Külső akkumulátor teszt - hogyan védekezzünk a nem kívánt terhességek ellen?

2014.06.09. 10:00

mrgergoke

Nem annyira mai termék, amiről írtam (kábé fél éve van nálam), de ez éppen az előnyünkre válik, ugyanis előfordult már, hogy valamiben nagyon pozitívan csalódtam kibontáskor, viszont a következő két hétben tönkrement. Ezt az akksit már fél éve nyúzom, és semmi probléma nem volt vele idáig. A nyúzás mondjuk mindenkinek eltérő gondolatokat szőhet a fejében, ugyanis vannak, akik fali aljzat helyett használják, meg vannak, akik utazás közben, vagy vészhelyzetben. Mivel nem az előbbi esetre lettek kitalálva, én is inkább az utóbbira használtam.

Képek 

 

Ezmiez, és hogy működik?

Ha valaki esetleg nem tudná: ez egy külső akkumulátor hordozható eszközök instant töltésére. Merüs a telefonod, MP3 lejátszód (igen, van még, aki használ ilyet), táblagéped, egyéb USB-ről tölthető eszközöd, akkor ez segít rajtad. Persze, ez is plusz tömeg a táskádban, meg ezt is tölteni kell, de ezek (általában) viszonylag nagy kapacitásúak a töltendő eszközhöz képest, így akár többször is fel tudunk velük tölteni egy telefont például. Amit én vettem, az egy ILYEN. Mielőtt bárki bármit tenne: NE VÁSÁROLJATOK A TINYDEAL.COM-RÓL! Leírtam már valamelyik Tudnivalók menüpontban, hogy ne vásároljatok onnan, mert tróger, pénzéhes szemétládák. Egyszer kapjatok rossz terméket, vagy ne kapjátok meg, és akkor majd meglátjátok, hogy igazam volt. Amíg nincs probléma a termékkel, addig minden rendjén van. Na, de nem ez a mai cikk témája.

Szóval megvettem a fent linkelt power bank-et, mert volt még annyi elhasználatlan pontom náluk, hogy mielőtt végleg ott hagyom őket, nem volt értelme nem elhasználni őket. Nézzétek meg a specifikációt jó alaposan. Most nézzétek meg az akksi névleges kapacitását (mAh - milliamperórában megadott érték). Most nézzétek meg a telefonotok akksijának névleges kapacitását. 12.000 mAh vs. mondjuk 2000 mAh? Tudjátok, hogy ez mit jelent? Ez azt jelenti, hogy ez a 3.150 forintos (nekem mondjuk még vagy 5000 Ft volt...) termék 6-szor fel tudja tölteni a telefonotokat 0-ról 100%-ra, ha teljesen fel  van töltve. Na, akkor most elrontom egy kicsit ezt a gyönyörű szép képet, ugyanis nem a Yoobao-tól (csak mondtam valamit) rendeltünk, hanem Kínából egy noname akksit. Szeretném tisztázni, hogy a Kínából behozott, névtelen külső akksik névleges kapacitása általában kb. a kétszerese a valósnak. Ezek szerint ez a külső akksi háromszor, vagy nem egészen háromszor tud feltölteni 0-ról egy 2000 mAh-s telefont.

És bizony ez a szomorú igazság, tényleg csak ennyire képes. Viszont ha megnézzük az itthoni árakat (amik persze neves termékek, és tudják is azt, ami rájuk van írva), akkor észrevehetjük, hogy még így is jól járunk. Ez egy érdekes kérdés egyébként, hogy külső akksit honnan érdemes venni. Egy ilyen terméknek megbízhatónak kell lennie, mert isten tudja, milyen kényes eszközöket dugnak majd rá töltésre. Főleg ha a felhasználó egy szőkésebb hajú lány, aki nem egészen úgy kezeli a dolgokat, mint kellene, akkor egy gyengébb minőségű eszköz életében adódhat némi komplikáció. Ezt mindenkinek magának érdemes eldöntenie, hogy honnan veszi a külső akksit, én majd a cikk végén adok tanácsot erre vonatkozólag.

Szóval itt vagyunk egy ilyen külső akksival, aminek fele akkora a kapacitása, mint ami rá van írva, de még így is egészen kiegyezhetünk a dologgal, mert ha egy mütyür kis dolog háromszor feltölti a telefonunkat vészhelyzet esetén, vagy csak rá tud dobni pár százalékot, míg hazaérünk, az már tök jó.

 

Mit tud?

Kávét főzni. Na jó, azt pont nem, de például négy LED segítségével több mindent is ki tud jelezni. Töltés közben például az aktuális "százaléktartomány" LED-je villog, a többi ég. Tehát ha mondjuk 50% és 75% között van a töltöttsége, és úgy dugjuk rá a töltőre, akkor két LED folyamatosan világítani fog, a harmadik villogni, a negyedik pedig csöndben marad. Ha vele töltünk valamit, akkor pedig szintén annyi világít, ahányadik százaléktartományban vagyunk. Tehát 60% körül három ég, a negyedik nem. Alacsony töltöttség esetén pedig a legalsó LED kezd el villogni, ilyenkor hamarosan lemerül az akksi. A teljes feltöltés ideje nem éppen világrekord, 10 óra 38 perc.

Két USB kimenete van, amit a képen is láthattok. Az egyik (elméletileg) 1 A, a másik pedig 2.1 A áramerősségen adja a cuccot, így még válogatni is lehet. Persze az ilyesmivel azért óvatosan, hiszen nem minden eszköz bírja a 2 ampert (már ha tényleg lead annyit). Az akksit miniUSB porton keresztül lehet tölteni egyébként. A dobozban (ami egészen kulturált, dizájnos) megtalálható szerintem az összes létező töltőszabványhoz egy-egy fej, hogy bármilyen telefont lehessen tölteni vele. A kínaiaktól megszokott megoldás ez az egy tűs falu örömlánya csatlakozó, amire bármilyen csatlakozót rá lehet dugni.

 

Külsőre

Meglepő és fantasztikus, szinte a képtelenséggel azonos tény, hogy NinCSeN RAjtA LeD!!444!!! Mármint olyan LED, amit valószínűleg világítás céljából helyeztek oda, de arra tökéletesen alkalmatlan. Igen, ez komoly. A kínaiak valóban elkészítették az első olyan belső akkumulátorral rendelkező elektronikai cikküket, amibe nem helyeztek LED-et. A tervezők között biztos komoly viták voltak ezt a témát illetően, és elképzelhető, hogy az egyik Csinszenjungot meg is kövezték (esetleg halálra dobálták olcsó kütyükkel), amiért ki merte mondani a 21. század legdurvább gondolatát, így most legalább egy vigyázzba állással tisztelegjünk bátorsága előtt!

Amúgy minimál dizájn, de pont ettől néz ki jól. Fehérben nem nagyon tudom elképzelni a kezeim között, de feketében kifejezetten jól mutat. A színéhez tökre passzolnak a kék LED-ek, meglepően jó az összhatás. Én egy 5W-osnak meghatározott ventivel használtam (a műanyag Lileng, kb. 2 hónapja volt teszt róla) éjjel, és nagyjából 12 órát működött egy töltéssel. Már lövésem sincs, hogy hogyan számoltam ebből kapacitást, de valahogy sikerült. Durván 6000 mAh jött ki, ami a többi használat idejeit is alátámasztja, tehát valószínűleg jól számoltam. Az alsó felén van egy Znooda felirat, és DS-12000B-nek határozzák meg a típusát. Van többfajta Znooda termék is amúgy, de az oldalukat nem sikerült megtalálnom. Nem meglepő. Közben sikerült rájönnöm, hogy az eredeti termék valószínűleg a Shenzhen LMQ Technology gyártmánya. Teljesen ugyanúgy néz ki, mint az ő 12.000 mAh-s termékük.

Ami viszont meglepő az egyrészt az, hogy az is oda van írva, hogy Output capacity: 1000 mA, másrészt meg az, hogy én ezt csak most vettem észre. Ez a számérték nem jelent többet, mint hogy hülyeség a 2.1 amperes kimenet. Vagy egyik, vagy a másik az igaz, és én valami belső hang hatására biztos vagyok benne, hogy nem tud 2.1 ampert kierőlködni magából. Bár tény, hogy a Newman N2-esem akkor kezdett el baromságokat csinálni, amikor gyorsabban szerettem volna feltölteni, és rádugtam a 2.1-es aljzatra. Igen, tudom: megérdemlem, úgy kell nekem, mit várok, ha ennyi eszem van, és hogy lehet ennyire hülye? Elárulom, kedves nagyon okos Olvasók, hogy tisztában voltam a lehetséges következményeivel. Bizony ám. Nem olyan hülye ez az mrgergoke, mint gondoljátok, sőt, a ti lelki üdvötökért kockára teszi egy drága telefonja fizikai épségét is.

 

Szóval akkó mivan?

3.150 Ft-ért kapunk 6000 mAh-t két aljzattal, amiből az egyik bizonytalan, nem érdemes használni. Külsőre abszolút rendben van, és kismillió adaptert is kapunk hozzá. Nem mintha a telefonjainkhoz nem lenne saját töltőkábelünk. Na mindegy.

Vessünk egy pillantást a Bitframe webshopjára. Nem, ez nem reklám, nem csaptam fel ilyen ingyenélőnek! Szóval vessünk rá egy pillantást, nézelődjünk kicsit. Mielőtt lelőném a poént, úgyis észre fogjátok venni, meg amúgy sincs ügyvédem. Ha-ha-ha. A névleges kapacitásokat, valamint a minőségeket, neveket elnézve itt minden éppen ugyanolyan, mint egy kínai webáruházban. Biztosan észrevettétek, hogy az éppen tesztelt akksi is megtalálható itt, és nem kevesebb, mint 10.900 Ft-ot kérnek el érte. Az... sok. Nincs további hozzáfűznivalóm.

Az árukereső oldalán böngészve már sokkal jobb eredményre bukkanunk, itt már vannak elérhető áron neves gyártóktól is akksik, a kérdés az, hogy a vásárolni vágyó illetőnek mennyi pénzt ér meg egy ilyen. Ha akksikról van szó, mindig elmondom, hogy NE VEGYETEK SZART. Igen, én általában megkockáztatom, hogy tönkreteszek velük pár másik eszközt, de ezért van a blog. Aki arra akarja használni, amire ki lettek találva, az szánja rá az időt, hogy jót keressen, nézze meg a véleményeket, hasonlítsa össze az árakat, és vásároljon jó minőségűt. Egy ilyen külső akksi hazavághatja bármelyik töltött eszközt. Ha nem jó a minősége, kétes az eredete, akkor ez a falu örömlánya lehetséges, hogy betegségeket terjeszt, amiket elkap a telefonunk, és bele is halhat. Egyszer vettem egy kínai akksit a Nokia C5-00-ás készülékembe, mert az eredeti kb. tízszer annyiba került. 2 hét múlva eladtam alkatrésznek a telefont.

Én csak annyit tudok mondani, hogy a vállalkozó szelleműek böngésszék a kínai webáruházakat, mert megéri onnan vásárolni, és vannak igenis jó akksik (szerintem ez is az), amik bár nem tudják a rájuk írt kapacitást, amit tudnak, azt stabilan tudják. Sajnos az élettartamukról nincs semmi infóm. Aki nincs otthon a külföldi rendelgetősdiben, az megkérhet ismerőst, vagy a neten valakit, aki erre szakosodott, hogy rendeljen neki kintről, mert árban baromira megéri. Aki viszont nem sajnálja rá a pénzt, az inkább vegyen itthon, mert ezekre tutira van garancia is, ami sosem árt. Kinek melyik út jön be jobban, én maradok a kínaiaknál, most nem okoztak csalódást.

Ja, és a legfontosabb kérdés: hogyan véd ez a forradalmi találmány a nem kívánt terhességek ellen? Amikor a kocsmában nekiállunk menőzni a nagyszerű okostelefonunkkal, ami több ezresbe került, mint amennyi IQ-nk van, akkor vegyük elő hozzá ezt is, és kezdjük el mutogatni, röhögjünk hülyén, és élvezzük virtuális péniszünk 10 centiméterrel való ideiglenes megnyúlását. Ezután garantáltan nem lesz problémánk nem kívánt terhességekkel. Meg a nőkkel sem.

Itt megvásárolható egy csomó normális minőségű power bank. 

Meg itt is.

Uff.

3 komment

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr616284779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

farkas7777 2014.10.09. 21:33:45

Vegyél Xiaomi Powerbank-ot... Én azt 6e Ft-ért vettem, és eddig teljesen oké.

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2014.10.09. 21:38:16

Ja, tudom, de abban semmi kihívás nincs. Igaz, hogy kínai, és nem lenne szentségtörés megvennem, de olyan rossz érzés lenne, hogy minőséget kapok a pénzemért. Nem ehhez vagyok szokva.

kotelhuzas 2015.03.29. 19:41:57

Én egy no name-et vettem, pár alkalom után megadta magát. Ha most csatlakoztatom őket egymashoz, akkor a telefonról kezdi tölteni magát. Függetlenül attól, ahogy egész éjjel töltöttem... Most egy Xiaomin gondolkodom a saját oldalukról.
Esetleg a SolarPowerBankrol nincs valami tapasztalat?
süti beállítások módosítása