Blitzwolf BW-F1 bluetooth hangszóró teszt - vérbeli Blitzwolf

2016.06.06. 08:00

mrgergoke

9d9db1f1-94f6-4752-b7bf-7a33884898a4.jpg

A nem egészen 11.000 forintos áron kínált (most akcióban csak 8000!) Blitzwolf hordozható bluetooth hangszóró végre valahára eljutott hozzám is. Már régóta fentem a fogam rá, de valahogy csak most jutottam el a tesztelésig. Kellemes meglepetést okozott még az Oittm hangszórója után is, ahogyan egy valamirevaló Blitzwolf termékhez illik.

Tetszett, hogy fém házas az egész, máshol is jókat írogattak róla, és még a hangját is dicsérték. Mivel nincs meg egészen 11 ezres sem az ára, sztereó, 1800 mAh-s akksi van benne, és valóban jó kompániának tűnik, nem volt egyetlen valamirevaló indokom sem, hogy miért ne venném meg.

1447406980_2.jpg

 

Bontogatás

A megszokott, kívülről nagyon egyszerű, már majdhogynem semmitmondó kartondobozkában érkezett, úgyhogy nem is vesztegettem túl sok időt rá. A Blitzwolf feliratos pecsétszerű matrica átvagdosása után kinyitottam a kartont, és kiszedegettem a mindenféle habszivacsokat, amik minden irányból védték a terméket. Annak ellenére, hogy fémből van az egész, így védik a kartonon belül is. Dicséretes dolog, ha arra gondolunk, hogy egy Xiaomi Redmi 3 Pro is meztelenül érkezik a kis tálcáján.

1447406973_2.jpg

Az akksikapacitás már elsőre sem tűnik kamunak, határozott súlyú ketyere került a kezembe. Ez persze köszönhető a fém borításnak is többek között, de mindenképpen pozitív első benyomást kelt. A pozitív benyomás értendő mind az anyaghasználatra, mind az összeszerelési minőségre, de még a dizájnra is, ugyanis egészen kellemes formatervvel lett ellátva. Nem csillog-villog, csak teszi a dolgát, és sokaknak pont ez lehet vonzó benne más, szintén kínai termékekkel szemben.

1447406970_2.jpg

A vezérlőgombok nagyon puhák a tetején, gumis borítást kaptak, csakúgy, mint a termék oldalai. A jobb oldal tetején lehajtható egy kis részen a gumi, itt található a microUSB töltőcsatlakozó, illetve a 3.5mm-es jack AUX bemenet. A másik oldalon csak egy kis pöcök figyel, arra várva, hogy madzag kerüljön bele, és lifeghessen valamin az eszköz. Az alján található két gumis pöcök, így nem fog csúszkálni, ezért jár a piros pont.

1447406972_2.jpg

A dobozban egyébként mindhárom kiegészítő megtalálható: töltő- és AUX kábel, valamint egy akasztó, ha például csuklóra akarnánk rögzíteni. Ezeken felül már csak némi papír akadt a kezem ügyébe, amit jó felhasználóhoz méltóan még csak meg sem érintettem. Úgyis jobban érdekelt, hogy mit szól a gép.

 

Tesztüzem

A beüzemelés villámgyors, mint mindig. Hosszan nyomva kell tartani a puha bekapcsológombot, amíg egy kissé idegesítő hanghatást nem hallat az eszköz, és máris villogni kezd a középső BT/telefon módváltó gomb. BT módban indul természetesen, és mindenféle kód, meg egyebek nélkül csatlakoztatható 10 másodpercen belül. Először Youtube-bal próbáltam ki, aztán hangszínszabályozott Play Zene alkalmazással.

1447406976_2.jpg

Youtube-on nem mutatott különösebbet. Baromi hangosan megszólalt, majdnem kiugrottam a bőrömből, aztán halkabbra véve, és egy órát eltöltve mellette rájöttem, hogy bár kellemes a hangja, és még némi basszus is felfedezhető a zenében, a méretéhez képest nem szól úgy, mint ahogyan én azt vártam. Aztán rájöttem, hogy mi a 2 megoldás a dologra.

1447406985_2.jpg

Az egyik az volt, hogy háttal kell fordítanom magamnak. A hátán van a "mélynyomó", és megfordítva tőlem elfelé küldi a közepet és magasat, viszont a mélyet első kézből kapom, illetve hangszínszabályozott appon keresztül kell adni neki a zenét. Ez mindjárt megváltoztatta a teljes hangzást, egyből el is töltöttem még egy órát mellette. Nem eget rengető a mély, de az íróasztalomon, maximum 50%-os hangerő környékén szólva egészen kellemes összhangot produkált, és becsületére legyen mondva, hogy egy teljesen nyitott park kellős közepén sem veszik el a basszus. Azt mondjuk nem teljesen értem, hogy miért nem a saját, aranyozott csatlakozós AUX kábelével adja a gyártó annak megjelenése óta ezeket a hangszórókat, de sokkal eredetibb ötlet lenne, és még reklámozhatnák is, hogy kevesebbet esznek az eszközök (a telefon és a hangszóró is), amíg nem BT-n megy a muzsika. Na mindegy.

1447407038_2.jpg

Mondanom sem kell, hogy van rajta mikrofon, és fel lehet venni róla a hívásokat, hogy hangosan bonyolítsuk őket. Ami pedig még lényeges pont, az az akksi. A gyártó nem hazudik az üzemidőkkel kapcsolatban. Valahogy az a tendencia mostanában, hogy a valamirevaló gyártók egyáltalán nem hazudnak a hordozható hangszórók üzemidejével kapcsolatban, már számos példát láttam/hallottam erre. Kezemben pedig a következő példa, ugyanis kb. 7.5 órán át képes üzemelni úgy, hogy ő is, meg a telefon is csutkán van. Ez azért nem rossz eredmény, ennyi idő alatt egy átlagos bulinak vége is van a résztvevők "kifáradása" okán. Aki 8 óra alatt nem tud süketre részegedni, annak meg úgy kell, az igyon csak zene nélkül utána. Hozzáteszem, nem maximum hangerőn, de még bőven kiabálva, 21, azaz huszonegy órát ment. Valami anomália lehetett, azóta sem értem.

Kattintásra galéria nyílik!

 

Konklúzsön

Az eszközzel teljes mértékben elégedett vagyok, de úgy gondolom, hogy némiképpen feláras a dolog. Ezt pozitív értelemben mondom, és azt jelenti, hogy szerintem mondjuk 8500-9000 forint lenne jogos összeg a hangzásért cserébe ahhoz, hogy kifejezetten jó üzletnek minősül, a fennálló maradék pedig a gyártási minőségre, és a fém házra, meg úgy általánosságban az anyaghasználatra megy rá. Megérte rákölteni azt a kis pluszt. Na, de így, hogy 8000 forintba kerül, ez abszolút best buy cucc a nyárra.

Ha valaki fém házas, masszívabb, de kis helyen is elférő hangszórót keres 10+ óra környéki játékidővel, nagy hangerővel, annak csak ajánlani tudom. Aki viszont nem akar garasoskodni, és inkább rákölt egyszer a minőségre egy kicsit többet, annak még mindig az Oittm az eddigi legjobb ajánlatom.

Itt tudjátok megvásárolni.

Dobj egy lájkot tesókám, ne legyé' má' sóher!

Uff.

2 komment

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr98742096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xclusiv 2016.06.07. 00:38:12

"Hozzáteszem, nem maximum hangerőn, de még bőven kiabálva, 21, azaz huszonegy órát ment. Valami anomália lehetett, azóta sem értem."

Segítek: az emberi hallás hangerő-érzékelése alapvetően logaritmikus, vagy legalábbis arra hasonlít. Nem véletlenül használják a deciBel skálát, használnak erősítőkben logaritmikus potikat, stb.
És ugye ez a fogyasztásra is hasonló hatással van...

xclusiv 2016.06.07. 00:38:40

@xclusiv: már ha nem A osztályú erősítő van benne, amit kétlek :)
süti beállítások módosítása