GoolRC 210 FPV racing quadcopter - Versenygép nem csak profiknak

2017.06.26. 12:24

molcsa

goolrc2-696x696.jpg

A GoolRC 210 FPV racing quadcopter -t kézbevéve, azonnal jön a kérdés, mire is jó ez? Aki valaha kezébe vett már valamilyen multirotoros gépet, biztosan ámulva nézi azokat a videókat, amelyekben a profik elképesztő trükköket képesek végrehajtani, a fizika törvényeit meghazudtolva.

tovább »

Szólj hozzá!

X96 mediabox teszt – a nappali legjobb barátja

2017.06.22. 22:13

molcsa

img_7191-696x464.jpg

A kezdő motiváció egyszerű volt: van-e elérhető áron olyan multimédiás eszköz, ami ellát egy otthoni médiacentertől elvárható minden feladatot? Alapvető szempont volt, hogy Android 6 legyen rajta, legyen az eszközben WiFi, bírkózzon meg a legtöbbet használt fájlformátumokkal, valamint tudjon hálózatról lejátszani minden előzetes szenvedés nélkül. Az X96 mediabox egy ígéretes eszköznek tűnt, ami a leírások szerint kielégíti az alapvető igényeim, mindössze 10 ezer forintos árral a kisebb, 1GB RAM és 8GB-os tárhellyel rendelkező darabért, és 14-15 ezer forintos árral a nagyobb, 2GB és 16GB-os verzióért (az ár természetesen éppen aktuális akció függő).

tovább »

9 komment

HB-P1801 RC Car teszt - Nem "gyerekjáték"

2017.06.19. 21:19

molcsa

1451959982105538-696x498.jpg

Lássuk az anyakönyvi nevén Original HB-P1801 2.4GHz 4WD 1/18 Scale Rock Crawler RC Car megtalálható gyerekkori álmot és egy kis lélektant hozzá éhgyomorra. Nem tudom eldönteni, hogy a gyerekkori emlékek az idő múlásával szépülnek-e vagy csak mi akarjuk nosztalgikusan a régen minden sokkal jobb volt életérzést megélni. Ilyen szituációkat idézett elő a távirányítós autó is. Nekem az egyszerűbb kivitelezésű változat volt, ami annyit takart, hogy egy átlagos verseny kocsi forma felmatricázva kb. 1,5 m-es vezették a kis autóhoz kötve a végén egy távirányító kettő, azaz kettő darab gombbal, előre és hátra irányítással szemben a szomszéd gyereknek ferrari modellje volt, gyors, tűz piros, minden mi egy fiúnak a sport autó jelentett. Az azóta eltelt idő alatt is gyakran keresgettem és a minap a Tomtop kínálatában ráleltem egy elfogadható árú egyszerű, de nagyszerű kinézetű off-road-ra hajazó bestiára ami visszavitt a gyerekkorba.

tovább »

Szólj hozzá!

GPS nyomkövető teszt - Derült égboltot kívánok!

2017.06.17. 16:09

molcsa

fokep.jpg

Mai történetünk főhőse Károly, és hiányzó társa, a GPS nyomkövető. Emberünk nagyon szereti az autóját, ezért már a mosdóba is azzal menne, ha tehetné. Egy szép, napsütéses napon elszaladt a madaras Tescoba, mert elfogyott az élesztő és a mandula otthon, pedig kedves felesége szeretett volna sütit készíteni a 3 édesszájú gyereküknek. Miután Karcsi elégedetten, de sietősen távozott a pénztártól – ugyanis otthonról már kétszer hívták, hogy hol jár -, a parkolóba érve keresni kezdte szeretett egyterűjét. Úgy rémlett neki, hogy a medve sorban hagyta, de ott hiába nézte, egyik kocsi sem volt ismerős neki. Ott állt a parkolóban, ölében egy kis szatyorral, és kétségbeesetten próbálta megtalálni ellopott autóját, hiába.

tovább »

12 komment

Újratölthető Lixada LED-lámpa teszt – A világító hattyú

2017.06.14. 18:25

molcsa

img_4836.jpg

Nem tehetek róla, de a Lixada LED-lámpa megrendelése előtt is már kényszeresen halmoztam a minőségi kínai elemlámpákat. Még csak háromnál tartok, de azért remélem, lassan sikerül gátat szabni ennek a szenvedélynek. Azért az „egy a ráadás” jegyében rendeltem még egy fényforrást a TomToptól, úgyhogy ezúttal egy tölthető és LED-es asztali lámpáról lesz szó.

tovább »

Szólj hozzá!

KKmoon 5 méteres endoszkóp teszt - Kis-kis kígyó…

2017.06.13. 18:00

molcsa

e0678-4-b824.jpg

Apa új szerzeménye egy KKmoon 5 méteres endoszkóp. Mi lehet ennél jobb? Végre kiélhetem mélyen rejtegetett brutalitásomat, és minden 5 mm-nél nagyobb lyukba bedughatom a kis kamerát, vagy éppen játszhatok TEK-eset és fúrhatok le a padlásról, hogy aztán újdonsült szerzeményemmel szétnézzek a szobában. Laparoszkópiás műtétekre azért nem vállalkoznék, mert nem bírom a vért. Ezt leszámítva úgy érzem magam, mint Jarod a Kaméleon című filmsorozatban. Az endoszkóppal bárki lehetek.

tovább »

Szólj hozzá!

Cheerson CX-10W - Kicsi a drón, de erős

2017.06.12. 09:28

molcsa

rm5049g-03.jpg

A Cheerson CX-10W pici, wifis, és még kamerája is van, ezen felül pedig nem is kerül sokba. Mióta csak léteznek távirányítós mini járművek, azóta figyelem őket csorgó nyállal, mert egészen kiskorom óta valamiért mindig akadályba ütköztem, ha valami komolyabbat akartam szerezni, ugyanis azok sosem voltak éppen filléres dolgok. Azért szerencsére voltak nagyobb ünnepek, amikor bizony megajándékoztak ilyen kütyüvel is. Aztán ˝felnőttem” és most a szüleim helyett már nekem nincs pénzem ilyesmikre, pedig azóta már bizony elég nagy lépésekben halad az RC evolúció és mindenféle repülő szerkezeteket lehet táv irányítani, fedélzeti kamerával meg minden. Mivel minden lehetőséget meg kell ragadni, gondoltam megpróbálom ezt a tesztírást, mert, ha összejön, akkor talán szerzek akkora támogatást, amit már csak egy olyan összeggel kell kipótolni, amit kiszorítok saját zsebből. Tehát olyat kerestem, ami olcsó, de azért legyen rajta legalább valami kezdetleges kamera is, mert hát ez repül, és magasra, én meg olyat látni akarok. Szóval ezen okoknál fogva (meg, hogy abszolút drónszűz vagyok) a választásom erre a csöppségre esett.

tovább »

Szólj hozzá!

Measy GP800 távirányító teszt - olcsó kombó

2017.06.09. 11:09

molcsa

measy-gp800-01.jpg

Mostani tesztünkben terítéken a Measy GP800, ami egy eszközben billentyűzet, egér és hagyományos távirányító!

Mit várhatunk el egy ilyen univerzális távirányítótól? Fontos, hogy sok eszközzel legyen kompatibilis. Fontos, hogy kényelmes legyen, azaz ne kelljen gyakran tölteni, és maga a kialakítás, a gombok kiosztása is a gördülékeny használatot segítse. Fontos, hogy strapabíró legyen, hiszen az ilyenek a nappaliban bizony gyakran leesnek a kanapéról, tehát kisebb ütéseket ki kell bírnia. Nézzük megfelel-e ezeknek a szempontoknak a Measy GP800!

tovább »

Szólj hozzá!

Gearbest Summer Sale - Minden, amit a kedvezményesőről tudnod kell

2017.06.07. 16:45

molcsa

720x300.jpg

A GearBest ismét nagyszabású partit rendez a nyár köszöntésére. A megszokott kedvezmények és kuponok mellé nyereményjátékot és különleges ajánlatokat is kapunk. Az alábbiakban rövid összefoglalót adunk ezekről, hogy semmi se kerülhesse el a figyelmeteket.

tovább »

Szólj hozzá!

Lixada Bluetooth RGB LED égő - A hangulat a tetőfokon!

2017.06.01. 21:58

molcsa

indexkep.jpg

A mai világban élő emberek igénye szinte már teljesen eltér a pár tíz évvel ezelőtti igényektől, és kialakult egy úgy mond „okos világ”, ahol már nélkülözhetetlen az internet, és minden ehhez kapcsolódó eszköz. Eszközeink kommunikálni képesek egymással, és telefonunkról szinte már minden könnyedén irányítható. Úgy gondolom, hogy ez a Lixada Bluetooth RGB LED villanykörte is egy ilyen lépés a világunk felé, amivel szebbé, könnyebbé tehetjük a mindennapjainkat.

tovább »

Szólj hozzá!

Syma X8C Venture RC Quadcopter teszt – A Sima-ház fantomja

2017.05.30. 22:51

molcsa

rm2733b-eu-14-38b8.jpg

A Syma lassan kezd ismert modellgyártóvá válni világszerte, de a drónok iránti érdeklődés is egyre nő. A cikkben a Syma X8C lesz a tesztalany, ez a gyártó legkomolyabb drónszériájának a 2 Megapixeles kamerával ellátott darabja.

tovább »

Szólj hozzá!

Arealer Q6 vezeték nélküli fülhallgató teszt – Sportolás korlátok nélkül

2017.05.29. 16:58

molcsa

v2123-1-adfa-y6md.jpg

Az elmúlt hónapban vettem észre magamon, hogy a sportolás kezd eltávolodni tőlem. Ezért egyre gyakrabban járok el mozogni. Futás közben nincs is jobb, mint a hangos autók okozta zajt valamilyen könnyedebb zenével helyettesíteni. Kezdetben vezetékes fülhallgatóval próbálkoztam, de nem sikerült barátságot kötnünk. Minden második lépésnél kiesett a fülemből és nagyon zavaró a kábelek jelenléte is. Sokszor a kezembe kellett fognom a futás végéig a fülest, mert egyszerűen nem akart a fülemben maradni. Ezen változtatván kutakodni kezdtem, és így bukkantam az Arealer Q6 vezeték nélküli sport fülhallgatóra, ami végre elhozta a kényelmes mozgás örömét, de a futás még mindig fárasztó.

tovább »

Szólj hozzá!

MEGIR férfi karóra teszt - MEGIRi az árát

2017.05.25. 08:00

molcsa

img_0543_1.jpg

Nem állítom, hogy álmatlan éjszakákat okozott volna a témaválasztás, de azért kellett egy kicsit gondolkodnom azon, mi legyen az első rendelésem a Patrona Programon belül. Nem akartam túl sokat költeni, de mégis olyasvalamit kívántam vásárolni, amit a mindennapokban is tudok használni, nem csak letesztelem, aztán bedobom a sarokba. Ahogy nézegettem a TomTop választékát, egyre több minden tetszett meg - túl azon, hogy szükségem is lehet rájuk -, végül azonban az urizálás mellett döntöttem, persze, csak szerényen. Így került hozzám a MEGIR férfi karóra.

tovább »

2 komment

XLR DMX512 2.4G vevő teszt - Kábel többé nem kell soha

2017.05.23. 15:36

molcsa

dsc_8581.jpg

Iskolai színpadi műveinkhez egyre komplexebb világítást használunk. Az egyes lámpákat hagyományos XLR kábellel (értsd: mikrofon kábel) kötjük egy láncra sorba, és a parancsokat a DMX protokoll szerint küldjük a fénypultról. Csakhogy a fénypult messze van a színpadtól, kábelünk pedig mindig kevés, ezért kerestünk vezeték nélküli megoldást. Az XLR DMX512 2.4G vevő már a nevében is hirdeti, hogy nekünk találták ki. Nézzük meg, hogy beváltja-e a hozzá fűzött reményeket. Ha igen, meg is vásárolhatjuk itt, a Tomtop oldalán.

tovább »

Szólj hozzá!

Elindult a Patrona Program – Ingyen kütyüt mindenkinek!

2017.03.29. 10:02

molcsa

patrona-program_1.png

Új oldalra költözött a RendeljKínait, ami számos új lehetőséget és sokkal nagyobb szabadságot biztosít számunkra. Egyre bővülő csapattal, egyre magasabb színvonalon folyik tovább a munka, ugyanis a jövőben számos újítást tervezünk, hogy egy igazán egyedi közösséget alakíthassunk ki. A most indult Patrona Program keretében tökéletesen egyedülálló módon a köztetek megbúvó tehetséges írókat kívánjuk támogatni ingyen kütyük formájában.

tovább »

Szólj hozzá!

Elköltöztünk!

2017.03.23. 11:43

molcsa

right_text_logo.png

Bizonyára értesültetek már róla, hogy új oldalt indítottunk, ami számos új lehetőséget és sokkal nagyobb szabadságot biztosít. A megszokott csapattal a megszokott színvonalon folyik tovább a munka, a jövőben számos újítást tervezünk még, hogy egy igazán egyedi közösséget alakíthassunk ki.

Néhány cikk erejéig párhuzamosan futott mindkét oldal, hogy ne legyen annyira hirtelen a váltás, de mostantól a friss tartalom csak az új weblapon lesz elérhető, a rendeljkinait.blog.hu hivatalosan is bezárja kapuit, mostantól kizárólag a rendeljkinait.hu oldalon találtok meg minket.

3 komment

Hőre változó bögrék tesztje - Ezt is megéri külföldről?

2017.03.20. 08:00

Pözsi

p1010456.JPG

Az emberek mindig is tudtak ragaszkodni a tárgyaikhoz, legyen szó értékes gépjárműről, vagy egy apróságról. Ha most éppen nincs is, biztos mindenkinek volt kedvenc bögréje, amiből jobban esett a reggeli kávé, esti kakaó, mint bármelyik másikból.

tovább »

Szólj hozzá!

Címkék: élet

BlitzWolf BW-P4 és BW-P5 power bankok tesztje - Zsebre vágható traktoraksi

2017.03.18. 08:00

molcsa

9d495bc0-0337-4a98-9c46-accfa368849c.jpg

A mai világban energiából sosem elég, szerintem mindenkinek adta már meg magát a telefonja éppen akkor, amikor a legjobban szüksége lett volna rá. Erre találták ki az okosok a power bankokat, azaz hordozható aksikat, segítségükkel útközben is feléleszthetjük lemerült készülékeinket. A mai tesztben a BlitzWolf két ilyen aksijáról olvashattok, az 5200 mAh kapacitású P4-ről és a 15600 mAh-s P5-ről. 

tovább »

1 komment

Címkék: kiegészítők elektronika

Készletkisöprés a GearBestnél

2017.03.17. 08:00

molcsa

kepernyofoto-2017-03-16-20_10_12-696x281.jpg

Még véget sem ért a harmadik születésnapi akciója a GearBestnek, de szerencsére számunkra kezdődik az újabb esemény. Ennek nagyon egyszerű oka nem más, mint hogy az EU raktárban néhány saroknyi helyet kellene szorítaniuk az új termékeknek. Tehát olcsóbban hazavihetjük a készletkisöprés keretein belül, a cuccokat és az érkező újdonságokat is megkaparinthatjuk, természetesen kezdeti lelkesedésünknek köszönhetően százalékokkal kevesebbért.

tovább »

3 komment

Címkék: hír

Vernee Apollo mobiltelefon teszt – Isteni beavatkozás

2017.03.16. 08:00

Jackal_

03_design_02.jpg
A Vernee zászlóshajója érkezett meg hozzám, ami szerénytelenül a Nap, a gyógyítás és a művészetek római istenének nevét kapta. A paraméterek alapján van is esély arra, hogy rászolgál a nevére, ugyanis brutális processzor, sok memória és erős GPU chip dolgozik benne, és egy olyan minőségű kamera, amit én eddig kínai telefonban még nem láttam. Ennek fényében a nettó 70.500 forint nem is tűnik eltúlzott árazásnak.

tovább »

1 komment

Címkék: telefon