ilyet Kínából: egy az, hogy látatlanban veszed, meg mi a töknek rendelnél Kínából, amikor tele vagyunk grillsütőkkel mi is, és kettő, hogy 2500 forintba kerül az egész. Igen, annyiba.

Ezek után mit várhat az ember. Aki nem járatos napi szinten az efféle kínai bizniszekben, annak hasfájós röhögése támadhat az egész koncepció hallatán, és most bizonyára azon gondolkodik, hogy miféle elvetemült állat lehetek, hogy ilyenekre pénzt vagyok hajlandó kiadni, erre válaszul pedig csak annyit mondanék, hogy igen, valóban egy elvetemült állat vagyok. De ez nektek csak jó.

Szóval kiadtam 2500 forintot egy ilyen, ránézésre is silány minőségű, fél kézzel összehajtható, elméletileg rozsdamentes fém grillsütőre, mert ha valaki, hát a magyarok imádják a büdzsé megoldásokat. Én is. Ezért hát látni kell egy ilyet is. A termék nem több, mint 1.5kg, és alumíniumból készül a leírás szerint. Egy hatalmas pozitívumot megjegyeznék már most: a termék marketingfotói egyszerűen szarul lettek készítve, ugyanis rendesen felállított állapotban nem így néz ki. A tűztere a lábak kinyitásakor lejjebb ugrik egy szintet, hogy ne legyen olyan közel a parázs az ételhez, ne égjen oda a cucc olyan könnyen. Ez elsőre talán eszébe sem jut az embernek a képek alapján, amik így végtelenül tróger módon készültek az ismeretlen gyártó által, de szerencsére a megvalósítás jól sikerült.

h16490-1-ce6f-h3sz_1.jpg

A képek alapján egy vékony szálú, de nagyon sűrűn rácsozott lapon süthető a kaja, így akár kisebb zöldségdarabokat is fel lehet tenni rá anélkül, hogy pálcára kellene tűzni őket, nem fognak leesni a parázsba. Még egy pozitívum a tesztüzem előtt: a tűztér alján egy másik rács választja el a hamut az égő fától/széntől, és mellette szellőző nyílások segítik az égést.

 

Tesztüzem

Egy átlagos karton dobozban érkezett, aminek szerencsére még füle is van, így máris hordozható, és könnyen elcsomagolható így is. A termék valóban nem több 1.5kg-nál, és a zacskójából előhalászva gyakorlatilag máris használható. A lábak tartják vissza a tűzteret a lejjebb ugrástól, így amint kinyitottam őket, rögtön nagyobb tér állt a rendelkezésemre. A lábak a függőlegesnél valamivel jobban kihajthatóak, és a végére egészen nehezen járnak, így nem kell összecsuklástól, és kínos balesetektől tartani. Nem mellesleg az anyag nem vezeti jól a hőt, így a lábak nyugodtan megfoghatóak akkor is, ha már fél órája be van gyújtva benne. Tudom, hogy nagyon ritka eset az, amikor ilyesmire szükség lenne, de jó észben tartani, hogy ha valami balul ütne ki, akkor szabad kézzel nyugodtan felkapható, és arrébb tehető.

h16490-1-ce6f-iisp_1.jpg

Az anyaga vékony, de korántsem olyan vékony, mint ahogyan én azt vártam. Az tény, hogy kézzel el tudom görbíteni nagyjából bármelyik részét, de ezen hamar túltettem magam, mivel számítottam rá. A lábai miatt tehát stabilan áll, a tűztér is biztatóan nagy méretű, és bár biztos, hogy nem egy 20 fős bandát fog szélsebesen kiszolgálni, de random párfős sütögetéshez kiváló társat láttam benne.

Úgyhogy elkezdtem fát aprítani, papírt gyűjteni, és bedurrantottam egy kör valami szalonnás-sajtos virsli megsütéséhez. A kipróbáláshoz megfelelő mennyiség volt, minden lényeges dologra rájöttem útközben. A rácsot kihúztam, hogy be tudjak gyújtani, aztán amikor kezdett már kellően leégni a tűz, párszor oldalba vágtam, hogy összeomoljon a rakás, és kicsit leégethessem a rácsot is, sosem tudni mi van rajta. Visszatoltam a helyére, a fülek és a felső él közé, amik egyébként tök szorosan tartják, az elején még némi kézi tágításra is szükség volt, hogy könnyebben járjon. Nem telt bele egy perc, a lángok mardosására reagálva elkezdett elszíneződni a rács, majd szépen hegy-völgyes is lett. Az elszíneződés mutatta, hogy leégett róla valami bevonat, majd a szaki javaslatára nem aggódtam emiatt, azt mondta, hogy más rácsok is elszíneződnek.

h16490-1-ce6f-kb7l_1.jpg

A hepehupás rács sem jelentett gondot, viszont alig bírtam abbahagyni a nevetést, amikor megláttam. Sajnos így a virslik időnként ide-oda gurultak az egyik felén, és nem volt túl kényelmes így elkészíteni őket, de ha hús szeletekről, meg zöldségekről lett volna szó, nem jelentett volna problémát a legkevésbé sem. Olyan hőt nyomott (erősen szeles időben), hogy a szalonna már feketére pörkölődött pár helyen és kénytelen voltam levenni, de a vastag virsli közepe még nem melegedett át igazán forróra, csak melegre.

Kihűlés után a rács sajnos nem állt vissza eredeti formájára, de hajlíthatóvá vált, úgyhogy kézzel visszagörbítettem nagyjából. A tisztítása rém egyszerű: ki kell emelni a tűzteret, és kiborítani belőle a hamut. Igény szerint vízzel kiöblíthető, és következő alkalom előtt a rács óvatosan ledrótkefézhető.

A képre kattintva egy veszélyesen étvágygerjesztő képekkel teletűzdelt galéria nyílik!

 

Konklúzsön

Tudom, hogy sokan most csak fanyar vigyort eresztettek meg, hogy úgy kell nekem, de én nem gondolom, hogy rossz üzletet kötöttem volna. Aki nem gondolja igazán komolyan a grillezést, az minek vegyen egy drága szettet? Nagyon ritkán grillezek, sosem kell hatalmas társaságot megetetnem vele, viszont amikor rám jön a süthetnék, akkor van egy olyan olcsó szettem, amit akkor sem tudok sajnálni, ha ,,Allahu akbar!" kiáltással menet közben felrobban. Túl olcsó ahhoz, hogy az ember igazán vigyázzon rá, és mégis annyira praktikusan használható, hogy teljesen meg vagyok lepődve. Kisebb mennyiségű hús simán készíthető vele, mert azért van hely, de egy tárcsa kapacitására nem kell számítani. Érdemesebb szénnel próbálkozni, mert fával macerásabb a kis méret miatt, de lévén, hogy hatalmas hőt tud leadni a kialakítása miatt, a húsok nagyon gyorsan elkészülhetnek rajta. Nincs gond a takarításával sem, konkrétan lustáknak lett tervezve: a hamu kiborítása után takarítás nélkül visszatehető a dobozába, úgyis van benne még egy zacskó is neki. Kis helyen is elfér, könnyű, és csak 2500 forint, bár a szállítása a mérete és tömege miatt nem túl olcsó. Nevetséges termék, de mégis király.

Itt megvásárolható.

komment

Címkék: egyéb otthon

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr828864032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Janossz 2016.07.14. 16:46:57

2500 Ft-ért is használható, miután kifizetted az 5 000 Ft postaköltséget. Annyit már nem ér.
süti beállítások módosítása