Sardine SDY-019 bluetooth hangszóró és kínai kocka óra teszt - olvasói nyeremények

2016.04.25. 10:00

mrgergoke

index_cut.png

Olvasói felajánlás révén született meg ez a cikk. Az egyik TomTopos nyereményjáték alkalmával a nyertes volt olyan jó arc, hogy felajánlotta nekem egy teszt erejéig a cuccait, így nyilván hozzám érkeztek meg Kínából. Ezt azért emelem így ki, mert elvettem az első bontogatás örömét a valódi tulajtól. Muhaha. Kár, hogy nem vettem videóra, most már bánom. Kéjes arccal élvezkedhettem volna, miközben összebuzerálom a csomagolást, hogy többé vissza se lehessen rakni bele szépen. Megint hülyeségeket írok.

Szóval a nyereményjáték valami olyasmi volt, hogy 30 dolcsiért lehet cuccokat választani a webshopból, így lényegében azt nyersz, amit akarsz a megadott kereten belül. Hős nyertesünk egy fakocka kinézetű órát kért, valamint egy BT-s hordozható hangszórót.

Előbbit már sokszor emlegettétek nekem, hogy vegyek egyet, és legyen teszt róla, de sosem szántam rá magam. A sors játéka. Utóbbiból minden évben akad legalább egy a tesztasztalon, mivel minden tavasszal rám jön a vásárolhatnék, amikor a gyártók dobják ki az újabb és újabb cuccokat. Tavaszi jó idő, esti piázgatások a barátokkal, nyáron tópart, túrák, meg ilyenek, és sosem tudni, hogy mikor jön jól egy ilyen. Szimpatikusak a cuccok, lássuk, hogy mit tudnak.

 

Fakocka kinézetű hőmérőóraizé

Műanyagból készült, 6 centi oldalélhosszú kocka. Van benne egy hőmérsékletszenzor, ébreszteni tud, meg óraként funkcionál. Az anyaga erezett, tényleg meglepően hasonlít a fára. A tapintása már nyilván nem olyan, de itt elsősorban a kinézet számít.

h14953bbl-11-155e.jpg

4 darab AAA elemmel működik, vagy az USB-DC in kábelen keresztül, amit a dobozban találtam. Furcsamód 6V DC van ráírva a hátuljára, ezt nem értem. Az USB ugye csak 5, és remekül megy is USB tápról. Biztos csak valami kínai félrenyomtatás megint. A hátlapja amúgy tipikus gagyi műanyag, de szerencsére semmiféle behatást nem kell majd kibírnia.

h14953bbl-1-155es.jpg

Ha véletlenül leesik a szekrényről, szerintem attól még nem lesz baja, de inkább nem próbáltam ki, ha már úgysem az enyém a cucc. A takarólemezke alá mennének az elemek, de nekem pont nincs 4 darab AAA, így csak USB-n tápoltam. Kipróbáltam például a Blitzwolf hordozható akksijával (igen, majd róla is lesz cikk), és lássatok csodát, 20 másodperc alatt kikapcsolt. Olyan keveset fogyaszt az óra, hogy az akksi elektronikája levette az áramot, mert azt hitte, hogy nincs valódi fogyasztó rajta. Okos, ez máris egy jó pont neki.

h14953bbl-2-155e5.jpg

Az elemek helyén van egy piros szalag is, ami arra jó, hogy az elemeket rápakolva könnyen kiszedhetőek lesznek, ha majd cserére kerül a sor. Végre gondolnak az apróságokra is. Az óra egyébként kb. 10 másodpercig mutat valamit, utána csak megint csak egy műanyag kocka. Hosszas tűnődés után rájöttem, hogy megbökdösésre reagál. Próbáltam kitalálni, hogy merre kell mozgatnom, hogy kapcsoljon, de nem jöttem rá. Finom döntésekre nem reagált semmit, ellenben, ha lendületesen rátettem a kezem, és mozdítottam rajta egyet, rögtön felvillant a kijelző.

h14953bbl-6-155e.jpg

Az időt seperc alatt beállítottam, a hőmérséklet meg rendben volt már úgy magában is. Az ébresztő funkciót könnyen megtaláltam, nem kell semmi után sem kutakodni. Amúgy minden gombnyomásra hangosan pittyeg. Elemekkel javaslom használni, mivel a kábel rövid, és zavaró lehet. Amúgy nagyon szerethető darabnak tűnik, még az is lehet, hogy veszek egyet magamnak is. Nincs meg 2600 forint sem és tök király.

Képek

Itt tudjátok megvásárolni.

 

Sardine SDY-019

Az első komolyabb(nak tűnő) hordozható hangszóró, ami hozzám került. 1500 mAh-s, beépített akksival és sztereó hangszórópárral, plusz "mélynyomóval" szerelték, ami már első hallásra is csábító. A kinézetével nem csak a képeken nem volt baj (fekete volt csak elérhető a webshopban), élőben pont ugyanolyan jól néz ki.

v1216b-8-05d5.jpg

Full műanyag az egész (kivéve a fémrácsot az elején), gumírozott külsővel. Az ujjlenyomatokat, és zsírt sajnos eléggé gyűjti, ami fényben látszik igazán, de inkább ez, mint hogy gagyi legyen az egész. Kapott LCD kijelzőt, és jó pár gombot is, így a kezelését sem kell megoldani egyetlen gombbal. Sok kisméretű hangszórónál csinálják a kínaiak, hogy ráraknak egy gombot, és Morse kódokat kell nyomkodni rajta kábé a különböző funkciók eléréséhez. Mert nem lett volna ám felhasználóbarátabb rárakni még egy gombot...

v1216b-2-05d5.jpg

Na, de a Sardine termékénél nincs ilyen probléma, bőven elég gomb található rajta, a kezelése abszolút kellemes. Enyhén felfelé döntve áll meg a talpán, amit kis tapadókorongokkal is elláttak, hogy ne csúszkáljon olyan könnyen. Még egy jó pont. A hátlapon van minden bemeneti kezelési lehetőség. Itt van például a kétállású kapcsoló, amivel ki-be lehet kapcsolni, egy 3.5 mm jack az AUX-nak, egy microSD kártya foglalat, egy USB bemenet, meg töltéshez egy microUSB port.

v1216b-10-05d5.jpg

Megérkeztekor merüs volt, de durván (elfelejtettem mérni) 4-5 óra alatt telire töltötte magát. Bekapcsolva BT módba lépett, és egészen három sorral fentebbig róla ment a zene írás közben. Kártyát téve bele rögtön elindul a lejátszás, bár ennek, és a hasonló, USB-s megoldásnak az a hátránya, hogy külső meghajtás nélkül nincs hangszínszabályzás. Viszont legalább önmagában tud zenélni az eszköz, nem kell más hozzá. A memóriakártya egy kicsit kilóg mondjuk a hátuljából, durván másfél milliméternyire kint marad. Ez egy kicsit fura, de az összkép mellett úgyis vállat vontok rá. Érdekesség, hogy ha kiszedem a kártyát, és visszatolom bele, kérdés nélkül ugyanott folytatódik, ahol abbamaradt a lejátszás.

v1216b-4-05d5.jpg

A kapott jack-jack kábelen keresztül pontosan ugyanolyan pörgősen, és problémamentesen megy a lejátszás, mint a többi módszerrel. Őszintén szólva ebben a pillanatban lepődtem meg teljesen. Megnyomtam az FM gombot, és abban a pillanatban már szólt is a rádió. Tökéletesen tisztán, tized MHz-re pontosan eltalálta az adót. Nagyon ritkák az olyan kínai kütyük, amiknél ennyire egyszerűen megy a tesztelés. Amit megnyomok, az úgy működik, ahogyan a nagy könyvben meg van írva. Az ébresztés gombra röviden nyomva ki-be kapcsolja azt, hosszan nyomva pedig beállíthatunk egy időpontot, hogy mikor ébresszen. Alapjáraton, bekapcsolva, a lejátszás/telefon gombot kell hosszan megnyomni az idő beállításához. Mikrofon is található rajta, így akár vezetékesen, akár BT-n telefonálásra is használható, bár kétlem, hogy bárkinek erre kellene.

v1216b-5-05d5.jpg

Végül pedig pár szó a hangzásról. A közepek nagyon szépek, a magasak kellemesek, és sosem eltúlzottak. Biztos ismeritek azt, amikor szétveri a dobhártyátokat egy-egy "sz" betű vagy cintányér a szám közben. Szó sincs ilyesmiről. A mély már hagy némi kívánnivalót maga után. Ez annyit jelent, hogy távolabb menve az eszköztől és nem közvetlen közelről direktben hallgatva majdnem teljesen korrekt az összhangzás, de a mély alja valóban hiányzik. Jó, persze-persze, mit várok egy ekkora eszköztől, főleg ennyi pénzért (5.500 forint), na de akkor is, na. A hangerő több, mint elég. Maximumon itt-ott minimális torzítások előfordulhatnak (feltéve, hogy a telefon is maximumon küldi neki), de ha nem figyeltem rá, akkor nem tűnt fel.

v1216b-1-05d5.jpg

Ez messze az eddigi legjobb eszköz, amit a kategóriában láttam. 5500 rongyos forintért olyat kínál, amit garantálok, hogy itthon nem kapunk meg ennyiért. Remekül működik egyesével az összes funkciója, gondolkodás nélkül teszi a dolgát, megbirkózik a .flac kiterjesztéssel is, FM rádiója van beépítve, külön antenna nélkül. 5-6 órás lejátszásra képes, ébreszteni tud, mikrofonja van, kismillió bemenete (USB-AUX-microSD-BT), és még az eszköz anyaga is korrekt. Nem recseg, nem ropog, kellemes az anyaghasználat, érezni a tömegén is, hogy stabil cucc. A végletekig meg vagyok lepve ez a kütyü által. Ha nem tudnám, hogy mennyibe kerül kint, azt mondanám saccra, hogy olyan 9000 forint környékén vesztegetnek egy ilyet. Attól azért nem mondanék rá többet, de 9-et megérne. Kis körbenézés után rádöbbentem, hogy máshol ennyit is kérnek érte, csak TomTopéknál ilyen olcsó. Fura.

Itt tudjátok megvenni.

Képek

 

Konklúzsön

Mindkét eszköz bőven megéri az árát. Lehet, hogy csak szerencsés véletlen a nyertesünk részéről a cuccok kiválasztása, de akárhogy is, két igen jó termékkel lett gazdagabb, és most tényleg okunk van gratulálni neki.

Ha nem akarsz lemaradni a legközelebbi nyereményjátékról, dobj egy lájkot az oldalnak (klikk a képre!), így tényleg minden állatságról tájékoztatva leszel!

logo_index.png 

Uff.

10 komment

Címkék: otthon elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr988657610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.04.25. 15:58:14

hangra éld fel az óra, és van még csomó funkciója...

aleb19 2016.04.25. 16:38:58

az en fakocka oram taprol megy es allandoan mutatja az idot es szeretjuk mert a digitek vilagitanak ami este so cool...ebreszto funkcio nincs

Aztapaszta 2016.04.25. 23:45:16

hangszóró USB töltőről működik?

xclusiv 2016.04.26. 00:29:48

Hangszóró témában én sportsdirect-ről rendeltem "no fear" típusú kis lófaszt, ezt: www.sportsdirect.com/no-fear-bluetooth-speaker-750187

4 ezer Ft, USB-ről nem játszik és rádió sincs benne, de engem a BT érdekelt, az megy. És pár nap alatt itt volt, és persze is szállítási költség van, de 1-2 másik akciós terméket kifogva nem csak a szállítás hanem maga a cucc is ingyen van a hazai árakkal összevetve.

Csodát nem vártam tőle, és nyilván nem hasonlítható a normális hangfalaimhoz, de ár-érték arányban nem rossz, sőt. Kellemeset csalódtam benne.

A hülyesége a pofázás, lásd még: www.youtube.com/watch?v=kr1QpbnsOCI
Ez először vicces, később inkább idegesítő, de vállalható...

2016.04.26. 03:50:15

Alexandra könyváruházban láttam hogy árulnak hasonló világítós kockaórát. Olyan polcon kell keresni, ahol nem a könyvek vannak kitéve hanem mindenféle más tárgyak, kütyük.

dreamhotep 2016.04.26. 07:20:55

egyikre sincs szükségem de mindkettő kéne

Pierr Kardán 2016.04.26. 10:27:07

Valahol azt olvastam, hogy ezeknek a fakocka óráknak pocsék a pontossága. A tesztelt darab mennyire pontos?

Huginn · http://agartha.hu 2016.05.03. 21:47:29

Ősszel találkoztam egy hasonló órával (mely azóta már nem működik) és leteszteltem a hőmérőjét. -20°C-nál nem tudott kevesebbet mérni :-\

hdnctrl 2016.05.24. 14:53:37

Az én kockaórámnak van valami 4 üzemmódja, az egyik ilyen, hogy kikapcsol a kijelzés pár mp után. Szerintem semmi értelme. Meg a hőmérsékletnek meg a többinek se. Óra. Mit kell ezen bonyolítani?

Elemről próbáltam egyébként először, 1 napig ment, aztán kakukk. Azóta USB-ről megy, 0.1 ampert mutat a Carger Doctor.

Genius2 2016.05.27. 08:01:27

33€-ért adják, az meg több mint 10 rugó. Így már nem is éri meg. Mikor volt ez 5,5e Ft??? Gondolom, akciósan...:-))))))))))))
süti beállítások módosítása