Tolvajkergetők Kínából - Hülyeségek tárháza vol. 2.

2014.08.18. 10:00

mrgergoke

 

Ma megpróbálok tolvajkergetési leckét adni nektek. Nekem a kínaiak adták fel a leckét. Ismeritek azt az érzést, amikor rendeltek valamit (nem feltétlenül csak Kínából, de leginkább onnan) és meg kell szerelnetek/javítanotok/buherálnotok a kapott terméket mielőtt használatba vehető? Nekem jó párszor volt már ilyen, most megint ez történt. Van ez a riasztóberendezés, ami olyan retek anyagokból és olyan tróger módon van összerakva, hogy kevés ilyennel találkozni. Lecsó a tovább után, tesó! Ahha, yo!

Képek

Most meg szabad kérdezni, hogy ha komolyan távol szeretnék tartani valakit/valakiket a házam tájától, akkor miért egy ilyen végtermékkel próbálkozok. Rajta, kérdezzétek meg. Nem néz hülyének senki, ha motyogsz magadban a gép előtt, néha én is szoktam. Hát próbálkozni szabad, nem? Igazából tényleg csak ennyi történt, próbálkoztam. Aztán nem jött össze, aminek kellene.

A képeken ugye látszik a bele is, de az alább linkelt, vagy beágyazott videón is szétszedem. Igen, a mai nap különlegessége, hogy nyilvánosságra hozom első narrált videómat. Az, hogy beágyazva lesz, vagy csak linkelni fogom tudni, még nem derült ki, mert amikor ezen sorokat írom, még csak tervben van a videó.

Szóval látszik a belén, hogy a rugó az egyik vezető, és ha az összeér a mellette lévő kis vezetékkel, akkor zár az áramkör, és nem szól a riasztó. Ha megszakad, akkor szól. Most az, hogy mikor zár/szakad, nézőpont kérdése, de ez történik.

Mitől érnének össze? Hát a mágnestől, ami a kisebbik fehér izében van. Úgy néz ki, mint egy szúnyoghálós ajtónak a mágnese, csak éppen nem jó semmire. Olyan gyenge a mágnes benne, hogy ha a két eszközt össze is érintem, akkor is figyelnem kell, hogy hogy állnak, mert még ilyenkor sem tudja magához vonzani a rugót.

Itt jön a szerelés része. A vezetéket hiába hajlítjuk közelebb a rugóhoz, nem sok mindent érünk el vele. Sokkal helyesebben tesszük, ha kerítünk valahonnan egy valamirevaló mágnest, és azzal próbálkozunk. 

 

BRÉKING NYÚZ!

Változott a terv, nincs videó. Legutóbbi cikkemben ugye említettem, hogy még mindig az ISA ET100 T45 Atom Fossh fedőnevű, tökéletesen nóném telefont használom, mert nem jött még meg az új. Na, ennek köszönhető az egész. Kb. 4 percnyi videót rögzítettem vele úgy, hogy a végén észrevettem, hogy az autofókusz csak az első 10 másodpercben működött, utána homályos a kép. Már ez is idegesített, de az csak hab a tortán, hogy ezt a 4 percet 1.51 Gb-nyi adathalmazban sikerült eltárolnia. Az másodpercenként kb. 6.44 Mb adatot jelent. Hát másfél giga egy másfél órás hádé film enkóron. Ezért hívják ezeket kínai csodáknak. Amit rögzített az szar is, rövid is, de legalább jó nagy. Ha ez nem csoda, akkor nem tudom, mi az.

Ja, de, tudom már. Két videót rögzítettem, a második volt ez a botrányos. Az első az még botrányosabb. Az is rövid lett volna, meg szar is, meg jó nagy, de az legalább az első 10 másodperc után hibás. A VLC nem bírja lejátszani, mert hibás a fájl. Én ilyenkor mindig azon csodálkozok, hogy ez a telefon még életben van. 

 

Szerelés

Mit kell akkor szerelni? Van ugye a rugó, meg a kis drót mellette. A mágnes túl gyenge, ahhoz, hogy összeérjenek, de FIGYELEM! Nem, szabad a drótot elhajlítani, mert bizonyos pozíciókban a rugó magától ráhajlik a gravitáció hatására. Mivel mágnesezhető anyag, és sok időt is fog mágnes közelében tölteni, egy idő után a rugó is valamennyire mágneses lesz. Saját tapasztalat, hogy előbb-utóbb a rugó rá fog tapadni a vezetékre, és nem akarja elengedni, csak rázogatásra.

Helyette inkább fogni kell egy jó erős mágnest, és a műanyagba csomagolt vasmagot kell megmágnesezni, hogy "erősebb" legyen. Én ilyen kis mágnesgolyócskákat fogtam (tudjátok, az a kreatív játék), és azzal mágneseztem. A megoldás remekül működik, már majdnem azt lehet mondani, hogy ilyen formában használható a dolog. De sajnos nem lehet ezt mondani.

 

Akkó most mivan?

Elvertünk 1 dolcsit, meg 9 centet és dobhatjuk a kukába? Igen, majdnem ez történt. Ezzel senki ne próbálja meg megvédeni a házát, mert arra annyira alkalmatlan, mint én politikusnak. Gyereknek meg csak üres elemtokkal lehet odaadni, hogy játsszon vele, ellenkező esetben a szülő fogja hamar magára gyújtani a házat. Viccet félretéve gyerekeknek oda lehet adni, ha építenek kunyhót az erdőben (igen, én falun nőttem fel), vagy a kertben, hogy rakják fel, baromkodjanak el vele. Addig is csöndben van, és nem kér enni. Gyerekesektől elnézést kérek, csak a poén kedvéért irkálok ilyeneket! Ezen kívül még arra lehet jó, hogy szerszámos kamrába, hátsó fészerbe, különálló épületekre ráaggassuk, osztán ez is valami. Vakriasztásokra, pillanatnyi vinnyogásokra lehet számítani, de egy erősebb mágnessel ezek is elkerülhetőek.

A ketyerét nem tartom hosszú életűnek. Tessék megnézni a képeken azokat a gyártási hibákat a műanyagon. Fele annyi anyagból csinálták meg, mint az a tervrajzon lehetett. Cserébe legalább csak 300 forintot dobtunk ki az ablakon. Igen, ez vigasz helyett inkább szégyen, de hát aki ilyeneket rendel, az meg is érdemli. Ha valaki szokott buherálni otthon, az esetleg hasznát veheti a konstrukciónak a műanyag részek nélkül. Más felhasználás nem nagyon jut az eszembe.

Itt megvásárolhatóak ilyen biztonsági termékek.

Meg itt is.

 

Uff.

komment

Címkék: elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr76609063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gargapista 2015.06.22. 21:51:03

Ennek a riasztónak van egy "komolyabb" változata, én jóoár éve szedtem egyet szét. Abban a rugó-drót páros helyett egy reed-relé volt, az nagyon jól működött. Csak gondolom olcsóbb nekik a rugó mint a reed-relé...
süti beállítások módosítása