Andoer UC40 projektor teszt - olcsó Blitzwolf ikertesó

2016.07.04. 08:00

mrgergoke

and_1.jpg

Pár hónapja, miután megírtam a Blitzwolf projektoráról a tesztet, annyian kommentelték ide, hogy az egy bizonyos UC40 fedőnevű darab tökéletes másolata, hogy beszereztem belőle egyet. Első látásra annyit sikerült kiderítenem, hogy minden bizonnyal van egy gyár, ahol ezeket csinálják, és más gyártók, mint a UNIC, vagy az Andoer felvásárolják ezeket a saját márkanevük feliratával és OEM-ként eladják. Hozzám most az Andoer UC40-ese jutott el.

A cikk terjedelméből látszani fog, mennyire megegyezik a Blitzwolf termékével. Azt leszámítva, hogy ők belepakoltak még vezetéknélküli frissítést, illetve Miracast és DLNA funkciókat, semmiben sem különbözik. Még mechanikájában sem.

A doboza néz ki máshogy, tervezett magának egy sajátot az Andoer, de csak színeiben más, ugyanis a mérete ugyanaz, a belsejében ugyanolyanok a szivacsok, ugyanaz az elrendezés, csak a projektornak más a színe egy kicsit, és minimális dizájnbeli eltérések vannak.

v1438eu-4-a182_1.jpg

A dizájn tehát itt is teljesen jó, az összeszerelési minősége jobb, mint a Blitzwolfé, konkrétan kifogásolhatatlan, a színei is jobbak, az anyaghasználata pedig pont ugyanolyan remek. Külsőre semmi csúnyát nem mondhatok, lássuk, mit tud működés közben.

 

Tesztüzem

Bekapcsoltam, jött az Andoer felirat, aztán ugyanazt a menüt láttam, amit a Blitzwolfénál, csak kettővel kevesebb bemenetre van lehetőség, ugyanis itt "csak" SD kártyafoglalat, USB port, AV in, és HDMI bemenetek vannak. A teljes menürendszer ugyanaz, és még azok a szoftveres apróságok is megegyeznek a Blitzwolf termékéével, amiket találtam annál.

v1438eu-10-a182_1.jpg

Tradicionális kínai családi program a Tedhez hasonlóan alja-hulladék filmeket megnézetni az 5 évesnél fiatalabb korosztállyal nyelvi fejlődés céljából. Brit tudósok kimutatták, hogy a Ted nézése olyan intenzív szókincsbeli fejlődést indukál a kisgyermekeknél, mintha egy hetet eltöltenének egy átlagos magyar kamionsofőr mellett utazva.

A menü tehát itt is végtelenül egyszerű, nincs túlbonyolítva, de ahogy a képeken is látszik, azért nem szűkölködünk beállításokban. Többek között lehet színhőmérsékletet, hangszínt, képarányt, nyelvet és időzítéseket állítani, illetve manuálisan fókuszt, meg trapézkorrekciót. Az a kissé gagyi jelenség itt is megvan, hogy ha nem vízszintesen, pont előre vetítünk a projektorral, akkor hiába a trapézkorrekció, valahol már zavaróan homályos lesz a kép. Érdemes úgy tervezni vele, hogy ha nem egyszeri élménynek akarja az ember megvásárolni ezt az olcsóságot, akkor keressen neki helyet, hogy teljesen egyenesen tudjon vetíteni vele valamilyen felületre.

A képre kattintva galéria nyílik!

A zajszintje átlagos, nem hangosabb a Blitzwolfnál, és nem is zavaró, még a saját kis hangszórója is képes teljesen elnyomni, pedig nem egy fergeteges élmény arról hallgatni a film hangjait. De hát erre van ott a 3.5mm-es dugó, tessék hangrendszert, vagy fejhallgatót rákötni. A fényereje papíron 800 lumen, én csak azt tudom, hogy tökéletesen megfelelő a valóságban. Sötét szobában nem lesz olyan jelenet, amit ne látnánk tisztán vele. A remek fényerőhöz szerény fogyasztás társul, lejátszás közben is megelégszik fixen 60 wattal, ami 5 órás működés esetén kb. 12 forintot jelent.

 

Konklúzsön

Akit jóval mélyebben is érdekel a dolog, olvassa el a Blitzwolf tesztet, de ha vásárolni akar, akkor inkább ide jöjjön vissza, mert ez majdnem ugyanaz, csak olcsóbban. Összességében azt tudom mondani, hogy ez egy nagyon szerethető kütyü, főleg ha az árcéduláját nézi valaki. A termékért mindössze 17.000 forintnyi dollárt kérnek el ingyenes szállítás mellett, és jó esélyünk van áfamentesen megkapni a terméket még Kínából is, az enyém is megjött gond nélkül. Remek fényereje van, keveset fogyaszt, jól össze van rakva, stabil, és ha a plafonra vetít vele az ember, akkor minden bizonnyal nem lesz egyetlen olyan homályos folt sem a képen, ami zavarná. A beépített hangszóró nem egy nagy szám, de ez legyen a legnagyobb hibája, senkit sem fog érdekelni, ha egyszer beüzemelte. Ebből valóban a család kedvence lehet, nekem nagyon tetszett.

Itt megvásárolható.

Kupon kód: 10Andoer

 

Uff.

komment

Címkék: elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr468848350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.07.04. 16:53:30

pont ilyet vettem tavaly ebayen... ott még oclsóbb

komolytalan samu 2016.07.04. 19:49:47

Ennek már van egy upgradelt 1200 lumenes változata. Persze a 800, és az 1200 sem igaz. A kínaiak a LED maximális teljesítményét adják meg, amit az összeállítás sosem ér el és nagyvonalúan azt is elfelejtik, hogy az LCD megeszi a fény felét.

De ezzel együtt ez az első olyan olcsóprojektor, amit már megéri kockáztatni. Én mondjuk kifizetnék +20 dolcsit egy 3000lumenes led izzóért, és még 30-at egy 720-as hd panelért (hogy a 50 dolláros hd telefonok mellett még miért nincs ilyen, azt nem értem).

A_Sala 2016.07.04. 23:56:16

Szia.nekem is van ilyen csodám. Az egyetlen gond hogy sd vagy usbről nem viszi a videók hangját ha ac3 hangformátumú. Marad az hogy laptoppal hdmin összedugva használjuk. Tapasztaltál ilyet?

paperboy 2016.07.05. 15:01:50

Sziasztok, annyit szeretnék kérdezni, hogy ez le tudja játszani a Wifi-n keresztül a NAS-on tárolt filmjeim (a NAS-on Plex fut). Vagy ehhez már kell egy media lejátszó is mellé? Ill nekem a teraszra kellene amolyan kültéri nappalihoz projektornak, arra elég lehet a fényerő? persze árnyékos helyen lenne. Köszönöm

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2016.07.05. 15:07:04

@paperboy: Szia! Nem, kinti vetítéshez ez már kevés lesz, fények mellett nem elég a fényereje. Javaslom, hogy nézz körbe az alábbi linkeken:

www.tomtop.com/Video-Audio/Projector-Accessories?aid=C4

www.banggood.com/search/projector.html?p=6B232338637912016021

paperboy 2016.07.05. 15:14:59

@mrgergoke: Szia, kösz szépen epp most néztem, az én általam preferált kép mérethez minimum 1500 lumen kellene, ez meg a fele. Igazabol a LED tv helyett keresek valami megoldast.

Urgal 2016.09.29. 23:20:44

Hat sajnos ez a leirás félreérthetö volt.. ezen semmilyen Wifi funkció nincs rakta vs. a Blitzwolf projektkor.
Szóval azért nem teljesen ikertesó :(
Kar mert szeretem volna kábel nélkül streamelni egy másik gépről a lakásban :(
Valaki esetleg erre a feladatra nem tud egy olcsó kiegészítőt?

Amúgy a leírás többi részével egyet értek..teljesen megéri az arat..

Imre Fazekas 2017.01.13. 21:13:29

Sziasztok,pár hónapja én is vettem egy ilyen csodát csak az vele a baj, hogy bekapcsolás után hogyha elmozdítom akkor elkezd "brummogni" de nem úgy mint amikor zúg a ventilátorja. Van valakinek hasonló tapasztalata? Küldjem vissza? Válaszokat előre is köszi.
süti beállítások módosítása