Objektív, fejvakaró, hőmérő teszt - újabb kör vegyes szalámi

2015.02.16. 10:00

mrgergoke

1_0x0.jpg head-scratcher.jpg

2pcs-mini-digital-lcd-thermometer-font-b-humidity-b-font-temperature-font-b-indicator-b-font.jpg

 

Bevallom, úgy fél évvel ezelőtt hosszú hetekig aggódtam, hogy ha ilyen iramban folytatom a rendelést, akkor belátható időn belül elfogynak a valóban érdekes termékek Kínában. Ez egyszerre abszurd és riasztó. Azóta már korántsem gondolom ezt így, biztos vagyok benne, hogy még hosszú ideig fogok tudni egészen változatos dolgokat bemutatni, ami lényegében mindannyiunknak jó. Én tapsolhatok még sokáig úgy, mint egy lelkes ötéves, meg hát ti is, ha találok valami felháborítóan olcsó terméket, amiről kiderül, hogy nem is olyan hulladék, mint gondolnánk. Na, de nézzük, hogy mi jutott mára!

 

Hő- és páratartalom-mérő

Egyszer régen volt már szó egy hasonlóról, ez annyiban különbözik tőle, hogy nincs vezetéke. Ezáltal vezeték nélküli, de megtévesztő lett volna, ha így nevezem meg, mert akkor mindenki rádiós hőmérőre számított volna. Ez azért került csak 400 forintba, mert ahová rakod, ott mér, semmi egyébre nem képes. Van viszont, akinek pont ez az előnye, hogy apró, nem kell kezelni, ránézel, és megmondja, amire kíváncsi vagy.

Lakásba én azért egy kicsit precízebbet vennék, ha már ezen gondolkodnék, akkor inkább egy normálisabb időjárás-állomást, ez inkább pincébe alkalmas, vagy olyan helyekre, ahol romlékony étel, ital van, és szemmel akarjuk tartani a párát, meg a hőmérsékletet, de elég csak fokokra pontosan tudnunk. Egyébként meglepően pontosan, mindkét számérték esetében néhány tizedes eltéréssel mér.

Hőmérő

 

Halszem objektív telefonokhoz

Nagyon érdekes kütyühöz jutottam. Perverz, felcsatolható objektív okostelefonokhoz. szerkezeti kialakításából adódóan tök mindegy, milyen a készülék, oda lehet helyezni a kamerája elé ezt a kis segédeszközt. A leírása szerint iPhone-okhoz készült, így nincs okom a siránkozásra azért, mert nekem nagyobb a lencsém alapból a telefonon (Thl 5000), és valahol mindig belóg egy kicsi fekete rész. Iphone-om szerencséresajnos nincs, így azzal nem tudtam letesztelni, de annyit elmondhatok a képek alapján, hogy 630 forintot megért! A megszállott telefonosok-fotósok most könnyen lehet, hogy rákapnak, de akkor ne ilyen rögzítésűt vegyenek, hanem valami stabilabbat, mert ez könnyedén elmozdulhat.

Objektív

 

Fejbőr vakaró alkalmatosság

Talán elsőre le sem esik, hogy mennyire jól esik a fejbőrnek, ha hosszas tespedés, munkahelyen gürcölés után valami beindítja a keringést, meg átmasszírozza egy kicsit a területet. Az egész néhány grammos, az eredeti, amit régebben a kezembe fogtam, sokkal nehezebb volt ettől, többszörös tömeggel rendelkezett. A használhatóságot azonban nem befolyásolja, hogy alumíniumszerű, bádogszerű anyagból készült, ami abszolút pehelysúlyú. Az egyes fémszálak végén tróger módon ráfröcsögtetett műanyagflekkek vannak, ezek vakarják végig a fejbőrt. Így olvasva el sem hiszitek milyen jó érzés, amikor ilyen apró izék sokasága végig mászik a fejbőrön, viszont 1 ausztrál dolcsiért (valamivel több, mint 200 forint) megtudhatjátok. Mivel az eszköz önmaga okán nem kifejezetten hajlamos az elromlásra, és még ilyen nyomott árú is, simán megvenném újra.

Fejvakaró

 

Hát, mára talán ez a pár kis szemelvény elég is a virágzó kínai iparból. Legközelebb újabb csodaszerkezetekkel jelentkezek!

Itt megvásárolható mind.

Meg itt is.

 

Uff.

2 komment

Címkék: kiegészítők otthon elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr927114777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doki333 2015.02.19. 14:52:49

Hali

Örülök ennek a kis szösszenetnek mivel pont mostanában kezdtem el keresni egy ilyen kis hőmérőt a gépházamba.
Plexitlenítés okán viszont valami kábelem megoldás kellene.

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2015.02.19. 15:46:53

Szia!

Régebben volt teszt egy ugyanilyen venti vezetékes változatáról is. De amúgy vannak 3.5"-es illetve 5.25-ös helyre csavarozható hőmérők is gépekhez. Nem drágák, és akár 4-6 csatornásak is lehetnek. Nézed meg őket, ha érdekel.
süti beállítások módosítása