Kínai kompakt vezeték nélküli egér teszt - jó-jó, de na

2015.06.15. 10:00

mrgergoke

folding-wireless-mouse-computer-components-from-china.jpg

Joggal kérdezheti bárki, hogy ezmiez és hogy van-e egy ilyennek létjogosultsága. Erről mondjuk a gyártót kéne megkérdezni, nem engem. Személy szerint én is kíváncsi lennék, hogy mire gondolt a termék kiötlője, amikor megálmodta ezt a csodaegeret. Kanalazzunk a lecsóba és nézzük meg, mit tud! Sőt, nyomjuk bele a tenyerünket a lecsóba. Csapjunk bele a közepébe, hadd repüljön szét. Fröcsköljük fel a falra, aztán kenjük szét az arcunkon, és közben kiabáljunk rá valakire, hogy ,,Mondd, hogy bácsi!!!" és ha nem mondja, hogy bácsi, akkor még hangosabban mondjuk neki, hogy ,,MONDD, HOGY BÁCSI"! Na, mindegy, inkább a termékről.

Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani az egybegyűlteknek, akik szorgalmasan olvassák az irományaimat, és hosszútávon lehetővé teszik, hogy világuralomra törjek, szüleimnek, hogy mindig kint felejtik a családi pótlékot a konyhaszekrényen, és a virágzó kínai iparnak, hogy van.

 

Formaterv

Nem rossz a koncepció egyébként. Érdekes az ötlet úgy magában, de a megvalósítás nem az igazi. Én ezt csak amolyan bemutató darabként fognám fel, mint egy tökéletesebb eszköz előfutára.

Összecsukott állapotban érkezett, ez egyben a fixen kikapcsolt állapot is, mivel ilyen pozícióban nem használható amúgy sem. Kihajtva az alsó részét - ami a tenyér alsó részét támasztja - rögtön bekapcsol, feltéve, hogy van benne 2 darab AAA elem, vagy akksi. Én a szokásos akksijaimmal használtam, teljesen jól funkcionál az egér velük. A kihajtást követően észrevesszük a nagyon miniatűr USB-s adó-vevőt. Tetszetős megoldást alkalmaztak: mágnest raktak a borítás alá, így ha az USB kulcsot a neki kivágott üregbe helyezzük, az egyszerűen odatapad.

Képek

 

Próba

Nem kell vele sokat vacakolni: elemeket be, adó-vevőt gépbe, fél perc telepítés és már klappol is minden. Az egyik egeremmel előfordult, hogy az asztalom egér által kikopott részén nem érzékelt normálisan (sőt, alig), a többi helyen meg szaggatottan, ezzel szerencsére ilyen gondom nincsen, pedig mindkettő filléres eszköz, gyaníthatóan még filléresebb elektronikával.

Sör.

DPI gomb sajnos nincs rajta, de hát szoftveresen még mindig lehet ezt állítani bármelyik operációs rendszer alatt, szóval nem para. Az érzékelés is abszolút rendben van, már csak a fogás zavaró kissé. Nincs különösebben nagy kezem, de ez az egér tényleg keskeny. Legfeljebb 3 ujjunk fér el rajta, a gyűrűset még oda lehet csapni a középső mellé, több ujjnak sehol nincs támasz. Aki olcsó irodai egeret használ annak ez lehet, hogy nem meglepő, de miután én már évek óta gémer egereken élek, kellemetlen érzés, hogy lelógnak az asztalra az ujjaim.

folding-wireless-mouse-computer-components-from-china_1.jpg

Sajnos a 3 alapvető gombon felül többet nem is kapott, így nincs lehetőség gyors előre-hátra navigálásra, mint az eddigiek esetében.

Hideg sör.

Energiatakarékos funkciókat természetesen ez is kapott. Durván 30 másodperc mozdulatlanság után elkezd szaggatottan villogni a fénye, és kb. 10 perc után teljesen lekapcsol. Ilyenkor alvásba merül, és csak gombnyomással lehet felébreszteni, de arra egy szempillantás alatt reagál.

A működési idejét az elemekkel sajnos nem sikerült letesztelten, mivel az ilyesmi 1-2 hónap is simán lehet, és meggyőződésem, hogy ennél az egérnél van is annyi.

Apróság, de nekem feltűnt: nem varrtak rá semmilyen kamumárkát, vagy nagy márka másolt feliratát, egyszerűen csak ráírták, hogy vezeték nélküli optikai egér otthoni, vagy irodai használatra. Ennyi.

 

Összegző

Tetszik, hogy nem erőlködtek túlságosan a márkásítással, meg hi-tech kinézettel, így kevésbé tűnik gagyinak. Kár, hogy nem elég széles, mert a nagyobb kezűeknek kényelmetlen lehet. A felületeken jól érzékel, könnyen csúszik, kellemes a használat, és a beüzemelés is csak pár pillanat. A kompakt üzemmódnak ugyan nem sok értelme van a retardált alakja miatt, de Kínában minden van, és kellett egy ilyen is. Lehet, hogy valakinek éppen ez fog megtetszeni.

Egy hideg sör.

Konkrét keresőszava nincsen, wireless mouse és addig böngészés, amíg meg nem találjuk. Az ára határozottan baráti: 1100-1200 forint dolcsi árfolyamtól függően). Akinek kinézetre bejön, ne riadjon vissza a rendeléstől és nyugodtan mondja, hogy bácsi!

Itt megvásárolható.

 

Uff.

1 komment

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr927247367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Futurama 2015.06.18. 21:41:49

Egyből ez az egér ugrott be amikor megláttam a cikket: www.microsoft.com/hardware/en-us/p/arc-mouse
süti beállítások módosítása