TOP 5 tipp a biztonságos rendeléshez KÍNÁBÓL

2018.12.19. 12:28

Atika11

image1.jpg

Sokan, sokféle kérdéssel fordultok hozzánk a Kínából rendelés kapcsán, ezért készült most nektek a TOP 5 tipp a gyors és biztonságos rendeléshez cikkünk, mely rengeteg hasznos információt tartalmaz. Akit a bővebben érdekel a Kínából rendelés hogyanja, az olvassa át a Tudnivalóinkat, ha pedig csak a lényegre vagy kíváncsi, olvass tovább.

Az első és legfontosabb tipp: PayPal

Amennyiben módod és lehetőséged van rá: mindig PayPallel fizess. Ez azért különösen fontos, mert ha a vitás helyzeteket nem tudod az adott webshoppal rendezni, akkor még mindig fordulhatsz a PayPalhez is, akik jobbára a vevőnek fognak igazat adni, már ha tényleg megalapozott a reklamáció. Friss fejlesztés, hogy magyar nyelven is elérhető a szolgáltatás, így tényleg igazán egyszerű a használata. Az ide vonatkozó írásunkat az alábbi linken találjátok.

terites_2.jpg

Fontos újítás, hogy a PayPallel fizetett termékek esetén, évi 12 alkalommal, egyenként maximum 9.300 Ft értékben lehetőségünk van rá, hogy visszatérítést kapjunk a szállítási költség után, ha esetleg meghibásodik a termék és vissza kell juttatnunk a feladónak. Ezen a linken tudjátok aktiválni a szolgáltatást, mely a valóságban is működik, én is kértem és kaptam is vissza már így pénzt. Ha szemfülesek vagytok, akkor egyébként az eladótól is ugyanúgy vissza fogjátok kapni, ha úgy szól a megállapodás, hogy ők fizetik.

 

Deviza váltás

Mindig figyelj rá oda, hogy ki váltja és milyen áron a devizát, mert nem mindegy, hogy banki középárfolyamon, vagy a PayPal horror magas árán váltja majd át a rendszer a pénzedet. Mivel az emberek többsége forint alapú számlával rendelkezik, ezért biztosan konverzióra lesz szükség. Az átváltási ráta beállításában szintén a lexikonunk nyújt segítséget, ha a többi része nem releváns számodra, akkor az “Átváltási ráta” menüpontra érdemes görgetni. Ezt nem szabad félvállról venni, hiszen több ezer forint is maradhat a zsebünkben, ha odafigyelünk erre az apró, ám annál fontosabb beállításra, amit 2 perc elintézni.

 screenshot_2016-08-17_14_36_37_3.png

 

Spórolj kuponkóddal!

Ha tetszik egy termék és meg szeretnéd vásárolni, akkor mindenképp nézd át a kupongyűjteményünket. Egy perc alatt találhatsz több ezer forintos kedvezményt biztosító kuponokat. A használati utasítást és magát a táblázatot az alábbi linken találjátok. Fontos, hogy az oda bemásolt linkeket használd, mert nem mindig érvényes az összes raktárra a kód, csak a linkkel párosítva biztos a siker. Egyszerűen tudtok benne keresni, pillanatok alatt megtalálható a keresett termék, mely mellé kapod a linket és a kuponkód lejárati idejét is.

chrome_2018-12-19_09-29-39.png

 

EU raktárak = nincs ÁFA

Nagyobb értékű megrendelések esetén fontos tétel az ÁFA. Éppen ezért javasoljuk mindenkinek, hogy amennyiben lehetősége van rá, válassza az EU raktáras termékeket. Ez azért előnyös a vásárlóknak, mert például egy Xiaomi Amazfit Bip Lite-ot, vagy akár a Xiaomi Redmi Note 6 Prot is megvásárolhatjuk EU raktárból, így mentesülünk az ÁFA befizetése alól, hisz azt már megtette helyettünk az értékesítő cég. Nem elhanyagolható tényező az sem, hogy ezekből a raktárakból sokkal gyorsabban nálunk lehet a termék, akár egy magyar webshopból történő rendelést is le tudnak nyomni sebességben.

chrome_2018-12-19_09-29-17.png

 

Áfamentes szállítás

Amennyiben nincs lehetőségünk EU raktárból vásárolni, még akkor sem kell aggódnunk a magas járulékos költségek miatt, hisz szinte minden nagyobb webshop kínál nekünk olyan szállítási lehetőséget Európán kívüli raktárból, ahol ők intézik a VÁM és ÁFA befizetését. A lexikonunkban egy hasznos összefoglaló táblázat segítségével tudjátok áttekinteni, hogy melyik szállítási mód mit takar, és várhatóan milyen gyorsasággal fog megérkezni a rendelt termék. A következő opciókat érdemes keresni, ha garantáltan ÁFA megfizetése nélkül szeretnél rendelni:

  • EU Express
  • European Direct Mail
  • EU Priority Line
  • Duty Free Shipping / ZPD Express

További részletek az áfamentes szállítási módokról szintén a Tudnivalók között találhatók.

eu_2.jpg

 

Jó megoldás még a vámbiztosítás megkötése is, ilyenre például a Banggoodon van lehetőségünk: “Tariff Insurance”, aminek a lényege, hogy visszafizetik az importköltségeket (ÁFA, vám, ügyintézési díj) az alábbi módon:

  • $100 vagy ez alatti importköltség esetén a teljes importköltséget
  • $100 feletti importköltség esetén az importköltség felét
  • a vámügy által visszatartott, lefoglalt, megsemmisített csomag után full refundot adnak.

 20161109232641_54520_2.png

Ehhez annyit kell tennünk, hogy a vámügyintézés után (tehát miután befizettük az importköltségeket), el kell küldenünk az igazoló dokumentumokat a Banggoodnak, ők pedig 1 munkanapon belül fizetnek. Természetesen ez azokra a csomagokra nem érvényes, amikre nem kötöttünk ilyen biztosítást, és nem összekeverendő a szállítási biztosítással – Shipping Insurance! Amennyiben az adott termékre tudunk vámbiztosítást kötni, a kosárban tudjuk ezt megtenni.

Maradt még kérdésed? Erre tessék! >>

komment

Címkék: telefon egyéb technológia olcsó kínai kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr5714500630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása